local-stats-pixel fb-conv-api

Kāda ir tava ĪSTĀ horoskopa zīme?14

68 5


Vai tu zini kāda ir tava horoskopa zīme? Pirms steidzies atbildēt izlasi šo rakstu.

Zinātne savienojumā ar atroloģiju ir astronomija. Astroloģija nosaka horoskopu zīmes pēc zvaigžņu pozīcijām dzimšanas brīdī, bet astronomija to varētu atzīmēt pēc Zemes atrašanās vietas attiecībā pret sauli. Sen senos laikos astronomi vēroja saules pozīciju un zvaigžņu atrašanās vietu, un laiku kamēr zvaigznes nemainija savas pozīcijas (30 dienas) bija tas laiks, kamēr zeme pavirzijās 30 grādus pa ekliptiku (tas lielais riņķis ap sauli, pa kuru virpinās Zeme). Viss ir ļoti skaisti un viss sakrīt, taču ir neliels fenomens, saukts par precesiju, kas šos 30 dienu periodus mazliet pārvieto.

Precesija ir zemes rotācijas ass virziena periodiska maiņa, kuras cēlonis ir Mēness un Saules, kā arī planētu gravitācijas iedarbība uz Zemes ekvatoriālo paresninājumu. Precesijas dēļ Zemes rotācijas ass ~ 25700 gadu laikā apraksta ap ekliptikas poliem aptuveni konisku virsmu, kuras sfēriskais rādiuss ir ~ 23,5. Precesijas rezultātā pavasara punkts pārvietojas un mainās debess spīdekļu ekvatoriālās koordinātas. Pēdējās 2 ar pus tūkstošgadēs šis punkts ir pārvietojies par 36 grādiem, līdz ar to arī sākuma un beigu datumi horoskopa zīmēm.

Sen senos laikos pirmā pavasara diena tika nolikta kā horoskopu sākuma punkts. 600 gadus pirms mūsu ēras šo punktu pārdēvēja par Auna sākuma punktu, tā Auns kļuva par pirmo horoskopa zīmi un pirmo 30 grādu īpašnieku. no 30 – 60 grādi periodā ap sauli pienācās Vērsim. Tālāk 60 – 90 grādi Dvīņiem, un tā tālāk.

Piemēram līdz šim cilvēki , kas dzimuši no 21. marta līdz 19. aprīlim uzskatija, ka pēc horoskopa ir Auns. Mūsdienās saule vairs nav Auna zvaigznājā šajā periodā. Pašlaik no 11. marta līdz 18. aprīlim saule ir Zivs zvaigznājā.

Zemāk atrodama tabula, kurā ir pierakstīti visi periodi, kas izlaboti mūsdienām balstoties uz precesiju.

Mežāzis – 20. Janvāris līdz 16. Februāris
Ūdensvīrs -16. Februāris līdz 11. Marts
Zivis – 11. Marts līdz 18. Aprīlis
Auns – 18. Aprīlis līdz 13. Maijs
Vērsis – 13. Maijs līdz 21. Jūnijs
Dvīņi – 21 Jūnijs līdz 20 Jūlijs
Vēzis – 20. Jūlijs līdz 10. Augusts
Lauva – 10. Augusts līdz 16. Septembris
Jaunava – 16. Septembris līdz 30. Oktbris
Svari – 30. Oktobris līdz 23. Novembris
Skorpions – 23. Novembris līdz 29. Novembris
Dziednieks( Ophiuchus) – Nov 29 to Dec 17
Strēlnieks – 17. Decembris līdz 20. Javāris

Viss būtu ļoti skaisti, taču, kas tad tas? Katrai zīmei vairs nebūt nav 30 dienu cikls UN Šoreiz sarakstā ir par vienu horoskopa zīmi vairāk. To kapēc vairs nav katrai zīmei 30 dienu cikls, labi varat aplūkot kreisajā attēlā. Līdz ar to, parādās vieta jauniem zvaigznājiem. Viens no tiem, gan nav jauns, taču Zodiakā līdz šim nepazīta zīme.

Dziednieks jeb Čūsku aizgādnieks – Ophiuchus. Tiem, kas pazīstami ar grieķu mitoloģiju, šis tēls jau droši vien ir zināms. Tiem, kas nav pazīstami un grib iepazīt jaunus cilvēkus – Saitīte tieši šeit, tiesa gan angliski.

Par šo zīmi tomēr mūsdienu rietumu horoskopos ziņas nav atrodamas, bet iespējams nākotnē, kad cilvēki palēnām aptvers šo fenomenu, arī šai zīmei būs atrodams detalizēts horoskops. Par visām zīmēm šeit, arī ir jaunā tabula ar mazliet vairāk informāciju.

Lai kā arī nebūtu, tagad daļai no jums ir iespēja iejusties arī citā zodiaka zīmē. Katrā ziņā atverot vakardienas avīzi, un skatoties kapēc horoskops neatbilst, paskatities arī blakus esošās zīmes horoskopu!

Tādiem cilvēkiem kā man, šāds atklājums rada visai nopietnas pārdomas par to kam uzticēties vispār. Līdz šim periodiskos horoskopus dažādos izdevumos nespēju uztvert pārāk nopietni, taču zīmes vispārīgajos saskatiju jēgu un loģiku. Pašlaik atklājot, ka esmu dzimis vispār zem citas zīmes, rodas jautājumi. Ja līdz šim lasot neīsto zīmi viss ir lieliski saskanējis, tad vai tiešām horoskopa noslēpums ir balstīts tik ļoti uz fizisko zemes stāvokli, vai arī vēsturiskie ieraksti un izrēķinātie laiki nav īsti precīzi un zeme ir atgriezusies vecajās pēdās jau atpakaļ un pašlaik atkal horoskopi jau atkal atbilst tie paši vecie? Vai arī visa tā horoskopu padarīšana tomēr ir viens liels bullš… ?

68 5 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000

Man sanaca ta pati horoskopa zime.

 emotion emotion

5 0 atbildēt

Es tagad skaitos kāds dziednieks, darīt nav, ko bet nu interesanti apzināties, ka vairs neesmu strēlnieks :D

2 0 atbildēt

Sanak tā ka es esmu zivis? ;O

2 0 atbildēt

sakiet ko gribiet, es esmu un palieku savā horoskopā. ;D

kgan, man pilnīgi vienalga.

1 0 atbildēt

es tgd esmu dziednieks :)

1 0 atbildēt

Bļī esmu tagad Lauva

Laikam lasīšu abus horoskopus :/

1 0 atbildēt

"Zinātne savienojumā ar atroloģiju ir astronomija" - WTF nekādu jēgu šajā teikumā neredzu. :D, bet raksts interesants es ar esmu dziednieks (30. novembris).

1 0 atbildēt

tik ačgārnu spriedelēšanu sen neesmu redējis..

1 0 atbildēt

Vaine man ar tas pats.. Es palikšu vēzis un ejiet jūs visi kakāt :D

1 0 atbildēt

Es vispār neatbilstu vēzim, esmu tipiska lauva , pilnīgs bulšits. 9.augustam jābūt vēl lauvai, stulbeņi.

0 0 atbildēt

fuj es negribu būt skorpiions. pretiigi. emotion

2 7 atbildēt