local-stats-pixel fb-conv-api

Kā dabūt darbu Anglijā no A-Z.7

93 2

Kā to darīt? Kas vajadzīgs un ko nesaka citi Anglijā esošie? Kādas iespējas un problēmas var rasties? Šajā rakstā tas ir aprakstīts no manas paša pieredzes darba meklējumos.

Tā kā pats šobrīd 2 nedēļas atrodos Anglijā, un jau vairāk kā nedēļu strādāju, tad varu arī dot padomu no savas pieredzes tiem, kas ir apsvēruši domu strādāt Anglijā. Lai teksts būtu konstruktīvāks, tad es vienkārši pēc kārtas atbildēšu uz tiem jautājumiem, kas ir minēti ievadā.

Kas un kā jādara?

Ja tu esi nonācis Anglijā un grasies meklēt tur darbu, tad tev tas ir jādara maksimāli neatlaidīgi, Principā uz to var skatīties tā, jo aktīvāk tu meklēsi darbu, jo ātrāk tu to dabūsi.

Pa soļiem:

1.Ja apmeties pie kādām paziņām, kas jau kādu laiku atrodas Anglijā, tad vienmēr visu vaicā viņiem, jo viņi par darba meklēšanu zina vairāk nekā tu vai paši angļi.

2.Uzprasies pie šīm paziņām darbā.

3.Ja netiec pie paziņām, tad ar google.maps palīdzību atrodi visas darba aģentūras, kas atrodas tavā pilsētā un saplāno kā tu tās apstaigāsi no 8:00 līdz 16:00, jo vēlāk parasti tās nestrādā.

4. Nekautrējies! Esi uzstājīgs! Pārliecināts un, ja pat tevi viens dienas laikā jau 3 reizi šī aģentūra sūta mājās, tad vienalga nāc rītdien atkal vairākas reizes.

Principā lielākā daļa aģentūras tev teiks, ka šobrīd nav darbs un, lai tu atnāc rīt vai nākamnedēļ, bet ar to noteikti nedrīkst samierināties. Kā minimums, kas tev ir jāizdara pirmajā darba meklējumu dienā, tev ir jāpiespiež viņiem paņemt tavu pases kopija un telefona numuru. Labākajā gadījumā tev iedos aizpildīt application formu vai liks pildīt angļu valodas testu. Ja tu esi kādā aģentūrā izpildījis šīs darbības, tad vari uz šo aģentūru nedaudz atslābt un apciemot tos reizi dienā un rēķināties, ka nedēļas beigās vai nākamās nedēļas sākumā jau darbs tev būs.

5.Nesamierinies ar vienu apstiprinošu atbildi, turpini atgādināt šīm aģentūrām par sevi pat, tad, ja tev arī ir kaut kāds darbs, jo vienmēr ir labāk, ja ir iespēja izvēlēties. Kādēļ tā? To es paskaidrošu tālāk zem nodaļas "Cik lielas iespējas nopelnīt?".

Atceries!

Ja tu studē vai esi skolnieks, tad ejot uz aģentūru tu nedrīksti teikt, ka esi students, jo tas nozīmē, ka tu nevari strādāt pilnu slodzi. Saki, ka esi pabeidzis vidusskolu un meklē darbu.

Tu nedrīksti teikt, ka esi uz īsu laiku Anglijā, jo aģentūrām darbinieki uz neilgu laiku ir neizdevīgi. Saki, ka nezini uz cik ilgu laiku, bet, ja būs darbs, tad uz ilgāku.

Nekautrējies! Esi uzstājīgs! Pārliecināts!

Kas ir nepieciešams?

Darbam Anglijā tu vari sākt gatavoties jau esot Latvijā.

1.Valoda. Galvenokārt tev ir priekšrocība, ja tu zini Angļu valodu ļoti labi, bet starp tiem, kas zina Angļu valodu, tu izvirzies vadībā, ja vēl papildus zini Krievu valodu. Šeit ir ļoti daudz darba devēji poļi ,lietuvieši, kas labāk paņems darbā krieviski runājošu nekā angliski.

2.Tev ir jāiegūst National Insurance Number, kas ir nepieciešams jebkurā darbā. Zvani uz 08456000644 un sarunā jau laicīgi tikšanos Anglijā, jo mazās pilsētās tev var nākties gaidīt pat 20 dienas.

3.Tev ir jāiegūst Anglijas telefona numurs ko var izdarīt nopērkot jebkādu sim karti Anglijas veikalā.

4.Uztaisi savu kredītkarti! Anglijā, tas ir par velti, bet ļoti nepieciešams, jo uz Latvijas kontu naudu tev nesūtīs un maksājot skaidrā atņems 10-20 GBP no algas.

5.Ja tu grasies uzreiz īrēt istabu, vai dzīvokli, tad tev būs nepieciešams pamatkapitāls, jo īres maksa šeit ir dārga. Cik liela, tas tev jānoskaidro pašam no potenciālās apmešanās vietas izīrētājiem. Ēdiens principā šeit maksā tik pat cik Latvijā un brīžiem lētāk.

Cik lielas iespējas ir nopelnīt?

Principā Anglijā tā pat kā visā Eiropā ir ekonomiskā krīze, taču tāda lieta kā bezdarbs šeit nedraud nevienam un darba iespējas ir ļoti lielas, tikai arī daudz kas ir atkarīgs no tā cik ļoti tu šo darbu vēlies un kā tu šo darbu meklē. Labs piemērs tam varu būt es, kurš vēl nav pabeidzis vidusskolu, ir knapi pilngadīgs, bet pelna jau vairāk par saviem vecākiem, kas Latvijā nestrādā par minimālo algu.

Taču Anglijā darba tirgū ir tāda parādība kā "busy". "Busy", ir dažādos periodos, piemēram, pirms Ziemassvētkiem, t as ir visizteiktākais- visi cilvēki iepērkas milzīgos daudzumos un līdz ar to uzņēmumi ražo daudz vairāk un vajag vairāk darbiniekus, kurus principā sauc uz darbu tik ilgi, kamēr ilgst šis busy. Tādēļ brīdī, kad tev zvana un prasa vai nāksi strādāt ir ieteicams noskaidrot cik dienas nedēļa tu strādā, jo var gadīties, ka vienu nedēļu tev ir 40 stundas, bet nākamajā tikai 16. Protams, kamēr tu meklē citu darbu tu vari arī pastrādāt šāda tipa darbā.

Cik daudz maksā?

Studentiem, kuri pirmos 3 mēnešus strādā bez nodokļiem minimālā alga var svārstīties no 4,93-5,93 GBP stundā. Tiek atņemts N.I.(National Insurance) 20 GPB apmērā, ja nav savs transports, tad dienā 3 GBP aiziet aģentūrai par transportu. Kopā to visu sareizinot un atņemot tu nopelni 202 GBP (161 LVL) nedēļā. Atšķirībā no Latvijas, Anglijā algu izsniedz katru nedēļas nogali. Ja tev ir vairāk kā 21 gads, tad minimālā alga nevar būt zemāka par 5,93 GBP/h

Paldies par izturību, ja tikāt līdz galam. Tā kā šis bija mans pirmais raksts, tad gaidu vērtēju pēc +/-.

93 2 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

hmmm piemirsi pateikt par home office  lai legali stradaatu ~ 120 marcinjas

1 0 atbildēt

tev tur vienam garlaicīgi, ka tagad sūti visus uz turieni?

1 1 atbildēt

Bija doma nākošgad braukt strādāt.

0 0 atbildēt

Kādam derētu uztaisīt rakstu par to kā dabūt darbu Latvijā, lai Angļi brauc šurp emotion

0 0 atbildēt

Labs raksts...Tagad zīnu ka dabut darbu Anglija.Paldies tev!Pluss no manim.emotion

1 1 atbildēt