local-stats-pixel fb-conv-api

Latvijas Republika.57

269 4

Visiem zināms tas, ka Valdis Zatlers vakar(28.05), 21.00 paziņoja par to, ka ierosina Saeimas atlaišanu. Visi eksperti ir kā uz adatām, ir daudz jautājumi, un galvenās diskusijas notiek par to, vai viņš tā drīkst darīt(Saeimas atlaišanas ierosinājums var izskanēt ne vēlāk, kā 6.mēnešus pirms prezidenta pilnvaru termiņa beigām), vai tas ko dos(referendums par Saeimas atlaišanu var notikt ne agrāk, kā mēnesi pēc paziņojuma, un ne vēlāk, kā 2mēnešus pēc tā.), jo, līdz prezidenta vēlēšanām(jūnija otrā nedēļa) ir atlicis mazāk laiks, nekā līdz tuvākajam datumam ar iespējamo referendumu un pēdējais - ko mēs vispār liksim vietā? 2010.gada vēlēšanu saraksti(atgādinājumam) -

PCTVL - Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā
VIENOTĪBA
Ražots Latvijā
Politisko partiju apvienība "Saskaņas Centrs"
Tautas kontrole"
Zaļo un Zemnieku savienība
Par prezidentālu republiku"
Partiju apvienība "Par Labu Latviju"
ATBILDĪBA - sociāldemokrātiska politisko partiju apvienība"
Partija "Daugava - Latvijai"
Pēdējā partija"
Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK"
Kristīgi demokrātiskā savienība

-

Un, kā mēs zinām, no šīm visām, 5% barjeru pārvarēja tikai SC, Vienōtība, ZZS, PLL, VL/TBLNNK.

Vai tiešām mums, ja notiks atkārtotas vēlēšanas, būs ko likt vietā? Varbūt vajadzētu mainīt LR Satversmi, un ievēlēt 50deputātus, to 100 vietā? Valsts netiktu tik ātri izzagta, un būtu vairāk kandidātu uz vienu vietu - cilvēki vēlēšanās vairāk domātu, kurus ļoti vajag, un kurus ne tik ļoti. Valdis ar savu lēmumu ir viennozīmīgi mūs pārsteidzis, un radījis nelielu politisko zemestrīci, bet es ceru, ka viss būs kārtībā, Valžuks paliks savā valsts vadītāja(nenozīmīgajā) postenī, un mēs spēsim atrast jaunus, un gatavus cilvēkus, kas spētu izstrādāt likumus, un veicināt valsts labklājību, nevis visu tikai apgriezt, lai pašu "neatveramajos" seifos ieripotu naudiņa.

Par stipru Latviju!


P.S Pilngadīgie, referenduma gadijumā jau laikus sāciet apdomāt, un meklēt labākos kandidātus Saeimas vēlēšanām. Un, es ceru, ka mēs atradīsim labākus kandidātus par "Briseles stabules pūtējiem Vienotību, Maskavas stabules pūtējiem Saskaņas Centru, Lemberga bandu - ZZS un Šķēles/Šlesera bandu - "Par Labu Latviju!" /Youtube komentārs/ "



269 4 57 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 57

0/2000

Nevajag ne 100, ne 50 un ne arī 1 deputātu. Latvijai ir jābūt  prezidentārai valstij ar vienu cilvēku priekšgalā, nevis 100 nederīgiem kūtslopiņiem.

45 6 atbildēt

Pēc vakar notikušā Saeima diez vai Zatleru atkārtoti ievēlēs. Tātad - vai nu būs Bērziņš, kas ir pieskaitāms pie Šlesers & Ko, vai arī, kā nesen izskanējis - VVF atkal gribētu kandidēt, bet viņa ir ar SC, un SC tagad cer, ka jaunajā Saeimā varētu veidot valdību - tātad otra svešvaloda, diemžēl, garantēta. Varu derēt, ka uz jaunajām vēlēšanām Vienotība kļūs par Sirsnību vai Godīgumu, īsāk sakot, tie paši vēži, tikai citās kulēs.

25 0 atbildēt

po*uj, viņam ir iekšās pateikt visu kā ir

13 0 atbildēt

bus ko likt, tas ir Visu Latvijai

15 2 atbildēt

Tur vienmēr viņiem aiz visa kaut kas slēpjas, katrs grib tikai sev kādu labumu. Jau apnicis.

Un ko tad viņi jaunu ievēlēs? Salīdīs tāpat vairāk kā puse no tagadējiem deputātiem.

Cerams, ka Zatlers zin, ko dara.

4 0 atbildēt

Kas es esmu? - Es esmu Latvijas prezidents! Beidzot :)

3 0 atbildēt

Laiks palikt par normālu valsti! :)

3 0 atbildēt

Gribu redzēt argumentus frāzei "viņi visi ir zagļi", kas tik bieži izskan šādās diskusijās.

3 0 atbildēt

Esi vienu dienu nodzēris vakar bija 28.05

2 0 atbildēt

Ulmanis nebija tas izcilākais politiķis. Jā, viņš daudz darīja Latvijas labā, bet tik pat daudz slikta. + ja tev ir verga sindroms, tad doties uz Krieviju, viņiem ir ''d*krātiskā'' monarhija ar putinmedvedjevu kalngalā.

3 1 atbildēt

ja nu kāds to vēl nav uzrakstījis, tad viņš drīkst to darīt.

Bieži piesauktais Satversmes 14.pants attiecas TIKAI uz gadījumiem, kad tauta (nevis prezidents) ir iniciējusi Saeimas atlaišanu - tas nedrīkst notikt gadu pēc un gadu pirms Saeimas vēlēšanām un pusgadu pirms prezidenta vēlēšanām. /http://www.politika.lv/blogi/index.php?id=62326/

2 0 atbildēt

1) Ļoti šaubos, vai vēlēšanu rezultāti drastiski atšķirsies no tiem, kas bija pirms 7 mēnešiem. Socioloģiskās aptaujas rāda, ka balsu sadalījums paliktu aptuveni tāds pats, tikai varbūt Saskaņas Centrs iegūtu vairāk balsis.

2) Tas, ka Saeima nedeva atļauju veikt kratīšanu Šlesera dzīvoklī, manuprāt, ir tikai Zatlera aizbildinājums - īstais Saeimas atlaišanas iemesls visticamāk saistīts ar prezidenta vēlēšanām.

3) Būs vēl lielāka jezga, ja tagad nomainīs daļu no deputātiem - visas iesāktās reformas pajuks, kā arī zudīs jau pašreizējās valdības iegūtā uzticība no ārvalstu partneriem un SVF.

7 6 atbildēt

viennozīmīgs mīnuss šim stulbajam rakstam. 

1. - ja tu izsaki nopietnus apvainojumus(par kaut kādu mistisku zagšanu) tad arī prezentē argumentus, ja nē - tā ir TUKŠA DIRŠANA !  Tas, ka aš kvadrātā un lembergs ir zagļi, nenozīmē, ka VL un Vienotības politiķi ir tādi. Bet nu ko es tecenšos tukšpaurainam, pumpainam tīnim, kuram pat nav sajēga, par ko runā savā rakstā, kaut ko iestāstīt! 

1 0 atbildēt

Nu bet man liekas ka šī būs pirmā reize kad mēs atlaidīsim saeimu un tie nākamie cilvēki saeimā zinās ka NEVAJAG KAITINĀT TAUTU! mēs esam spējīgi to izdarīt vēlreiz, bet nu tikai varbūt tas viņu kkādā ziņā ietekmēs! Un pēdējais ko gribu teikt ir - Vara spēj sabojāt godprātīgu cilvēku, tikai tiešām stipras personības spēj sevi kontrolēt!

1 0 atbildēt

Nacionālā apvienība paliek, jo šie bija par Šlesa kratīšanu.

0 0 atbildēt

Vienotība vairāk pūš ASV nekā Briseles stabulē, un no pūšanas Briseles stabulē, mēs neizvairīsimies...

0 0 atbildēt

Mūsu valsts iekārta balstās uz Saeimu- prezidents ir tikai simbols, kuram nav nekādu īpao pienākumu un iespēju. Ja valsts iekārta mainītos un Latvija kļūtu par prezidentāru  vaisti, arī prezidentam būtu jāmainās un jāpieņem reāli lēmumi.

0 0 atbildēt

es tikai ceru, ka netiks ievēlēts saskaņas centrs. savādāk varam gatavoties, ka krievu val. kļūs par otro oficiālo valsts valodu.

0 0 atbildēt

kas tie pa zveriem--- Tautas kontrole"

0 0 atbildēt

Vsiamz Zatlers parāda raksturu.  Jau apnicis, ka 100 klauni ir iesēdējušies savas vietās un tik zog naudu no valsts, tai pat nepalidzot nemaz.

2 2 atbildēt