local-stats-pixel fb-conv-api

Kas īsti ir marihuāna?7

39 3

Kas ir marihuāna?

 

Vārds "marihuāna" ir Meksikāņu žargons, kas kļuva populārs Amerikā 1930to gadu beigās, laikā kad mediji un valdība veica virkni pasākumus, kurus tagad saistām ar "Reefer Madness Movement" [Reefer- cigarete ar marihuānu]. Kas it sevišķi ir saistīta ar kaņepju zālēm, ko pīpēja Meksikāņu kareivji. Mūsdienās kaņepes šķiedras (ar to saprotot auga sakni, stiebru un stumbru) ir atļautas. Neviens nevar Tevi arestēt par to, ka valkā kaņepju šķiedras kreklu vai lieto papīru, kas izgatavots no kaņepājiem. Marihuāna, kas ir viena no kaņepes auga sastāvdaļām (auga ziedi, pumpuri vai lapas) nav atļauta glabāšanai. Par to draud lieli sodi, ieskaitot cietumsodu.

 

Kas ir kaņepe?

 

Kaņepe ir augs, kura latīniskais nosaukums ir "Cannabis sativa". Pastāv arī citi kaņepju veidi (piem., Cannabis Ruderalis), bet "Cannabis sativa" kaņepe ir pats noderīgākais no visiem augiem par ko liecina nosaukuma atšifrējums: "noderīga (sativa) kaņepe (cannabis)". Kaņepi cilvēce izmanto jau no aizvēstures laikiem. Tās šķiedra ir viszināmākais produkts.

 

Kas ir Cannabis?

 

Cannabis ir pats izturīgākais kaņepju augs un tā šķiedras tiek plaši izmantotas, piemēram, lai radītu ļoti stingru audeklu. Šis audekls tika plaši lietots jūrniecībā buru izgatavošanai, jo bija daudz izturīgāks par kokvilnu, neplīsa un nepuva saskaroties ar jūras ūdeni. Cannabis augs rada vēl trīs ļoti nozīmīgus produktus un tie ir: sēkla, pulpa (auga mīkstums) un zāles. Pulpa tiek lietota kā degviela un lai ražotu papīru. Sēkla ir piemērota barība cilvēkiem, kā arī dzīvniekiem. Sēklas eļļa var tikt lietota kā bāze krāsām un lakām. Zāles ir kaņepes auga ziedu un lapu sveķu maisījums, kas tiek lietots tinktūrās un kā piemaisījums citiem produktiem, ko var izmantot dažādiem mērķiem.

 

Kā lietot kaņepi, lai uzņemtu barību?

 

Kaņepju sēklas ir bagātas ar proteīniem un svarīgām tauku eļļām. Vairākas tautas ir audzējušas kaņepi dēļ tās sēklas- vairākums ēd tās kā auzu putru. Lapas var tikt lietotas kā rupjā barība, bet ar maziem blakusefektiem. Kaņepju sēklas nesatur marihuānu un no tās Tu nevari palikt "akmenī". Kaņepju sēklu proteīns cieši atgādina proteīnu, kas atrodams cilvēka asinīs. Tās ir fantastiski viegli gremojamas un dakteri dod tās daudziem pacientiem, kuriem ir problēmas ar gremošanu. Kaņepju sēklu eļļa apgādā cilvēka ķermeni ar nepieciešamajām taukskābēm. Kaņepju sēkla ir vienīgā sēkla, kas satur šīs eļļas gandrīz bez piesātinātiem taukiem. Kā piedeva diētai, šīs eļļas samazina sirds slimību risku. Ar kaņepju sēklu veģetārietis var izdzīvot un neēst īstenībā piesātinātos taukus. Viena sauja kaņepju sēklu dienā apgādās pieauguša cilvēka ķermeni ar pietiekama daudzuma proteīnu un svarīgajām eļļām.

 

Kādas ir kaņepes priekšrocības salīdzinot ar citiem kultivētiem augiem?

 

Kaņepei nevajag daudz mēslojuma un tā aug labi gandrīz visās pasaules vietās. Tās arī pretojas parazītiem, tāpēc maz vajadzīgi pesticīdi. Kaņepes saknes sniedzas lielā dziļumā, kas ir labi zemei un, kad lapas nokrīt, minerāli un slāpeklis tiek atgriezts atpakaļ zemei. Ir bijuši eksperimenti, kuros kaņepe audzēta vienā vieta 20 gadus un augsne nemaz nav bijusi noplicināta! Tātad, jo mazāk minerālmēslu, pesticīdu, jo mazāk pūļu, vairāk ieekonomētu līdzekļu un mazāks kaitējums apkārtējai videi. Kaņepe Vs. Kokvilna Kokvilnas šķiedru audums ir maigāks, kaņepju šķiedru audums raupjāks, toties tas ir daudz stingrāks un ilgāk lietojams (tas neizstaipās). Patiesībā, pirmās LEVIS zilās džinsas, kuras izturības dēļ bija iecienījuši zeltrači un citi „melnā darba” darītāji, tika ražotas no kaņepes auduma. Koka  papīrs Vs. Kaņepes papīrs Kaņepes šķiedra un pulpa (auga mīkstums) var tikt izmantoti, lai taisītu papīru. Pirmais papīrs Senajā Ķīnā tika taisīts no kaņepes šķiedras. Kaņepju šķiedru papīrs ir plāns, izturīgs un mazliet raupjš. Pulpas papīrs nav tik izturīgs, bet to ir vieglāk ražot, tas ir mīkstāks un atzīstams par labāko ikdienas vajadzībām. Parastais papīrs, ko lietojam mūsdienās, ir 'ķīmiskā pulpa', kas ražota no koka šķiedrām. Tā izgatavošanai tiek pielietota virkne dažādu ķimikāliju un skābju (arī videi nedraudzīgo), lai padarītu papīru stingru, gludu un baltu. Laika gaitā, papīrā esošās skābes turpina savu iedarbību, papīrs dzeltē un paliek trausls, tāpēc izdevējiem, bibliotēkām un arhīviem, lai saglabātu uz papīra drukātos materiālus, jāpasūta speciāls papīrs, kas nav apstrādāts ar skābēm un tas, protams, izmaksā daudz dārgāk. Dabisks kaņepju papīrs ir skābju brīvs un saglabāsies gadsimtiem ilgi. Atsaucoties uz USDA (United States Department of Agriculture) pētījumu 1916. gadā, viens akrs (0.4 ha) kaņepju lauka aizstātu 4 akrus (1.6ha) meža. Tajā pašā laikā no šī akra būtu iespējams ražot šķiedru audumam, virvēm, utt.

 

Kādi ir kaņepes pielietošanas veidi medicīnā un ar kāpēc tā ir labāka par mūsdienu zālēm?

 

Ir tūkstošiem veidu, kā lietot kaņepes medicīnā. Marihuāna (faktiski kaņepju ekstrakts) ASV bija pieejama likumīgi - kā zāles - līdz pat 1937.gadam, un tā tika pārdota kā tonizējošs līdzeklis. Tomēr cilvēces vēsturē kaņepes medicīniskā iedarbība ir zināma jau sen un tā parādās gandrīz katrā seno skolotāju un zintnieku medicīnas grāmatā. Kaņepe var tikt lietota, lai ārstētu izkliedēto sklerozi, vēzi, AIDS, glaukomu, depresiju, epilepsiju, migrēnas galvassāpes, astmu, stipras sāpes. Kaņepē ir vairāk kā 60 vielas, ko varētu lietot medicīnā. Kā atsevišķas sastāvdaļas tās ir relatīvi viegli iekļaut jebkurā ēdienā vai dzērienā, lietot losjona veidā, sviestā, taukos, eļļā vai spirtā. Viena no tādām vielām, kanabinols, var būt noderīga cilvēkiem, kuri nevar gulēt. Otra ir ņemta no auga jaunajiem pumpuriem un tiek saukta par kanabinolskābi. Tā ir efektīvs dezinfekcijas līdzeklis. Ziede, kas iegūta no kaņepēm, palīdz cilvēkiem ar ādas slimībām, dziedēt brūces. Lapas kādreiz tika lietotas pārsējos. Mūsdienās vislabāk zināmais marihuānas lietošanas gadījums medicīnā ir saistīts ar slimniekiem, kam tiek veikta ķīmijterapija vai apstarošana. Viņiem bieži ir novērojams apetītes trūkums, nelabums, vemšana. Pacienti ir atklājuši, ka marihuāna ir ļoti efektīva cīņā pret nelabuma sajūtu un rosina ēstgribu. Kalifornijas likumdevēji pat sākuši izskatīt iespēju šiem slimniekiem atļaut legāli iegādāties marihuānu. Marihuāna ir noderīga cīnoties ar divām citām ļoti nopietnām kaitēm. Glaukoma ir otrais vadošais akluma iemesls, ko izraisa nekontrolējams spiediena pieaugums acī. Marihuāna var kontrolēt acs spiedienu un neļaut glaukomai iztaisīt aklumu. Izkliedētās sklerozes gadījumā ķermeņa imūnsistēma uzbrūk nervu šūnām, kas var izraisīt spazmas un radīt citas problēmas. Marihuāna ne tikai palīdz apturēt šīs spazmas, bet arī ierobežo sklerozes turpmāko attīstību. Kāda vaina mūsdienu zālēm? Tā maksā naudu un ir grūti ražojamas. Daudzos gadījumos, tās nemaz nepalīdz, vai vēl sliktāk - rada dažādus blakus efektus. Toties kaņepju zāles ir lētas, drošas, un viegli ražojamas. Daudzas augstāk minētās kaites (apetītes trūkumu, AIDS) mūsdienās ārstē ar Dronabinolu (tiek tirgots zem nosaukuma Marinol), kas ir tieši tā pati viela, kas atrodama marihuānā (THC), tikai ir mākslīgi sintezēta.

 

Kā vēl var pielietot kaņepi?

Viens no jaunākajiem kaņepes izmantošanas veidiem ir to lietošana celtniecības materiālos. No kaņepes auga var taisīt plastmasu, un ražot biomasas degvielu, kas nesastāv no metāliem un sēra. Bio-plastmasa arī nav mūsdienu jaunums - 1930os gados, Henrijs Fords, izveidoja mašīnas karkasu no kaņepes bio-plastmasas.

 

Tad kāpēc mēs to nelietojam un tā ir nelegāla?

 

Atbildes noskaidrošanā atgriezīsimies 20.gadsimta sākumā un parunāsim par citām narkotikām: opijs un kokaīns. Opijs, ļoti atkarīga narkotika, agrāk plaši tika lietota ķīniešu sabiedrībā. Ķīnieši imigrējot uz ASV ieveda līdzi arī opiju. Ķīniešu strādnieki lietoja opiju, lai garlaicīgākos darbus padarītu interesantākus un tādā veidā viņi bija spējīgi strādāt garas stundas rūpnīcās. Tā kā ķīnieši bija ļoti labi strādnieki, tiem bija vairākums darba vietu ļoti konkurējošā rūpnieciskajā darba laukā, kas nepatika baltajiem amerikāņiem un tie tos sāka ienīst. Līdzīgi bija arī ar kokaīnu, bet tikai šoreiz mērķis bija melnie amerikāņi. Kokaīns varbūt nebija īpaši noderīgs darbā, bet stratēģija pret ķīniešu imigrantiem bija tik sekmīga, ka tika atkārtota atkal. Šoreiz mērķis bija kontrolēt melno sabiedrību un neļaut tiem gūt panākumus. Sāka parādīties ziņas un raksti, kas vainoja kokaīnu par melno iedzīvotāju izdarītajiem noziegumiem. Marihuāna bija nākamā. Bija labi zināms, ka meksikāņu kareivji pīpēja lielos daudzumos marihuānu, pēc oriģinālās „La Cucaracha” dziesmas vārdiem (Dziesma bija par to, ka meksikāņu kareivis atteicās soļot, kamēr viņam nepiegādās marihuānu). Pēc Amerikas un Spānijas kara beigām, meksikāņi sāka imigrēt uz ASV. Uz to brīdi vēl nebija lielas rasu problēmas. Bija daudz brīvu darbavietu lauksaimniecībā un smagā industrijā un meksikāņi bija gatavi strādāt par zemu atalgojumu. Tiklīdz iestājās ASV lielā depresija un darba vietas bija deficīts, meksikāņi pēkšņi kļuva par sabiedrības traucēkli. Politiķi teica, ka meksikāņi ir atbildīgi par lielo noziegumu pieaugumu vilni, kaut policijas fakti norādīja pretējo- meksikāņi daudz mazāk iesaistījās noziegumos kā baltie amerikāņi. Pieminēšu, to lielās depresijas laikā alkohols tika padarīts par nelegālu, kā rezultātā radās alkohola melnais tirgus, ko nespēja sadalīt mafijas, līdz ar to tās sāka cīņu par vietu tajā. Īsāk sakot, 20. Gadsimta pirmajās dekādēs opijs tika padarīts par nelegālu, lai atturētu ķīniešu imigrantus no iebraukšanas ASV, kokaīns kļuva nelegāls, lai apspiestu un kontrolētu melno sabiedrību un marihuāna kļuva nelegālu, lai kontrolētu meksikāņus. Visi šie likumi pamatā ir balstīti uz rasisma pamatu. Un šajā brīdī tika ieviests aizlieguma nodoklis marihuānai, kas kaņepes industriju iznīcināja 1937 gadā. Pirms 1937.gada ASV pilsēta Kentucky bija lielākais kaņepes industrijas centrs, kas ražoja audumu un virves kuģniecībai. Populārais žurnāls „Mechanics Magazine” pareģoja, ka kaņepes labības raža būs pirmajā vietā ASV. Ķīmiskā papīra iegūšana tika ieviesta ap šo laiku. Kompānija Dupont Chemicals noslēdza multi-miljonu līgumu ar kokapstrādes sabiedrību un ar laikrakstu ķēdi kas piederēja William Randolph Hearst. Hearsts zināja, ka šādā veidā viņš iznīcinās pārējos konkurentus. Kaņepes papīrs apdraudēja viņa ieceres. To vajadzēja apturēt un Marihuānas Nodokļa Akts 1937 gadā to arī izdarīja. Daudzi amerikāņi nemaz nezināja, kas ir marihuāna un kaņepes augs, no kā taisītas viņu kurpju šņores ir viens un tas pats. ASV valdība pati pārkāpa ieviesto likumu II Pasaules kara laikā, kad audzēja kaņepes kara vajadzībām.

 

Vai tā ir taisnība ka ... ?

 

Marihuāna paliek tauku šūnās un mēnešiem ilgi esi eiforijā [high]? Nē. Daļu no marihuānas, kas padara Tevi eiforijā [high], sauc par Delta-9-tetrahidrokanabinolu, pārsvarā cilvēki izmanto saīsinājumu THC. Mazliet mulsinoši, bet: Tavs ķermenis pārveidos Delta-9-THC inertās molekulās- metabolīti (11-hidroksi-tetrahidrokanabinols un 11-nor-9-karboksi-delta-9-tetrahidrokanabinols), kas nepadara Tevi eiforijā, bet paliek tauku šūnās. Diemžēl, šīm ķimikālijām arī ir vārds „tetrahidrokanabinols” un tās arī sauc par THC- un tāpēc daudzi domā, ka metabolītu dēļ esi eiforijā. Marihuānas eiforija ilgst pāris stundas un nav taisnīgi domāt, ja persona nav izgājusi pārbaudes testus, ka atrodas vienmēr tās eiforijā. Marihuāna bojā smadzeņu šūnas? Īsa atbilde: Nē. Garā atbilde: Iemesls šādam jautājumam ir tas, ka droši vien esi dzirdējis vai lasījis, ka tā bojā smadzeņu šūnas vai liek uzvesties stulbi. šādi apgalvojumi ir nepatiesi. Pētījums par to, ka marihuāna bojā smadzeņu šūnas tika veikts 1970 gados. Kur pētījumi rādīja, ka marihuānas pīpēšana bojāja smadzeņu šūnas mērkaķiem. Taču, pētījums tika veikts nekvalitatīvi un tika vairāk kārt kritizēts no zāļu uzraudzību valdes. Marihuānas ķimikālija pieskarās smadzeņu šūnu receptoriem. Būtībā, marihuāna kutina smadzeņu šūnas. Alkohols arī kutina tās, bet tas sabojās un nogalinās smadzeņu šūnas, jo izveido toksīnus.

 

Vai marihuāna ir cēlonis īstermiņa atmiņas pasliktināšanai un slinkumam?

 

Marihuānas efekts uz atmiņu un visvieglāk pamanāms. Daudziem nepieredzējušiem marihuānas lietotājiem liksies ļoti savādi, ka parādīsies negaidītas un pēkšņas atmiņas zušana. Parasti tas izpaužas aizmirstot par ko esi runājis brīdī, kad gribēji pateikt kaut ko svarīgu. Taču, tādi simptomi ir tikai tad, kad esi eiforijā [high]. Tie nekļūst pastāvīgi. Cēlonis slinkumam- ja esi atbildīgs pieaugušais, tad NĒ! ASV armija veica pētījumu, kur nebija tādu rezultātu. Ja tā būtu taisnība, tad kāpēc daudzas Austrumu kultūras, Meksikāņi un Jamaikieši lietoja marihuānu, lai strādātu kārtīgāk? Ir zinātniski pierādīts, ka ir atklāts simptoms līdzīgs nemotivācijas sindromam. Taču, tas attiecas tikai uz nenobriedušiem jauniešiem- pieaugušie netiek ietekmēti.

 

Vai marihuāna ir kā vārti citām narkotikām un vai tā samazina spermatozoīdu skaitu?

Tā ir pilnīga nepatiesība. Ir miljoniem cilvēku, kas savas dzīves laikā ir pamēģinājuši marihuānu- tad kāpēc visi šie miljoni nav heroīna lietotāji? Tā nepadara Tevi par impotentu vai neauglīgu (Ja tā būtu- tad neviens Rastafarietis vairs nebūtu uz pasaules!) Vairums cilvēku uzskata, ka marihuāna uzlabo viņu seksuālo dzīvi. Marihuāna nav dzimumtieksmi uzlabojošs līdzeklis, tā neliks cilvēkiem gribēt vairāk seksu. Marihuāna cilvēkiem liek uztvert visu daudz jūtīgāk- ēdiens kļūst garšīgāks, sajūtas un emocijas kļūst krāsainākas.

 

Vai smēķēt marihuānu ir sliktāk kā cigaretes?

Ir vairāki iemesli kāpēc tā nav. Noteikti esi dzirdējis, ka viens kāsis ir tas pats kā 10 cigaretes, bet tas ir pārspīlēti un maldinoši. Marihuāna nesatur vairāk darvu kā tabaka. Zinātnieki ir pierādījuši, ka smēķējot jebkuru augu nodara bojājumus savām plaušām. Marihuānas lietotāji, kuri uztraucas par šo var lietot to savādākā veidā- ēdot vai iztvaikojot. (Esi uzmanīgs, marihuānu ir droši ēst, bet ne tabaku, ir iespējams pārdozēt!) Daži fakti saistībā ar marihuānu un tabaku
{} Marihuāna nav tik atkarīga kā tabaka
{} Tabaka satur nikotīnu, kas bojā artērijas un var būt liels iemesls sirds slimībām.
{} Marihuāna satur THC, kas nozīmē, ka tas atver Tavas plaušas un palīdz atbrīvoties no dūmiem un netīrumiem. Nikotīns dara pretējo, tas plaušām liek saspiesties, līdz ar to ir grūtāk izklepot visu ārā. Marihuāna liek relaksēties, kas uzlabo Tavu pašsajūtu un veselību.

 

Es dzirdēju, ka marihuānā ir vairāk kā 400 ķimikālijas, ko tas nozīmē?

Patiess apgalvojums, bet ko padarīs. Daudzos produktos ir vairāk kā 400 ķimikālijas (ieskaitot kafiju, kas satur vairāk kā 800 ķimikālijas) nav redzēts, ka cilvēki tiek arestēti McDonaldā. Tikai THC ir ļoti psiho-aktīvs un vēl dažas ķimikālijas ir ar mazu psiho-aktivitātes līmeni. Cilvēki, kuri smēķē marihuānu nemirs ātrāk, neslimo vairāk un viņu bērni nav mutanti. Īstenībā marihuānā ir vairāk kā 60 unikālas ķimikālijas- kanabinoidi, daudzām ir vērtīgi efekti medicīnā, piemēram, kanabinols, kas var palīdzēt cilvēkiem ar bezmiegu. Kanabidioliskā skābe ir ļoti efektīva anti-biotika, līdzīga kā penicilīns. Daudzas no šīm ķimikālijām var tikt viegli iegūtas no marihuānas neizmantojot augstākās kvalitātes laboratorijas iekārtas.

 

Bet vai mūsdienu marihuāna ir daudz (10 reizes) iedarbīgāka kā sešdesmitajos gados?

Labs jautājums! Īstenībā, tā nav patiesība, bet ja būtu, tad tas nozīmētu, ka šodien marihuānu pīpēt ir daudz drošāk. (Stiprāka marihuāna nozīmē mazāku pīpēšanu, līdz ar to mazāk bojājas plaušas.) Cilvēki, kuri lieto šo statistiku vienkārši nesaprot par ko runā. Dažreiz viņi saka, ka šodien marihuāna ir 20, pat 30 reizes stiprāka, kas vispār nav iespējams, jo tad sanāktu, ka Delta-9-THC līmenis pārsniegtu 100%. Patiesībā, marihuāna nav būtiski mainījusies stiprumā. Kad marihuāna vēl bija legāla, aptiekās varēja nopirkt kaņepju tinktūru, kuras THC līmenis bija pāri 40%. Marihuānu cilvēks smēķē tik daudz, līdz jūtas apmierināts un tad pārstāj, tātad īsti nav nozīmes vai marihuāna ir daudz stiprāka, jo tad cilvēki smēķētu to mazāk.

 

Tad kāpēc tā vēl joprojām ir nelegāla?

Oficiāla atbilde: Tāpēc, ka Tev to nevajadzētu lietot. Tu to nevar lietot, jo tā ir nelegāla un tā ir nelegāla, tāpēc Tu to nevari lietot. Tev nevajag to lietot. Tā ir nelegāla. Tā ir nelegāla, tāpēc Tev nevajag to lietot.
Īstā atbilde: marihuāna vēl joprojām ir nelegāla tāpēc, ka pietiekami daudz cilvēki nav piecēlušies kopā un teikuši: „TAS IR STULBI! ES GRIBU KAŅEPI LEGĀLU!!! PRIEKŠ MEDICĪNAS; PRIEKŠ PĀRTIKAS; PRIEKŠ JAUTRĪBAS; DIEVA DĒĻ! VAI TAD TAS NAV PAR KO IR DZĪVE?!” Bez liela atbalsta marihuāna nekad nebūs legāla. Katrs cilvēks kurš atbalsta marihuānas legalizāciju padara mūs stiprākus un mūsu balsis daudz skaļākas.
Ja vēl neesi pārliecināts vai ir grūtības saprast kādu no jautājumiem, iesaku izglītot sevi par šo tēmu, grāmatas norādītas zemāk. "The Emperor Wears No Clothes'' Jack Herer "Hemp, Life-Line to the Future'' Chris Conrad "Marihuana the Forbidden Medicine'' Lester Grinspoo

39 3 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

Par legalizēšanu esmu tikai tādā gadījumā, ja tiektu ieviesta stingra kontrole, jo ļoti pamanāms ir šo "stoneru" rakstīšanas stils, kad tiek ielikts kāds raksts, kas popularizē legalizēšanu - netiek ievērotas nekādas pareizrakstības normas, pat visvienkāršākajos vārdos tiek pieļautas kļūdas utt. Šeit mēs skaidri redzam, kā cilvēku ietekmē marihuāna.

Es neesmu pret zālīti, pats šad tad mēdzu uzvilkt, bet, ja tā tiek lietota pārāk bieži (un nevajag nemaz tik daudz), tad sekas ir redzamas. Diemžēl.

6 1 atbildēt

Hei, lai dzīvo kaņepes! :D Es par legalizēšanu! Pats pāris reizes esmu uzvilcis - ņihuja tur nav. Iedod pa galvu, jocīga sajūta, ļoti lēnu iet laiks un viss. Līdzīgi kā ar alkoholu, tik atšķirība tāda, ka pēc pāris stundām, kad galva izvēdinās, vai pamosties otrā rītā - nav ne pohu, nekā - itkā neko nebūtu darījis iepriekšējā dienā. 

Par tām ''durvīm uz īstu narkomāniju'' - pilnīgs bullshits. 70% paziņu ir pamēģinājuši zāli, 3 gab pīpē regulāri un joprojām pēc vairākiem gadiem viņi ir normāli cilvēki gan prātiņa ziņā, gan atkarības ziņā - TĀDAS NAV... Jo zāle viņiem nav svarīgākais. Zāli uzpīpē tikai tad, ja ir lieks lats kabatā un ir brīvs laiks. Katrā ziņā cigaretes viņiem ir NEPIECIEŠAMĪBA vienmēr un visur, bet zāle - ekstra, izklaide brīvajā laikā, nedēļas nogalē...

Personīgi man tā trafka ir gandrīz vai vienaldzīga. Tā pat kā man vienaldzīgs ir alkohols (izņ*t gaišo LV alu - zelta manta :D ). BET - piesaista tas, ka tā ir nelegāla. Tiktu legalizēta, zustu visa interese. Un tā ir daudziem, ne man vienīgajam. Kā arī tiktu samazināta ''noziedzība'' (tie, kas sēž par tirgošanu, pārnēsāšanu), kā arī tiktu dots pamatīgs trieciens narkobiznesam - tajā vairs neieplūstu 3500 Ls par katru kilogramu, kā arī tas būtu smags trieciens ganjas cenām, jo tā būtu legāla un varētu audzēt katrs, kurš tik sagrib. Vārdu sakot, ganjas bizness būtu sagrauts un potenciālā ganjas nauda (simti tūkstošu un miljoni) neaizietu noziedznieku rokās...

Starp citu, tieši šodien lasīju par vērienīgākās ganjas audzētavas atklāšanu Latvijas vēsturē. Laikam būs jāieliek tas raksts.

2 0 atbildēt

blin....vislaik gribu savā balkonā ierīkot siltumnīcu.....lai visu cauru gadu zaļš zaļš zaļs :)) blja - skapī vietas par maz...

2 0 atbildēt

atbildot uz RoBoBoTs komentāru " Par legalizēšanu esmu tikai tādā gadījumā, ja... " Lielākā daļa te nejēdz rakstīt. Nevajag to novelt uz zālīti. Un paskaties kā rakstīs sadzēries puņķutapa - VISPĀR nerakstīs - vems un pa zemi vārtīsies. - Re ko alkohols dara ar cilvēkiem... :D 

1 0 atbildēt

atbildot uz MJ2009 komentāru " Lielākā daļa te nejēdz rakstīt. Nevajag to ... " Nav jau tā, ka tikai spokos ir lasīti šitādi garadarbi, un ļoti bieži tie ir sarakstīti diezgan bezsakarīgi. Protams, nevar to viennozīmīgi novelt uz zaļo, jo gadās arī tādi tipiņi, kas arī tāpat nespēj normāli izteikt savu viedokli.

atbildot uz jāizturkritika komentāru " RoBoBot, te nav akadēmisko debašu pulciņš! ... " Tāpat var sarakstīt tekstu ar LOĢISKIEM un PAMATOTIEM argumentiem pret marihuānu. Es vienkārši izteicu savus novērojumus šajā sakarā. Un nekad neesmu teicis, ka Alkohols un tabaka ir labāki.

1 0 atbildēt

labs raksts. un jusus zinasanais es nedomaju ka augs kursh izaug no zemes un tiek izzavets un pipets skaitas baiga narkotika,labak padomajiet par tam sintetiskajam vielam k ocilveki lieto un no kadiem suudiem vini vinas taisa

0 0 atbildēt

Narkotikas paliek narkotikas un tās nevajag popularizēt, jo šo saitu apmeklē daudzi pusaudži kuriem var rasties velme pameiģināt.

0 4 atbildēt