local-stats-pixel fb-conv-api

Maksas autostāvvietās būs iespējams bez papildu maksas.7

50 2

Maksas autostāvvietās būs iespējams bez papildu maksas uzlādēt elektriskos transportlīdzekļus.


2011.gada 8.decembrī plkst.11:00 SIA "EuroPark Latvia", sadarbībā ar "Bezizmešu mobilitātes atbalsta biedrību" (BIMAB), atklās elektrisko transportlīdzekļu bezmaksas uzlādes punktu tīklu maksas autostāvvietās.


Uzlādes punktu tīkla atklāšana notiks Stacijas laukumā 4, autostāvvietā "Origo". Atklāšanā piedalīsies Rīgas Tehniskās universitātes, AS "Latvenergo" un citu uzņēmumu pārstāvji. Atklāšanā tiks prezentēta iespēja elektriskos transportlīdzekļus bez papildus maksas uzlādēt no parastās rozetes, kā mobilos tālruņus, šādās maksas autostāvvietās Rīgā:



- Stacijas laukums 4;

- Zigfrīda Annas Meierovica bulvāris 8;

- Elizabetes iela 55;

- Baznīcas iela 20/22.



Interese par elektriskajiem transportlīdzekļiem t.sk., elektromobiļiem, pasaulē un Latvijā palielinās atbilstoši prognozēm par naftas produktu pieejamības ierobežojumiem, nepieciešamību samazināt siltumnīcefekta gāzu emisijas un uzlabot gaisa kvalitāti pilsētās. SIA "EuroPark Latvia" lēmums nodrošināt uzlādes punktus ir balstīts uz EuroPark pieredzi Somijā un Igaunijā, kas apliecina gan interesi par elektromobiļu uzlādi, gan arī uzlādes punktu tīkla attīstības pozitīvo ietekmi uz zaļā transporta popularitāti.

BIMAB prognozē, ka 2012.gadā elektromobiļu skaits Rīgā ievērojami pieaugs. Šāda prognoze pamatojas uz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas projektu konkursu aktivitātēm, Rīgas domes pausto atbalstu elektromobiļu bezmaksas stāvvietu izveidei, autodīleru piedāvāto elektromobiļu klāsta paplašināšanos, kā arī elektromobiļu izmantojuma palielināšanos kaimiņvalstīs.

BIMAB un SIA "EuroPark Latvia" sadarbība pamatojas uz noslēgto sadarbības līgumu, kas paredz uzlādes pieslēguma vietu izveidi un attīstību, kā arī elektrisko transportlīdzekļu pielietojuma popularizēšanu.

Informācija par jaunajiem uzlādes punktiem tiks ietverta AS "Latvenergo" un BIMAB izveidotajā publisko uzlādes punktu interneta kartē, kur var iepazīties ar uzlādes punktu novietojumu Latvijā:www.latvenergo.lv/uzlade.

50 2 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

Transportlīdzekļu bezmaksas uzlādes punktu tīklu maksas autostāvvieta. Kārtējais sviests ಠ_ರ

3 0 atbildēt

Sakarīgs virsraksts!

1 0 atbildēt

Tad lai par viņām maksā arī tikai elektrisko transportlīdzekļu īpašnieki, tas, ka centrā nav gandrīz nevienas bezmaksas autostāvvietas, kurās nevajadzētu kādas firmas atļauju, jau ir ņirgāšanās.

Bet nu doma kā tāda ir laba.

0 0 atbildēt

Maksā par stāvvietu ir ~1ls/h un tā pieeaug ar katru nākamo stundu, bet jālādējas 12h. Noteikti ari pacels cenu stāvvietai kā tādai, piemēram 2ls/h un katra nākamā stunda 3ls.  Ja elektrostāvvietas būs bezmaksas tad kur liksies citi ja viņiem tur nevarēs stāvēt, vai arī varēs un tad elektro ripinās apkārt kvartālam līdz beigsies bačas?

0 0 atbildēt

emotion Dzīvoju Dānija un šeit tāda uzlāde ir par baltu velti emotion

0 1 atbildēt

Ozh peec trekna miinusa! :D

0 1 atbildēt