local-stats-pixel fb-conv-api

Kā rīkoties, ja tevi neuzrunā valsts valodā?334

1843 46

Tātad pats šodien pirmo reizi nosūdzēju kādu nekaunīgu sievieti par valsts valodas nelietošanu APKALPOŠANAS SFĒRĀ. Ja uztraucaties par krievu valodas kā otrās valsts ieviešanu izlasiet šo rakstu un rodat sirdsmieru - http://www.spoki.lv/aktuali/Krievu-valoda-ka-otra-valsts-valoda/476448



1843 46 334 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 334

0/2000

,,es vēlos jūs iedrošināt nodot cilvēkus" Tas jau pēc evolūcījas sauciena izklausāsemotion

7 1 atbildēt

man ari ir daudz sūdzību par šādām leitām,toč jasāk sūdzēties lai tie urlas sāk maacities

7 1 atbildēt

Būs topā! labs raksts

11 5 atbildēt

Daži laikam nesaprot, ka otra valoda ne tikai kurinātu nacionālo naidu, bet arī izmaksātu gigantiskas summas un STABILI izraisītu otro krīzes vilni, Kāds maz saprot, cik izmaksās visi ielu nosaukumi 2 valodās, dokumenti 2 valodās, pats lielākais - skolu programmas un skolotāju apmācība? Nemaz nepieminēšu pieplūdumu slimnīcām ar dažiem pajoliņiem, kas atļausies pārāk daudz un GIGANTISKO aizbraucēju skaitu, kuriem šitas jau būs pēdējais piliens, un kuri bēgs vēl vairāk prom, nekā no jebkuras krīzes.

Nevienam nav nekas pretī pret slāviem, izņemot dažus indivīdus, ja viņi te normāli dzīvo un uzvedas normāli, bet nu šitā ir vienkārši necieņa pret valsti, kurā dzīvo... un ja tu te dzīvo, tad vismaz tik daudz, kā valodu pa 20 gadiem iemācīties, varētu, nevis fanot par citu valsti, kurai par tevi ir nospļauties un tu galīgi neinteresē, tikai tāpēc, ka tev vectēvs no turienes ir nācis, bet pats esi dzimis Latvijā, bet redz fano par Krievīju, jo tā ir lielāka un krutāka. Par SC vispār neizteikšos.

Sēdiet mierīgi un nekunkstiet, te nu nekāda teikšana šitiem SC fanātiem nebūs. Punkts.

5 0 atbildēt

He, nāksies vien viņām iemācīties valsts valodu, ja negribēs rakt grāvjus.

5 0 atbildēt

Mums vajag tikai mazliet vairāk, kā sauju, tādu cilvēku, kā šī raksta autors un nebūtu jāuztraucās mums par valodas nākotni!

emotion 

5 0 atbildēt

Var noprast, kas par šo rakstu liek mīnusiņus, krievi protams!!! emotion

7 3 atbildēt

zvanisu vi'niem un teiksu ka saeima lidziga situacija

4 0 atbildēt

 

Valsts nosaukums - Latvija, valsts valoda - latviešu.

kāpēc to ir tik grūti saprast? Es taču nebraukšu tagad uz krieviju un nepieprasīšu, lai tur visi zinātu latviešu valodu, jo tas būtu pilnīgs absurts. Tad nesaprotu, kāpēc tā notiek pie mums? Ja cilvēks ir tik liels savas dzimtenes patriots, tad ko viņš dara Latvijā? Var taču doties uz turieni, runāt krieviski un iztikt bez liekiem pārmetumiem, neizraisot naidu starp nācijām. Tāpēc mans atgādinājums visiem krieviem - Latvija NAV Krievija, šeit nekad nebūs krievu valoda un visi, sevi un savu zemi cienoši latvieši, NEKAD nepieņems to, ka runājat krieviski kādā no apkalpošajām sfērām vai arī jebkur citur.

+ visiem, kas apgalvo, ka valodu zināšanas tikai paplašina redzesloku, jā, protams, es piekrītu, bet šīs valodu zināšanas man noderēs tad, kad došos aplūkot Krieviju vai arī lasot kādu grāmatu krieviski, nevis savā dzimtenē sarunājoties, jo man tas nebūtu jādara. 

Iedomājieties citu valsti eiropā, piemēram, Vāciju, viņi pat angliski negrib runāt ar tūristiem, jo ja ierodas viņu valstī, tad jāzin viņu valoda.

tātad viss, kas būtu jāatceras no mana garā izklāsta ir tas, ka dzīvojot Latvijā ir jāzin latviešu valodu un nedrīkst ienākt svešā zemē un mēģināt uzstādīt savus noteikumus

paldies par uzmanību! 

++ autoram par rakstu :)

4 0 atbildēt

Apsveicama darbība un teicama ideja nākotnes problēmām ar krievu valodu apkalpošanas sfērā!  emotion Jūtu, ka drīzumā VVC saņems vēl daudzus zvanus emotion  

4 0 atbildēt

Riga, pirku etalonu, teicu , lai uzliek uz katra talona divus braucienus.

Vinja man uz viena uzlika divus, un kad centos noskaidrot kapec ta, vina mulsa, sarka un lauziti ar pretiguma sajutu mute noteica- es nesaprot ko tu sak

nu paldies!

3 0 atbildēt

Ar naidu un dusmām tiek panāks pretējais.

3 0 atbildēt

Mīlu Latviju!emotion

3 0 atbildēt

es Rēzeknē, kad padzīvoju vasarā, gāju maizi pirkt un desu, es sev noteicu, ka vienkārši runāsu tikai latviešu valodā, veikalā viena krieviete, neko nesaprot, vajadzēja arī iesūdzēt. Tāda pati situācija. emotion

4 1 atbildēt

Apsveicama rīcība! emotion Ja esi Latvijas pilsonis ir jārunā Latviski vai Latgaliski. Tie kuri te dzīvo un nemāk latviski bet gan tik krieviski var braukt uz maskavu nevis te gaisu bojāt ar parakstu vākšanām un citām izdarībām.

3 0 atbildēt
Malači!Mums visiem ir jāsargā Latviešu valoda un Tu rādi labu piemēru😀
2 0 atbildēt

Jāliek viņiem saprast, ka bez valsts valodas viņiem iespēju NAV! :)

2 0 atbildēt

Malacis!!! emotion

2 0 atbildēt

Kamer pamatnacija nesaks vinus parmacit, tikmer nekas nemainisies! Un sis ir loti labs gajiens, milzigs pluss emotion Pietiek ar pielaidibu, pieklajibu, ''demokratiju''. vilku bars ir jasak audzinat, vai vismaz pieradinat, lai pie pirmas iespejas nekoz roka!

2 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »