local-stats-pixel fb-conv-api

Latvijas Universitāte - diskusija81

116 17

Tā kā lielais studentu uzņemšanas bums, jau lielākajā daļā augstkolu ir beidzies un pēc statistikas datiem visvairak jauno mācībnieku ir uzņemts Latvijas Universitātē, (tostarp arī es), nolēmu pavedināt dažus spokus uz atklātu diskusiju par studijam šajā mācību iestādē.

Lasot diskusijas par šo tēmu vienmēr nākas saskarties ar visdažādākajiem uzskatiem, gan par mācišanas kvalitāti - nesagatovo reālajam darba tirgum, gan par pašu " papīriņu" - nav konkuretspējigs, ārpus Latvijas ar to neko nevar iesakt...un tomēr katru gadu bariem vien cilveku tur plūst.

Protams, protams viss ir atkarīgs no fakultātes, programmas utt, un protams arī no tevis paša...bet tā var par jebko pateikt un tas visiem ir zinams.

Gribētu aicināt LU jau studējošos, kā arī tos, kas šogad iestājušies padalīties savā pieredzē un uzskatos: ar kādu mērķi nācat? Vai studijas ir sevi attaisnojušas, vai pēc tam ir izdevies atrast darbu? Varbūt varat dot jaunajiem studentiem, kādus padomus, kā labāk paņemt to, ko šī Universitāte dod un kā laikus saprast, ka tas nav tas ko Tev vajag? Ar ko visvairāk jārēķinās studējot konkrētās fakultātēs...?

Pati iestājos Humanitārajā fakultātē - varbūt kāds var dalīties pieredze par šīm programmām, par to līmeni un ar ko jarēķinas? (Tas mans egoistiskais lūgums).

Lūdzu, izveidosim vienu sakarīgu, pamatotu diskusiju, bez nepamatotas nolikšanas un pierādīsim, ka esam augstākās izglītības cienīgi.

116 17 81 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.lu.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 81

0/2000

jāiet uz Ventspils Augstskolu, jo tur pilsētā gaiss nesmird, bet pasniedzēji (vismaz tulkotājiem) tāpat bieži vien ir tie paši, kas grozās ap LU. turklāt vismaz tulkošanas jomā nez vai ir noderīgāks dokuments kā VeA izsniegtais :)

1 1 atbildēt

atbildot uz pirmo bildi nav gan viena emotion

0 0 atbildēt

atsauksmes par šo augstskolu nav tās labākās-vismaz manā paziņu lokā..

kā arī man šausmīgi noriebās tā stulbā reklāma-viņu skandina visur... noriebās..

0 0 atbildēt
RTU IS COOL!!!
2 2 atbildēt

es studeshu e-komerciju un man pie dirsas par papiru, eju tur tikai papildinat un uzlabot un  paplashinaat skilla apmeerus, nets jau ir pilns ar e-books par to kaa kodeet un programmet. tur vnk ir interaktivak.

0 0 atbildēt

Esmu jau nostudējis LU pirmo gadu SZF politikas zinātnē. Mani apmierina pilnīgi viss, gan pasniedzēji, gan attieksme, gan mācību viela.

0 0 atbildēt

Man liekas attieksme atkarīga no fakultātes. Es sniedzu vairākās. Vienā bija ļoti pretīmnākoši, bet citā uzbrēca, vai tiešām domājot, ka tikšu budžetā (nu man tas bija nepatīkami, lai gan pati zināju, ka izredzes mazas). LU nav ne vainas, un naudu jau visur plēš.

0 0 atbildēt

Stradiņi! 

0 4 atbildēt
Tur ir tik stulbi! Es jau nākošajā mēnesi aizgāju uz RTU
0 4 atbildēt

Universitāte dod tikai loksni tualetes papīra. Nekāda jēga no tās nav. Parasti visgudrāk runā tie kuri baidās no darba, baidās no fiziska darba. Ģimnāzijas un Augstskolas slavē tikai iedomīgi cilvēki kuri sevi tur augstāk par pārējiem vai arī cilvēki ar bieziem vecākiem. Kad beidzot tauta sapratīs, ka Latvijā izglītība ir kritiski zemā līmenī. Kā jau lasīju vienu komentāru šajā rakstā, vienīgais varētu palikt labas atmiņas par nejēdzīgi pavadītiem gadiem. Ir jābūvē sava dzīve pašam. Nevienam nav jāpierāda, ka tu esi gudrāks par pārējiem, Ņemsim par piemēru ASV iedzīvotāju ģeogrāfiskās zināšanas, tās ir ļoti zemas, bet vai šie cilvēki tādēļ ir sliktāki par pārējiem?  Tu vari paspīdēt ar to, ka zini kā ražo ķieģeli, bet tik pat ātri nodzist dēļ tā, ka nemāki šo ķieģeli pielietot. Teorijai nav nekādas vērtības, bez prakses un visiem skaidri zināms, ka mūsu skaistā teorija ir galīgi garām praksē. Būsim atklāti, cilvēkiem ar augstāko izglītību ļoti skauž ja cilvēks ar vidējo vai, nedod dievs, pamatskolas izglītību ir sasniedzis tikpat vai vairāk kā viņi.

0 10 atbildēt