local-stats-pixel fb-conv-api

Krīzes 5Ls16

180 13

Visi zin, ka Pasaule taj skaitā arī Latvijā ir krīze.

Kads radošs mākslinieks ir izveidojis jaunos Latvijas 5 latus.

Vairak man nau ko teikt.

īsto 5ls zīmes priekšpuse

Uz ornamentāla saulīšu motīva fona attēlots ozols un stilizēta ozola lapa (caurskata zīme). 2006., 2007. un 2009. gada banknotei virs tās - reljefā spiedumā divi nominālvērtības uzraksti 5. Augšdaļā uzraksts LATVIJAS BANKAS NAUDAS ZĪME (divu krāsu iespiedumā), zem tā sērijas numurs (sarkanā krāsā). Lejasdaļā uzraksti: PIECI LATI (divu krāsu iespiedumā), LATVIJAS BANKA, tās prezidenta paraksta faksimils un sērijas numurs (melnā krāsā). Pa labi vertikāla ornamentāla josla ar Lielvārdes jostas motīvu un skaitli 5 augšdaļā. Uz ornamentālās joslas slīpā leņķī pret gaismu salasāms nominālvērtības uzraksts. Pa kreisi uz balta pamata reljefs punkts zaļā (zīme neredzīgajiem) un ūdenszīme. Zem tās horizontāla josla (2001., 2006., 2007. un 2009. gada 5 latu banknotei - horizontāla zaļu, smalku līniju veidota josla) ar tonālu pāreju un skaitli 5, kuru veido mikroburtu rakstā izpildīts nominālvērtības uzraksts. 2006., 2007. un 2009. gada banknotei skaitlis iespiests ar speciālo krāsu, kas atkarībā no apskates leņķa rada krāsu maiņas optisko efektu. 2001., 2006., 2007. un 2009. gada 5 latu banknotei pa kreisi no skaitļa 5 - vertikāla josla, uz kuras reljefā spiedumā četrreiz atkārtojas skaitlis 5 ar atšķirīgu tonalitāti dažādos skata leņķos.

180 13 16 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 16

0/2000

vajadzeja atstat tikai celmu jo tgd latvijaa kokus  izcert nenormalaa atrumaa 

33 1 atbildēt

Muļķības, ka pasaulē ir krīze. To jums tikai Latvijā stāsta. 

Studēju un strādāju Nīderlandē. Minimālā alga ir 1400 euro (MINIMĀLĀ, tas ir tad, ja TU esi sētnieks).

Es strādāju 8 stundas nedēļā un valsts man maksā arī kabatas naudu 250 eiro (jo es dzīvoju paststāvīgi, prom no saviem vecākiem) un arī bezmaksas transporta karte - vilcieniem, autobusiem ,tramvajiem, metro u.t.t. Un plus vēl saņemu algu.

 

Jūs varētu teikt, ka toties izdevumi ir lielāki Nīderlandē... Muļķības! Pārtika tādā pašā cenā (aptuveni. ir preces, kas ir lētākās, ir kas dārgākas). Degviela tādā pašā cenā.Dzīvoklis nedaudz dārgāks, bet jo es dzīvoju Amsterdamā. 

 

Pārtikā nedēlā iztērēju ap 40 eiro. Ja staigā pa ēstuvēm, tad, protams, var ieskriet arī 70 eiro. 

 

Un lai gan te dzīve ir zaļāka. Es atgriezīšos Latvijā, tiklīdz būšu pabeidzis augstskolu.

Latvijā zāle ir zaļāka, cilvēki drūmāki un gaiss svaigāks. (lai gan Amsterdamas centrā ir daudz vairāk koku un parku, nekā Rīgā).

18 0 atbildēt

aaa bet ir arī tāds (domāju tā paša mākslinieka) apstrādāts mūsu lasītis, kur no tā ir palikušas tikai asakas

2 0 atbildēt

tas jau ir veela rudens vai agra pavasara pieciitis  :)

1 0 atbildēt

nu jā, var redzēt, ka cilvēkiem latvijā par meža nozari izveidojies ačgārns priekšstats, kaut gan pašiem ar to nav nekāda sakara un saprašanas par to..

2 2 atbildēt

Tu esi LOšARA!!!!

2 2 atbildēt

Ziemas 5ls :D

0 0 atbildēt

Ja zinātu kāds mākslinieks, varētu uzprasīt vai atļauju dabūjis... LR likumdošana aizliedz kopēt/skenēt/fotografēt naudaszīmes :P

0 0 atbildēt

Nožēlojams humors par savu valsti, ja tev kkas nepatīk droši vari pi*ties prom no šejienies. Nevienam tādus ķēmus kā tevi te nevajag.

0 0 atbildēt

Pēdīgos latiņus taču Repše neparaksta.. kas ta tas par mākslinieku, kas par pamatu ņem 1996.gada 5latnieku? ja nemaldos tad tagad atogrāfu atstāj Rimšēvičs, ne tā?

0 0 atbildēt