http://www.spoki.lv/profils/ponco">CITI INTERESANTI RAKSTI!!
Vakar skatoties zinas rādija sižetu par ēdamu dzintaru,burtiskā nozīmē. Sākumā nesapratu, kā var ēst dzontaru, bet izdomāju pameklēt info par to!
Tad apgaismošu arī jūs!
http://www.spoki.lv/profils/ponco">CITI INTERESANTI RAKSTI!!
Vakar skatoties zinas rādija sižetu par ēdamu dzintaru,burtiskā nozīmē. Sākumā nesapratu, kā var ēst dzontaru, bet izdomāju pameklēt info par to!
Tad apgaismošu arī jūs!
Ēdamā dzintara idejas autore Karīna Šišlo ikdienā vada Mazās Ģildes teātra studiju „Vinnijs”.
"Tieši darbs ar bērniem ir tas, kas ļauj vaļu fantāzijas lidojumam, un tā rodas visneparastākās idejas." stāsta idejas autore.
Vēl neviens pasaulē nebija iedomājies radīt ēdamo dzintaru. Ja nezinātu, ka tas ir ēdamais dzintars, tad to viegli būtu sajaukt ar īsto dzintaru, kas mētajas jūras krastā. No idejas līdz realizācijai bija vaidzīgi 2 gadi, pat ierēdņiem, pie kā gājusi Karīna, likusi atplaukt smaidam un pēc tam arī atsaucībai.
Ēdamo dzintaru autore gatavoja no dabīgām vielām, kas ražotas Latvijā - no sulām, iesala, cidoniju un dzērveņu sukādēm mēģinājusi panākt baudāmu rezultātu. Galvenais ēdamais dzintars ir bez konservantiem, jo tas nepiestāvētu dzintaram, stāsta autore. Autore ar garšu centās atrast to tādu, lai atsauktu atmiņā pļavas, laukus, saulaino bērnību, tā lai būtu laba sajūta.
Pirmie šo gardumu paspēja novērtēt radinieku bērni kā stāsta autore: "Pienāca,paņēma, attaisija, iebāza mutē un nejautāja vai ir ēdam vai nē, pēc tam arī sapratām, ka ir!"
Ēdamo dzintaru arī paspēja nobaudīt pavārmākslas meistars Mārtiņš Rītiņš, kurš sākumā pat nevarēja atšķirt īsts vai ēdams! Viņš jau paspējis jauno saldumu izmtot pie daudziem ēdieniem. Viņš pat paspējis uztaisīt dzintara torti kā viņš saka, tādus brīnumus neviens vēl nav redzējis.
Ēdamais dzintars nu jau iekļauts aviokompānijas "airBaltic" iepirkšanās katalogā kā neparasts suvenīrs. Bet jau notiek sarunas ar "Live Riga" par iekļaušanu oficiālo suvenīru klāstā.
Tagad Latvija varēs pasaulē paspīdēt ar savu ēdamo dzintaru.
jā, uzņēmējdarbības skolotāja mums rī pastāstīja.. :) baigais prieks, ka tāds uztaisīts. :) un bez tiem nejaukajiem E... :)
Latvija ir oriģināla. !
Gribētu šito nogaršot .
Un jā,tiešām forši,ka kaut kas jauns. !
Ceņņiks gan jau labs (augsts priekš tāda gabaliņa). Njā, lūk, cilvēkiem idejas kā šķūņi ar visiem jumtiem
kaut vai pašismaksa viņiem ir niecīga, tā viena konfektīte varētu ap 1 ls maksāt.
arī esmu nogaršoojusi šo delikatesi, tiešām ņammma, arī no sākuma domāju ka īsts dzintars. Pacentušies, ja, kas var nopirkt Jelgavā "Rimi" un svētes maizes ceptuvē :)
ir ēsts :) garšīgs bet neko īpašu nesaskatu!gandrīz vai izkausēts cukurs :D bet garšīgi :D