local-stats-pixel fb-conv-api

Kā viegli tikt vaļā no paģirām .2

20 5

Gandrīz katram tā gadījies – istaba griežas apkārt, galva šūpojas, galvu dauza kā ar āmuriem, velk uz vemšanu – jā, tās ir briesmīgas paģiras, un nu tās piemeklējušas arī tevi. Tas viss notiek tikai tādēļ, ka iepriekšējā vakara uzdzīves rezultātā tavs organisms ir pārsātināts ar alkoholu, dažādām ķīmiskām vielām un draņķiem. Tev ir slikta dūša tādēļ, ka cukura līmenis asinīs gan ceļas, gan krītas, bet alkoholā esošā skābe kairina kuņģi. Galvassāpēm ir divi iemesli: pirmkārt, tev ir dehidratācija (organismā ir pārlieku liels ūdens zudums), jo visu vakaru alkohols darbojies kā urīndzenošs līdzeklis, otrkārt, tādi dzērieni kā sarkanvīns un viskijs ieslēdz sāpju receptorus galvas smadzenēs, radot nepatīkamo pulsēšanu pieres apvidū.

Tu laimīgi izvairīsies no paģirām, ja ievērosi šos padomus:
Nedzer tukšā dūšā!
Šis, tavas mātes kādreiz dotais padoms ir pilnīgi pareizs, jo pilns kuņģis palēnina alkohola uzsūkšanos. Vislabākie ir viegli sagremojami ēdieni. Kuņģa gļotādu aizsargās grauzdēta maize, sviestmaize, nūdeles, jogurts. Taču šim nolūkam nederēs produkti, kas ir rūpnieciski pārstrādāti vai satur daudz cukura, jo tie uzsūcoties veicinās alkohola uzsūkšanos.

Parūpējies par uztura piedevām!
Sevišķi noderīgi ir antioksidanti, jo tie neļauj izpausties alkohola kaitīgajai ietekmei un aizsargā aknas. Tie arī pasargā galvas smadzeņu šūnas no bojāejas iknedēļas pļēgurošanas rezultātā. Antioksidantus satur zaļie lapu dārzeņi un augļi. Turklāt pirms paredzamā jautrā vakara centies uzņemt arī daudz A, C un E vitamīna, jo organisms lielā daudzumā tos patērē alkohola noārdīšanas procesā.

Dzer daudz ūdens! Lai apturētu dehidratāciju, pirms gulētiešanas izdzer lielu krūzi ūdens. Ūdens palīdzēs organismam tikt vaļā no acetaldehīda – indīgas vielas, ko izdala aknas, noārdot alkoholu. Arī nākamajā rītā jādzer ūdens un augļu sula, - tas palīdzēs atjaunot cukura līmeņa līdzsvaru asinīs un rehidratēt organismu.

Nākamajā rītā pēc iedzeršanas ēd kaut ko veselīgu!
Tev var būt kāre pēc kā cepta, kas šķiet sevišķi garšīgs un labi remdētu izsalkumu. Tomēr, ja pieliksi kuņģi ar tik sātīgu ēdienu, pēc stundas tev vienkārši kļūs slikti. Lai stabilizētu cukura līmeni asinīs, tev jāēd mazām porcijām un bieži. Izvēlies augļu sulas, grauzdētu maizi ar medu, biezpienu un brokastu pārslas.

Ieņem zāles!
Kopā ar maltīti ieņemta pretsāpju tablete mazinās galvassāpes, tomēr nevajag to lietot pirms gulētiešanas, jo tad tavā organismā būs vēl pārāk daudz alkohola. Padomā arī par kādu ārstniecības augu preparātu, ko vari ieņemt, dodoties gulēt un otrā rītā. Pierādīts, ka mārdadža un artišoka preparāti paātrina alkohola sadalīšanos organismā, tādējādi pasargājot aknu šūnas no alkohola postošās iedarbības un atvieglojot paģiras.

Iedzer pretīgo „prēriju austeri”! Pret paģirām palīdz jēla ola (protams, ka tā nav nekāda austere – ar šo nosaukumu mēdz apzīmēt vērša sēklinieku), kas jānorij vesela. Tiek uzskatīts, ka olās esošais cisteīns veicina alkohola sadalīšanos.

Malko gāzētu atspirdzinošu dzērienu!
Vēl viens līdzeklis pret sliktu dūšu ir parastā kola. Tiek apgalvots, ka kola nomierina kuņģi un mazina nelabumu. Kuņģa kairinājumu samazina arī gāzētie diētiskie dzērieni.

Godīgi atzīsti, kāpēc tev vienmēr ir paģiras!
Bez alkohola nav interesanti, jautri, droši? Vairs nemaz nezini, kā tas ir – izklaidēties, ja rokās nav glāzes? Atceries, lai turpinātu priecāties par dzīvi arī nākamajā dienā, ir svarīgi nepārdzert mēru iepriekšējā vakarā. Ja tu dzer kompānijas pēc, apsver, vai tas tiešām ir nepieciešams. Tavus draugus ļoti interesē, vai tu dzer toniku ar džinu vai bez tā?

Pāris dienu atpūties! Vislabākais ārstēšanas kurss ir pāris dienu ilga atpūta bez pilītes alkohola. Tad organismam būs iespēja atbrīvoties no vēl palikušā alkohola. Ēd veselīgu uzturu un kārtīgi izgulies, tad rītā pēc „otrā rīta” jutīsies pavisam labi.


Bet no šiem līdzekļiem gan noteikti atsakies, ja vēlies tikt vaļā no paģirām!

„Tāds tādu ārstē” jeb – atkal alkohols
Pilnīgi garām. Tas var gan pavājināt paģiras, taču iedarbība ir īslaicīga. Un cik ilgi tad tā ārstēsies?

Melna kafija
Kafija padarīs tevi možāku, tomēr tā nepalīdzēs atbrīvoties no organismā esošā alkohola, turklāt padziļinās dehidratāciju, jo iedarbojas urīndzenoši, pastiprinās pulsējošās galvassāpes un vēl vairāk sakairinās kuņģa gļotādu. Labāk dzer ūdeni vai sulu!


20 5 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

blahblahh, zen zināms tas viss.

1 0 atbildēt

Bla bla bla... Cik neinteresants memuars...

0 0 atbildēt