local-stats-pixel fb-conv-api

Līdz 28 gadiem sieviete bija pārliecināta, ka viņa ir zens6

31 gadu vecā Adele Markhema (Adele Markham) tagad ir parasta sieviete, kurai patīk staigāt pa veikaliem un sapņo laimīgi reiz iziet pie vīra. Taču 28 gadus viņa dzīvoja kā puisis vārdā Metjū, līdz ārsti nenoteica viņas īsto dzimumu, raksta Daily Mail.

Lieta tāda, ka Adele piedzima ar retu ģenētisku slimību – Klainfeltera sindromu. Bērnam bija lieka dzimumhromosoma, un „tehniski” viņš bija puisis, tāpēc viņu tā arī audzināja. Kā vēlāk paskaidroja ārsti, parasti vīrietim ir XY hromosomas, bet sievietei XX. Savukārt Adelei bija XXY.

Kad Adele piedzima, viņas vecāki bija ļoti priecīgi par „dēlu” – jo viņiem jau bija divas meitas. Taču ārsti drīzumā pamanīja, ka bērna ģenitālijas attīstās ļoti neparasti. Bērnam nebija balss lūzuma, neauga apmatojums uz sejas, bet pēc tam, kad „viņam” nozīmēja hormonālo terapiju, izauga nelielas krūtis.

„Kad es kļuvu vecāka, dakteris pateica maniem vecākiem, ka man būs nepieciešama operācija, bet viņi nezināja, kas izsauca šos defektus”, stāsta Adele.

Kaut arī vairākums zēnu ar Klainfeltera sindromu laika gaitā izaug par normāliem vīriešiem, dažiem gūst pārsvaru sievišķīgā puse. Tas arī notika Adeles gadījumā.

Vecāki ilgi nespēja saprast, kas par lietu, jo viņu „dēlam” patika spēlēties ar lellēm, par ko viņu bieži sodīja.

„Es vienmēr jutu, ka esmu sieviete, bet mani vecāki negribēja neko dzirdēt par to, un viņiem nebija nekādu iemeslu domāt, ka es neesmu zēns, stāsta Adele. Mans tētis bija diezgan vecmodīgs un gaidīja, ka es uzvedīšos kā zēni un sākšu spēlēt futbolu, bet es tā vietā labprātāk spēlējos ar lellēm, kā to darīja manas māsas”.

Adele nenojauta, kāpēc viņa šādi uzvedas. 16 gadu vecumā viņa aizbēga uz Londonu un pievienojās geju biedrībai. Un tikai 28 gadu vecumā Adele uzdrīkstējās vērsties pie mediķiem, lai pastāstītu savas izjūtas. Ārsti veica dažādus testus, kuru rezultātā arī tika konstatēta Adeles slimība. Pēc tam viņa saka dzert estrogēnus un gatavot sevi dzimuma maiņas operācijai.
Lai palīdzētu cilvēkiem ar tādām pašām problēmām, ar kurām saskārās viņa, Adele organizēja Silverfish programmu, kura palīdz pārciest sabiedrības psiholoģisko spiedienu.

„Es 20 gadus cīnījos par to, lai būtu sieviete, un tagad, beidzot, es zinu, kas es esmu”, paziņoja Adele.

133 8 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

vienvārdsakot-pasīvs pidars,bet ar sindromu...emotion

8 6 atbildēt

es jau nodomāju ka raksts ir par JB emotion kautgan šis droši vien ir arī JB gadījums emotion

4 3 atbildēt
nu kaa taa var... :D
0 0 atbildēt

nu bļe

0 0 atbildēt

blad vot :D bārā nolaid ar veceni, pectam izradas ka vecis bijis!

FFFUUUUCCCKKK!!!

1 2 atbildēt

I'd hit that

0 3 atbildēt