local-stats-pixel fb-conv-api

Karību jūras pirāti atkal uz klāja2

46 0

Jaunības strūklakas meklējumos
Paturot svarīgākās detaļas noslēpumā, Džonijs Deps jau paspējis skatītājiem apsolīt piedzīvojumiem bagātu filmu, kas piesātināta ar zombijiem, barbariem un daiļās aktrises Penelopes Krusas klātbūtni. “Ceļojuma gaitā varoņiem vajadzēs stāties pretī vairākiem visnotaļ ievērojamiem šķēršļiem,” intrigu saglabā aktieris. Stāsta galvenās vadlīnijas ir šādas: devušies leģendārās Jaunības strūklakas meklējumos, Džeks Sperovs un Hektors Barbosa nonāk kapteiņa Melnās Bārdas gūstā. Arī viņš kopā ar meitu vēlas atrast šo brīnumaino strūklaku. Sižeta gaitā Džeks satiek kādu sievieti no pagātnes, un viņam nav īsti skaidrs, vai runa ir par mīlestību vai tikai smalku, sievišķīgu aprēķinu, lai tiktu pie kārotās strūklakas. Kad notikumi sāk risināties pavisam strauji, Džeks vairs nesaprot, no kā baidīties vairāk – Melnās Bārdas vai pagātnes mīļotās.

Zīmīgās atšķirības
Īsi pirms Karību jūras pirāti: Pasaules malā (2007) pirmizrādes radošā komanda paziņoja, ka tas ir triloģijas noslēgums, taču vienlaikus pieļāva domu aizsākt jaunu filmu sēriju ar tādu pašu tematiku. 2008. gadā tika oficiāli izziņots, ka patiešām norisinās darbi pie ceturtās filmas, taču tajā manāmas vairākas zīmīgas atšķirības salīdzinājumā ar priekšteci – triloģiju. Pirmkārt, filmai ir jauns režisors – ja pie iepriekšējiem trim darbiem strādāja Gors Verbinskis, nu vadības grožus pārņēmis Robs Māršals. Kinolente uzņemta 3D formātā, un tajā ir daudz jaunu varoņu, kas līdz šim Karību jūras pirātos netika manīti. Protams, tas vienlaikus arī nozīmē, ka no vairākiem jau zināmiem varoņiem mums vajadzēs šķirties (piemēram, Keiras Naitlijas un Orlando Blūma atveidotajiem tēliem). Atšķirīgas ir arī filmēšanas vietas – ja iepriekšējie darbi tika filmēti Karību jūras salās, šī filma galvenokārt tapusi Havaju salās un Lielbritānijā. Brīžiem filmēšanas darbus apgrūtināja nepastāvīgie laikapstākļi, taču Džonijs Deps rada tam risinājumu. Lai pasargātu 500 radošās komandas locekļu no aukstā laika un periodiskā lietus, viņš brīvprātīgi iztērēja vairāk nekā 64 tūkstošus dolāru, lai iegādātos visiem ūdensizturīgas jakas. Cēli!

Filmas pamatā romāns
Kad scenārija autori strādāja pie Karību jūras pirāti: Melnās pērles lāsts (2003) izveides, tika atklāts, ka stāsts risinās laika posmā starp 1720. un 1750. gadu. Šoreiz laika periods ir konkrētāks – visi notikumi risinās tieši 1750. gadā. Filmas pamatā ir Tima Pauersa pirātu romāns On Stranger Tides, kur galvenais varonis arī ir pirāts vārdā Džeks. Par spīti vārdu sakritībai, varoņi tomēr ir visai atšķirīgi, un vēl nav zināms, cik daudz no romāna būs iespējams redzēt pašā filmā. Kā jau ierasts, arī šai kinolentei par muzikālo noformējumu parūpējušies klasiskās mūzikas lietpratēji, to skaitā komponists Hanss Cimmers, kas sadarbojies ar producentiem arī pie iepriekšējo filmu skaņdarbu izveides. Oficiālais filmas saundtreks iznāks gandrīz vienā laikā ar filmu, un pie tā strādājusi vesela blice savas jomas speciālistu. Interesantas izmaiņas piedzīvojusi finansiālā joma. Salīdzinājumā ar iepriekšējiem darbiem šīs filmas budžetu veido 200 miljoni dolāru, kas ir par 100 miljoniem mazāk nekā Pasaules galā un par 25 miljoniem mazāk nekā Miroņa lāde (2006). Vienlaikus gan tiek lēsts, ka Džonijs par piedalīšanos filmā ir saņēmis teju 56 miljonus dolāru, kas ir neidomājami milzīgs skaitlis pat Holivudas lielākajiem spīdekļiem.

Nedienas ar labierīcībām
Filmēšanas laikā Penelope Krusa jau bija stāvoklī, taču sākumā vēders vēl nebija pamanāms. Kad tas sāka sagādāt zināmas grūtības tērpu piemeklēšanai, producenti lūdza palīdzību aktrises jaunākajai māsai Monikai. Tā kā abas ir vizuāli līdzīgas, Penelope turpināja filmēties tuvplānos, savukārt Monika atveidoja māsas tēlu pilna auguma epizodēs.
“Viņa ir īsts dārgums un ļoti laba aktrise,” priecājas Džonijs Deps, kam ar Penelopi sanācis strādāt kopā arī iepriekš. “Viņas klātbūtne stimulē strādāt. Penelope ir viens no tiem cilvēkiem, kuru es patiešām dievinu. Viņa ir viens no maniem vislabākajiem draugiem, tāpēc atgriezties ar viņu kopā filmēšanās laukumā ir patiešām lieliski!” Arī Penelope neskopojas ar labiem vārdiem. “Džonijs un pārējie patiešām par mani ļoti rūpējās un darīja visu, lai man, grūtniecei, tiktu garantēta maksimāla drošība,” kolēģus uzslavē Penelope. “Taču vienā epizodē mēs ar Džoniju tikām atstāti uz vientuļas salas bez jebkādām labierīcībām. Tā sievietei grūtniecības periodā var izvērsties par milzīgu problēmu! Šajās pāris stundās man ik pēc 15 minūtēm nācās ieiet ūdenī, lai apmierinātu dabiskās vajadzības. To, bez šaubām, es atcerēšos vēl ilgi!”

46 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

šis gadījumā nav no sīrupa?

bet vienalga ++

1 0 atbildēt