local-stats-pixel fb-conv-api

Krūšu kaula deformācija42

299 5

Iedzimtās krūšu kurvja deformācijas ir ir ķīļveida jeb t.s. vistas krūtis, piltuvveida jeb t.s. kurpnieka krūtis. Ķīļveida krūtīm raksturīgs uz priekšu izvirzīts krūšu kauls (krūškurvja diametrs priekšas—muguras virzienā lielāks nekā sānu virzienā), piltuvveida krūtīm raksturīgs piltuvveida iedobums krūšu kaula apvidū. Krūšu kaula deformācija biežāk sastopama astēniskiem bērniem, kas progresē straujas augšanas periodā 5 - 7 un 11 - 15 gadu vecumā. Izmaiņas krūšu kaulā var radīt jūtamu kosmētisku defektu priekšējā krūšu daļā, bieži to pavada mugurkaula deformācija, piem.,skolioze. Tāpēc ir svarīgi profilaktiski atrādīties fizioterapeitam, lai varētu laicīgi konstatēt izmaiņas bērna kustību balsta aparātā un varētu veikt nepieciešamos profilaktiski - ārstnieciskos pasākumus.

Krūšu kaula deformāciju cēloņi: iekšējo un ārējo teratogēno faktoru iedarbība krūšu kaula veidošanas periodā bērnam atrodoties mātes organismā; diafragmas kājiņu attīstības defekts.

Gadījumā, ja ir liela krūšu kaula deformācija, tad tas var izsaukt sirds un plaušu nobīdi, veidojas paradoksāls elpošanas tips, kas traucē arteriālo asiņu piesātināšanos ar skābekli, kā rezultātā maziem bērni var bieži slimot ar plaušu - bronhu saslimšanām. Pusaudži var sūdzēties par sirdsdarbības traucējumiem.

Man pašam ir Piltuvveida - kurpnieka krūtis

bet ko jūs domājat, vai tas traucē dzīvot?! Vnk, man pašam ir kauns staigāt bez krekla un tad visi skatās uz to vietu un ir nepatīkama, sajūta.

299 5 42 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 42

0/2000

Ja tas tev sagādā problēmas, tad nemeģini to izrādīt. ĪSTENĪBĀ PIEDRĀZ VISU TO ATTIEKSMI!

Ja ir tā, ka kāds mērglis tevi apsmej par to, kaut kā  paz*.. piedrāz viņus. Centies parādīt citiem citas savas īpašības! Uzkačā bicīti, paņem cilvēkus ar humoru, vienkārši paņem viņus.  Un viss būs čoina. Galvenais esi foršs cilvēks. Peace out!     Johaidī, nu es memuārists!

38 1 atbildēt

vai tas traucē dzīvot?! 

Nevajadzētu.  Tas pat var palīdzēt :D   ja šis defekts netraucē uzkačā krūtis, aizej uz ballīti, nogulies uz galda un ielej ko gardu un uztaisi spēli, ka vecenēm jādzer no turienes :D Uztaisi to kā savu vizītkarti :D Pārvērt defektu par efektu! Lab, pietiek tevi te gruzīt :D tā jau viegli runāt, ja pats ar  to īsti nesaskaries.. Bet atceries visiem ir savi defekti! Man ar viņi ir pietiekami - redzami un neredzami, tāpat kā kompleksi :D ! Peace out second time!

11 2 atbildēt

Man ari ir nelies ribas ieliekums tieši pie sirds , man sapeja sirs , sapeja galva un mugura , bieži , ka minimums 2-3x nedēļā . Sudigi .

 

Bet , es saku kačāties , treneties ,skriet no ritiem , ēst pareizi , un viss paŗgaja , tā neliela bedrite vel ir , bet nav tik manāma , paskaties man galerija , tur to krūšu bedri ipaš redzet nevar , un es neesmu tur kačaks utt , es to savas veselibas dēļ daru , jo veseliba ir VISS .

 

Peace !

p.s Tikko galerijā ieliku bildi ar savu muguras traumu , ko guvu 6 martā treniņos , tas tā lai tu zini ka ir citi kam veicas vel mazak :D

p.s.s - Ja krušu deformacija nav dramatiska , tad kad uzkačāsi krutis , tās izskatisies vel leilākas deļ iespieduma saulespinuma rajonā , tas tā , zelta maliņa makonim . Atceries tik ka krutis kačāt ir viens ja ne pats grutakais reģions ko trenēt .

7 0 atbildēt

manam puisim ari ir sads defekts(2. atels) no dzimsanas nos akuma bija soks jo nekad par kko tadu nebiju dzirdejusi bet tagad es smejoties saku ka dzeru sampanieti uz vina krutim kazu nakti..

vinam ari tas galigi nemaisa dzivot un vinam ari nav kauns par to jo vinam vienalga ko citi doma galv ka pasam labi

4 0 atbildēt

man arī ir piltuvjveida krūtis un es to laikam esmu mantojis no vectēva emotion

2 1 atbildēt

a nevar uzkačāt vnk apakšā muskuļus?? man pašam ir skolioze, bet ja normāli trenē, tad vsp ārēji neko nevar pateikt..tikai no rentgena

1 0 atbildēt

Man arī ir! Un esmu ļoti neapmierināts... Labprāt nooperētu to sūdu nost,bet nav man šobrīd tādas naudas...

1 0 atbildēt
A šo var kaut kā izārstēt?
1 0 atbildēt

Ne nu traucet dzivot manuprat tas trauce !Bet vai butu jakaunas par to -ne mes tacu esam tik dazadi :)

0 0 atbildēt
DnG avatarsDnG

Man kaimiņos dzīvo vien 15gadus vec zēns kuram ir . Piltuvveida  krūškurvis,viņam bija operāciju,un viņam to bedriz iztasnoja un vis ir kārtībā!, un sastiprināja kkā ar dzēlžiem,kad viņam pienāks 18.tad to dzelžus ņems ārā un vis būs ok! ;)

0 0 atbildēt

man pašam bija ķīļveida deformācija. Uztaisīja 1 operāciju un viss tagad vnk dieāli. Vienīgi atveseļošanās bija grūta. Sāpes bija lieals un elpošana apgrūtināta, bet tas viss bija tā vērts. Tagad varu drošis taigāt ar novilktu kreklu. Un arī zinu vienu, kam bija pultuvveida. Viņam uztaisija operāciju un ielika stienīti, kas 2 gadu laikā krūsu kaulu izspiež ārā. Pēc tiem 2 gadiem viņam būs vēl viena operācija, kur tiks viss nolīdzināts un būs viss okey. Operācijas cina cik zinu ir ap 2000ls, tā man ārsts teica, bet ja vēl nav 18 gadi, tad operācija ir uz valts rēķina. :) Man operāciju vieca Dr. Jānis Krasts no bērnu klīniskās universitātes slimnīcas.

0 0 atbildēt

Manam brālims arī ir, un kauns bez krekla staigāt, jo plusā lāpstiņas tādas uz āru, bet viņam nav tik traki kā bildēs.

0 0 atbildēt

Labs INFO  emotion !!!!

0 0 atbildēt

nu ne man pašam ne arī manām meitenēm nekad nav traucējusi šitā stelle - tā ka neķer kreņķi!!! :D

0 0 atbildēt