local-stats-pixel fb-conv-api

Latvijas Universitāte - diskusija81

116 17

Tā kā lielais studentu uzņemšanas bums, jau lielākajā daļā augstkolu ir beidzies un pēc statistikas datiem visvairak jauno mācībnieku ir uzņemts Latvijas Universitātē, (tostarp arī es), nolēmu pavedināt dažus spokus uz atklātu diskusiju par studijam šajā mācību iestādē.

Lasot diskusijas par šo tēmu vienmēr nākas saskarties ar visdažādākajiem uzskatiem, gan par mācišanas kvalitāti - nesagatovo reālajam darba tirgum, gan par pašu " papīriņu" - nav konkuretspējigs, ārpus Latvijas ar to neko nevar iesakt...un tomēr katru gadu bariem vien cilveku tur plūst.

Protams, protams viss ir atkarīgs no fakultātes, programmas utt, un protams arī no tevis paša...bet tā var par jebko pateikt un tas visiem ir zinams.

Gribētu aicināt LU jau studējošos, kā arī tos, kas šogad iestājušies padalīties savā pieredzē un uzskatos: ar kādu mērķi nācat? Vai studijas ir sevi attaisnojušas, vai pēc tam ir izdevies atrast darbu? Varbūt varat dot jaunajiem studentiem, kādus padomus, kā labāk paņemt to, ko šī Universitāte dod un kā laikus saprast, ka tas nav tas ko Tev vajag? Ar ko visvairāk jārēķinās studējot konkrētās fakultātēs...?

Pati iestājos Humanitārajā fakultātē - varbūt kāds var dalīties pieredze par šīm programmām, par to līmeni un ar ko jarēķinas? (Tas mans egoistiskais lūgums).

Lūdzu, izveidosim vienu sakarīgu, pamatotu diskusiju, bez nepamatotas nolikšanas un pierādīsim, ka esam augstākās izglītības cienīgi.

116 17 81 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.lu.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 81

0/2000

"Pati iestājos Huminitārajā fakultātē..."

Welp, there's your problem.

21 3 atbildēt

LU viss smaržo pēc naudas, jau aizejot uz turieni pirmais jautājums - vai samaksāji - un tad tikai kārto formalitātes. :D Vienkārši sakot, man nepatika attieksme pret studentiem.

24 7 atbildēt

Visjautrāk, stresaināk un interesantāk ir un paliek un vienmēr būs RSU mediķos.

8 2 atbildēt

beidzot vajadzētu ierobežot tos ekonomistus un vadītājus utt.. teiksim samazināt līdz 150 vietām gadā visam kopā

6 0 atbildēt

Fīča ir tāda,ja tu tiec budžetā,vis okey,bet ja pašam reāli vis no savas kabatas līdz pēdējam santīmam jāmaksā,nav to vērts,jo dienais beigās,ar to kā tas ir patreiz,tu saņemsi dokumentu,kuru varēsi ierāmēt,nolikt tumšā kaktā un skatīties kā tas lēnām pārklājas ar zirnekļu tīkliem.

Čoms trīs gadus atpakaļ pabeidza universitāti,vēljoprojām sēž bez darba un tikai tērē naudu skraidot uz pārrunām darba sfērās par kurām viņš nemaz nestudēja.

Protams ir izeja - tālās zemes,cik nu tagad izeja,vairāk kā iestrādājies refleks jauniešiem kas tic sen mirušām izejām no sūdīgas situācijas.

Ar šo visu gribu teikt - ej,mācies par to kas tev intresē un patīk,piekāst pārējos,jo beigu beigās tie gadi iekš LU,RTU vai kur nu kurais iet,būs visdrīzāk labas atmiņas par intresanti pavadīto laiku,nevis reāli produktīvi tērēti gadi.

3 0 atbildēt

Un tieši kuru programmu iekš HZF taisies apgūt?

2 0 atbildēt

Domāju, ka nekļūdīšos, teikdams, ka uz HZF iet tik divu iemeslu dēļ. Pirmais ir budžets. Manā programmā pērn vietu apmēram tik pat cik reflektantu. Otrs iemesls ir tas, ka tā filoloģija, antropoloģija, filozofija un sazin kas tur vēl ir tāda kā sirds lieta. Ja tavs ir pēdējais, tev nebūs pārāk jāuztraucas par to, kas parasti nomāc citus. Nu labi, nevaru to apgalvot, bet varu teikt, ka es kā HZF students jūtos ļoti labi pat par spīti tam, ka konkrētu nākotnes plānu nemaz nav. Un tomēr es varu būt drošs, ka mans niks paliks tikai mans niks :D

Es par mācību līmeni savā programmā nevaru sūdzēties, kaut arī filozofijas, folkloras, antīkās literatūras lekcijās aiz garlaicības bij vai jāmirst nost :D Bet tā ir tikai mana problēma.. Pasniedzēji tomēr ir vieni no labākajiem speciālistiem savā nozarē, un sliktu attieksmi pret studentiem vai savu darbu es neesmu vērojis nevienā no tiem, ar ko līdz šim esmu saskāries.

Bet.. to, kā patiesībā ir, tu redzēsi tikai savām acīm..

3 1 atbildēt

Esmu dzirdējusi, ka attieksme nudien tur grozās ap naudu... Nedomāju, ka tas ir forši... Nemaz neapsvēru domāt peteikties tur. Es EIHSEBĀ tiku budžetā. Pieņēma dokumentus pat ar to, ka pase jāatjauno :D Visi tādi pretīmnākoši (pat pret tiem, kas ir budžetā, nevis maksā no sava maka). Tas ir forši. Un atsauksmes arī esmu ļoti, ļoti labas dzirdējusi. :) Bet nu, kad sākšu mācības, tad jau pati redzēšu, kā tur viss notiek. :)

2 0 atbildēt

Arī beidzu filologus un mgr darbu nācās rakstīt un aizstāvēt izvēlētajā svešvalodā. Un ja man tagad nāktos atkal izvēlēties kur iet mācīties, ietu uz filologiem ;) Galvenais, mācīties to, kas Tev pašai patīk un sagādā prieku, kur nu vēl, ja mūsu valodas tradīcijas Tev liekas nākotnes profesijas vērtas! Malacis!!!

2 0 atbildēt

Tikko iestājos. Netiku vēlamajā fakultātē pat ar 4 A līmeņiem eksāmenos, bišk saskumu, bet gan jau būs labi! Manuprāt, daudz kas atkarīgs arī no personīgās attieksmes emotion

2 0 atbildēt

Studēju LU juristos. Nesūdzos. Galvenais ir mācīties, jo apgūstamās vielas ir daudz.

2 0 atbildēt

mācos LU vēsturniekos, nesūdzos

3 2 atbildēt

Minusus tie, kas no RTU salikusi?

7 6 atbildēt

Draudzene mācās ekonomiku un vadību LU un viņa saka, ka viņai reāli nav ko darīt, jo maz jāmācās, viņa to uzskatu par mīnusa, kamēr es RSU mirstu nost no slodzes :D

1 0 atbildēt

es gribu iet mācīties par farmaceitu, kur labāk mācīties LU vai RSU?

1 0 atbildēt

Es arī šogad iestājos LU. Apzinos, ka pēc studiju beigšanas miljonus nepelnīšu, bet vismaz mācīšos un varēšu strādāt kaut ko, kas man interesē. Pagaidām esmu ar savu izvēli ļoti apmierināta, ceru, ka arī studiju laikā negadīsies nekas tāds, kā dēļ nožēlotu, ka izvēlējos mācīties tieši te. emotion

1 0 atbildēt

Tev ir tikai viena galva - u don't say? emotion

1 0 atbildēt
RTU IS COOL!!!
2 2 atbildēt

es studeshu e-komerciju un man pie dirsas par papiru, eju tur tikai papildinat un uzlabot un  paplashinaat skilla apmeerus, nets jau ir pilns ar e-books par to kaa kodeet un programmet. tur vnk ir interaktivak.

0 0 atbildēt

Kas te neviena zinātnieka nav? Visi kaut kādi garlaicīgi filologi, tulki, juristi un pļuristi :D

0 0 atbildēt