local-stats-pixel fb-conv-api

Ķermeņa valoda- Patiesība ir tur ārā0

28 2

 

Ir tik daudzi veidi, kā melot, ar vārdiem, rakstiski, un pat ar dažiem žestiem, taču vai nebūtu jauki, ja mēs varētu dzirdot vienu, redzēt patiesību?

Laba ziņa, tāda iespēja eksistē. Jau diezgan ilgu laiciņu tiek pētīts tas ko cilvēks pasaka ar savu ķermeni, tautā sauktu par ķermeņa valodu, jeb „body language”.

Iemesls, kāpēc ar žestiem melot ir grūti, ir pavisam vienkāršs, tas mums ir asinīs no bērnības, mazs bērns pēc meliem bieži vien neapzināti liek priekšā mutei roku, jo saprot, ka tas ko viņš saka nav pareizi, un labi.

 Ar laiku cilvēkam pieaugot šīs reakcijas nav tik izteiktas, un var izpausties, kā vienkārši padegunes pakasīšana, vai arī viegls pirkstu pieskāriens lūpām, jo cilvēks jau ir paspējis iziet cauri noteiktam „sociālās apstrādes slānim” un ir jau pamazām sapratis, ja jau pieaugušie melo, tad es arī to varu, un iemācījies to tik krasi neizrādīt.

Bet kādēļ šos melus nevar dzirdēt caur vārdiem?

Atbilde: Ļoti vienkārši, cilvēks runāt sāk agrā bērnībā un runā visu dzīvi, kā arī mācās pareizi un labi runāt skolā, mācās un skaita no galvas dzejoļus, iespējams, ka mācās arī publisko runu, īsāk sakot, runāšana ir atstrādāts komunikācijas paņēmiens, pretēji ķermeņa valodai, kuru, pirmkārt, kontrolēt ir grūtāk,  otrkārt, to nemācās, atskaitot dažus gadījumus.

 Mācēt lasīt ķermeņa valodu ir diezgan nozīmīgi dažādos amatos. Piemēram policistam, lai varētu uz vietas noteikt, vai aizdomās turamais melo, vai stāsta patiesību, un netērētu lieki savu laiku, vai dažos gadījumos arī noteikt, vai kaut kas tiek slēpts, kā piemēram narkotikas, vai arī pat ierocis.

Tās pētīšana izplatīta arī kāršu spēlēs. Populārākā spēle, kur cilvēki tiek „nolasīti” ir pokers, taču tur vairāk tieši tiek pētīta sejas mīmika, jo ķermeni bieži slēpj galds, vai arī cilvēks spēlē izteikti vienā pozā. ( ja kādam gadījumā ir lielāka interese par šo tēmu iesaku paskatīties seriālu Melu teorija, „Lie to me”, kurš balstīts uz zinātniskiem pētījumiem)

Tas arī īsumā būtu viss ko šodien vēlējos pastāstīt, taču drīzumā uzrakstīšu otro daļu, kurā īsāk aprakstīšu par „nolasīšanas ” tehnikām, un ielikšu žestu vārdnīcu.

Raksts no mana bloga e-psihologija.blogspot.com

28 2 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000