local-stats-pixel fb-conv-api

Kā ūdens skaitītājus "dresē" ar magnētu10

Papētīju sīkāk ūdens uzskaites un rēķinu problēmu. Izrādās, ka mūsu līdzpilsoņu izdoma ir pat ļoti bagātīga, un viņi tiešām interesantā veidā parūpējas par savu maciņu. Atklājās, ka ūdens skaitītājus ne tikai spriego, bet arī “dresē” ar jaudīgiem magnētiem. Rezultātā kaimiņam ūdens tek, magnēts traucē ūdens uzskaiti, bet mājas kopējā patēriņā tas parādās pa pilnu programmu.

Ko dara apsaimniekotājs? Starpību sadala uz visiem mājas iedzīvotājiem. Trakākais, ka tā jau nav vienas mājas, mikrorajona vai pilsētas problēma, bet gan visas Latvijas. Zinātāji teic, ka rādījumi variē no pilsētas uz pilsētu, bet kopējo zudumu summa savācas tuvu pie 100% robežas.

Diskutēju par šo ar vienu draugu, kurš iesmēja, ka, lai nu kas , bet to gudrinieku mahinācijas ar ūdens uzskaiti ir diezgan nenovēršamas. Es tam gan īsti neticu... Lai mani vēl vairāk pārliecinātu par savu vārdu patiesumu, viņš pie reizes izstāstīja joku, ka pie tantes atnāk ūdens uzskaites kontrolieris un ierauga apjomīgu magnētu pie skaitītāja, kas acīmredzami aptur ūdens uzskaiti, gatavojas to noņemt. Tante kliedz – To tu liec mierā, mans dēls uzlika un teica, ka tā jābūt!

... pēc tam domāju, nu nez, nez, cik tādi gudri “dēli” dzīvo man kaimiņos?

120 5 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

Vecs padomju joks, bet strādā!

6 0 atbildēt

A man POH, man urbums un laistos ar ūdeni cik gribu emotion

2 0 atbildēt

Ar jaunajiem,vismaz mums kkaadus jaunus uzstaadiija kkad pasen,shis triks nestraadaa.

1 0 atbildēt

nice emotion

0 0 atbildēt

Būtu uzraxtīis kā dresē.. a tu tik par faktu... trekns - tev..

0 0 atbildēt

nekaada vasina,pasham majas visi tadi skaitiitaji ar magneetiem no vecaam tumbaam...emotion

0 0 atbildēt

simt gadus zināms :/ .. tas tā pat kā ar gāzes skaitītājiem un elektrības skaitītājiem

bet jebkurā gadijumā ja (pagrabā vai sazin kur ir galveneis skaitītājs) un kautkas nesakrīt ar ar kopējo un galveno tad visu to pārpalikošo sadala starp visiem kaimiņiem u.t.t un ja tā notiek regulāri tad būs baigās pārbaudes (pie katra piestaigās) ... tākā labāk netaisīt problēmas

0 0 atbildēt

Jārok tik dziļāk, kaut kur taču jābūt risinājumam, lai nemaksātu par kaimiņu tērēto ūdeni, bet tikai reāli sevis izlietoto.

0 0 atbildēt

es agraak stradaaju namu paarvaldee par namu apsaimniekotaaju u ntur dziivoklos taadus briinumus vareeja redzeet- skaitiitaaji apkrauti ar magneetiem un veel visaadaam fiichaam, cilveeku izdoma ir neierobezhota un stulbumam arii nav robezhu :)

0 0 atbildēt

hahaha :D

0 0 atbildēt