local-stats-pixel fb-conv-api

Latvijā populārs sāk kļūt horsmenings10

30 6

Lai gan daudzi tā vēl īsti nav piefiksējuši ne strauju popularitāti iemantojušo plankingu (planking), ne ovlingu (owling), izrādās, ka tos jau izkonkurējis jauns sociālās izpausmes veids - horsmenings jeb "jātniekošana".

Par šī sporta veida uzsācējiem Latvijā uzskatāmi divi interneta mārketinga nozares profesionāļi Andis Silakaktiņš (@Silakaktins) un Igors Prokofjevs (@IgorsProkofjevs), kuri skaidro, ka tā īstenošanai ir nepieciešami vismaz divi cilvēki: vienam ir jākļūst par ķermeni, savukārt otram - par galvu.

Pēc viņu vārdiem, galvenais fotogrāfijas uzdevums ir panākt iespaidu, ka tajā ir attēlota viena persona, kurai galva ir atdalīta no pārējā ķermeņa.

"Aktīvi komunicējot internetā, bieži visu ko pamanām ātrāk kā citi (domāts - parastie interneta lietotāji). Konkrēti jātniekošana likās kaut kas savādāks, gribas pat teikt vairāk izaicinošs, nekā parastais plankings un ovlings un citi līdzinieki," par idejas rašanos izklaides portālam Mango pastāstīja Andis Silakaktiņš.

"Mēs saskatījām savu iespēju izpausties šajā aktivitātē un - vēl jo vairāk - būt pionieriem un horsmeninga popularizētājiem Latvijā. Ja parādīsies sekotāji, tad veidosim domubiedru grupu un varbūt pat kādu kopīgu jātniekošanas pasākumu vai flešmobu," stāsta Andis.

Viņš piebilst, ka plankings un ovlings var būt bīstams (ir zināmi pat nāves gadījumi), savukārt horsemanings ir pat ieteicams veselībai, jo dažu pozu izpildīšanai nepieciešama lokanība. "Tas ir lielisks veids, kā biroja darbiniekam izkustēties pusdienu pārtraukumā," uzskata Latvijas horsmeninga pionieris.

30 6 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://delfi.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

Interesanta padarīšana, bet redzu apakšā zem raksta mango.lv ir tāds pats! :D

3 0 atbildēt

Kautkas līdzīgs mēģināts atdarīt plankingam!!

1 0 atbildēt

Epic copy-paste no mango.

1 0 atbildēt

redzēts. bet tik un tā interesanti.

0 0 atbildēt

o labs man pat'ik paldies ka ieliki jo es mango nekad nebiju gajis xD

0 0 atbildēt

ĻOTI sauss raksts! Varēji vismaz ielikt gan plankinga, gan owlinga, gan šī jaunā horsmeninga piemērus, lai interesantāk.

0 0 atbildēt

copy&paste :( -

0 0 atbildēt

vel vienu stulbumu izdomaja emotion

0 1 atbildēt