local-stats-pixel fb-conv-api

Lodveida zibens9

40 3

Par lodveida zibeni sauc spīdošu, telpisku, elektrisku lodi, kas var būt izmēros no tik maza kā zirnis līdz pat vairākiem metriem diametrā. To mēdz piedēvēt zibenim, bet tas ilgst ievērojami ilgāk, salīdzinājumā ar parastu zibens zibsni.

Cilvēkam ir izdevies atdarināt kaut ko līdzīgu laboratorijas apstakļos, tomēr nav zināms, vai tas ir tāds pats kā dabiskais lodveida zibens. Ir tik maz informācijas par lodveida zibeni, jo nav iespējams paredzēt, kur tas parādīsies, ir zināms tikai tas, ko pasaka cilvēki, kuri ir redzējuši lodveida zibeni.  Uzticamas informācijas trūkuma dēļ, nav izdevies noskaidrot lodveida zibens dabu. Daži uzskata, ka tas ir izdomāts un īstanībā nemaz neeksistē, tomēr ir daudzas zinātnieku izvirzītas teorijas, kas mēģina to izskaidrot.

vairak: http://en.wikipedia.org/wiki/Ball_lightning

Nezināju pie kuras kategorijas likt :)

40 3 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

Interesanti.

5 0 atbildēt

ir iespaidīgs, žēl ka bilžu pamaz :)

3 0 atbildēt

atbildot uz Le Bagman komentāru " ir iespaidīgs, žēl ka bilžu pamaz :) " Dabā tā ir ārkārtīgi reta parādība. Bīstami fotografēt, jo jebkas kas izstaro elektomagnetisko lauku var pievilkt zibeni. Tāpēc varbūt autors nav varējis atrast vairāk bilžu ar šo zibeni.

Es neesmu redzējis, bet mana vecmamma stāstīja, ka viņa bērnībā esot piedzīvojusi. Bijis tāds skaidrs laiks, bet ar vienu tādu nelielu mākoni. Esot ducinājis pērkons. Taču izskatījies, ka ies prom. Protams mājā durvis vaļā. Viņas mamma uz malkas plīts cepusi pankūkas. Pēkšņi bijis TĀDS sprādziens. Pēc mirkļa attapušies, ka mana vecmamma aizlidojusi 2 metrus tālāk, viņas mamma uzlidojusi ar dibenu uz plīts - apsvilinājusies. Tad redzējusi, ka lido tādas sīkas lodītes pa grīdu, kamēr izdzisa :D

Bet bez tā ir vēl spirālveida zibens, kas šad un tad aptinas ap kokiem. Citreiz koks pat necieš, citreiz tiek izšķaidīts līdz pat saknei.

1 0 atbildēt

nekad dabā neesmu manijusi...

0 0 atbildēt

ir redzēts paša acīm, nedaudz lielāks par futbola bumbu...

1 1 atbildēt

no vecmaaminju nostaastiem ir dzirdeets, ka tie  ir maniiti un ,ka tie reagjejot uz kustiibu

0 0 atbildēt

negribētu tādu dzīvē staikt. Un 4 attēls ir fake, jo šī parādība nav izpētīta tikai tāpēc, ka to mākslīgi vel nav izdevies radīt, t.i. laboratorijas apstākļos!

0 0 atbildēt

t.b. 3.attēls!

0 0 atbildēt

no wikipeedijas, neiesaku njemt info, jo tur daudz kas ir vnk samurgots...

0 6 atbildēt