local-stats-pixel fb-conv-api

Latvijā bērniem dotie vārdi11

36 0

lasot apollo.lv ziņas, nošokējos par vecāku prāta spējām, doto bērniem vārdus. jā, protams, kā grib tā lai arī sauc, bet, kamōn, visam taču ir robežas un kalendārā vārdu arī netrūkst! par dažiem vārdiem vispār gribas vaicāt, ar kuru galu domājuši vecāki pirms bērna ieņemšanas un tad pirms reģistrēšanas.

"nra.lv raksta, ka pēc Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes datiem, Latvijā ir Vitālīte, Zentiņa, Zidrīte, Žanīte, Agrītis, divas Lavīzītes, Latvītes, Brīvītes, Gaismītes un Trautiņas, trīs Vairītes, Spārītes, Saulstarītes, četras Zīlītes, Smaidītes, Ārītes un tikpat daudz Vilnīšu, piecas Zvaigznītes, deviņas Steidzītes un Bitītes.

Latvijā reģistrētas arī Šarlotes Lotes un Ritas Vitas. Daži dubultvārdi ir fonētiski ļoti līdzīgi (Mārtiņš Mārcis, Māra Mārīte, Viktorija Vika), bet citi ir ļoti atšķirīgi (Jānis Patriks, Mārtiņš Ričards, Morgana Iluta, Žiljēns Ģirts, Žižī Rita) vai ar savdabīgu nozīmi (Rūta Gaida, Skaidrīte Maiga, Gaida Anita, Ilga Jautrīte, Inese Steiga, Gaida Skaidrīte, Imants Ziedonis).

Latvijā reģistrētie vārdi:
Adverts (1), Entonī (1), Fricis Krustiņš (1), Itālijs (1), Latis Miķelis (1), Timotē Tjoma (1), Žikivators (1), Atoms (2), Atstars (2), Batja (2), Bonaventūra (2), Gonoreta (2), Laimstars (2), Avtonoms (3), Emerantina (3), Iluminata (3), Kajetons (4), Līgotnis (4), Ostins (5), Tamirlans (5), Honorata (5), Fortunata (5), Gatiņš (5), Galaktions (6), Turaids (6), Skolastika (8), Fausta (8), Ihtiandrs (10), Stalina (10), Zigeta (10), Agota (10), Jautris (11), Tamerlans (11), Hortenzija (13), Tofiks (13), Mistridija (14), Sholastika (16), Laimutis (17), Staļina (24), Gonorata (26).

Iekavās norādīts, cik cilvēkiem Latvijā vārds ir oficiāli reģistrēts. Avots: PMLP"

36 0 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.apollo.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000

lol, par Tofiku tiešām sāku smieties ;D

5 0 atbildēt

Batja. Nu lol. Kā var bērnu nosaukt par Batju? emotion emotion

3 0 atbildēt

Pirmajā daļā ir pavisam normāli latviešu vārdi, nevis tie vācu atvasinājumi ar kuriem pilns mūsu kalendārs. Bet mūsdienu latvietim jau to nesaprast...

 

Bet nu smiekli uznāca par to pēdējo sarakstu, piem., Žikivators izklausās pēc kkāda supervaroņa vārda :D Iluminata - vecāki laikam baigi safanojušies par "Eņģeļiem & d*niem" :P Skolastiku un sholastiku vacāki ir filizofijas fanāti :DD 

2 0 atbildēt

whataaa fakaaa, gonorata :D

1 0 atbildēt

Nekādi nespēju saprast, kāpēc tur iebakstīts Imants Ziedonis....

1 0 atbildēt

Manas māsīcas meitu sauc par Petru!

0 0 atbildēt

Man visvairāk parāva rēka par "Žikivators" :D:D:D:D:D

0 0 atbildēt

Žikivators?? Are you serious?? emotion

0 0 atbildēt