local-stats-pixel fb-conv-api

Kāpēc nevajag bēdāties!0

40 0

Skumjas un depresija ir sakne dažādām slimībām, tai skaitā alchaimers un vēzis (tieši tos neizraisa, bet palīdz tām attīstīties ātrāk un vieglāk uzsākt savu postošo darbību), lai gan kādā nesenā pētījumā atklājies, ka saīguši cilvēki pieņem labākus lēmumus un domā skaidrāk nekā priecīgie, tas nebūt nenozīmē, ka jums tādiem jākļūst, jo veselības stāvoklis un sabiedrības attieksme pret jums pasliktināsies. Ilgtermiņā skumjas un depresija var novest pie spēcīgām galvassāpēm un vēdergraizēm, jo mūsu emocijas un fiziskā veselība ir ļoti cieši saistītas. Lai atbrīvotos no depresijas ieteicams aprunāties ar draugiem par nomācošajām tēmām, 3-5 reizes nedēļā nodarboties ar sportu kaut vai tikai pa pusstundiņai, pasist boksa maisu, vai kā savādāk izlādēt dusmas, klausīties atslābinošu mūziku, rakstīt savu dienasgrāmatu, vienkārši pierakstot visas sajūtas kādas jums rodas, mēģiniet būt pēc iespējas aprakstošāki, cenšaties iesaistīt arī tādas sajūtas kā redze, tauste, oža utt., zinu, ka izklausās neticami, bet tādas lietas tiešām palīdz. Vienreiz nedēļā (vismaz) noskataties kādu smieklīgu filmu vai humora šovu, smiešanās ļoti palīdz, ja depresija jau ir ļoti traucējošā formā tad ieteicams ko smieklīgu skatīties biežāk. Nekoncentrējaties uz problēmu, bet gan tās risinājumu no dažādām perspektīvām.

Depresija ir ļoti nopietna lieta un tā var novest ne tikai pie fiziskām problēmām kā iepriekš minēju, bet arī var ļaut cilvēkiem likt vairāk smēķēt, vairāk lietot alkoholu, varbūt pat pievērsties pie narkotikām. Arī ēšanas biežums un apēstā apjoms var pakāpties līdz milzīgiem daudzumiem vai nokrist bīstami zemu, tad nu uzmanaties, paskatieties kā bija nobēdājies Kalvītis :D

 

Paldies tiem, kas rakstu izlasījuši atstāj kādu komentāru un ieliek plusiņu. Vēl jo lielāks paldies tiem, kas iesaka vēl kādu tēmu par ko uzrakstīt nākonē :)

Visiem priecīgu gan šo gan nākošo mazo un parasto piektdienu un nedēļas nogali.

/Psihologs Kalns/

40 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000