local-stats-pixel fb-conv-api

Jaunieši siguldā buvē robotus1

26 5

Enjoy!!!

Ceru, ka patiks komentējiet!

+ Nobeigumam jaukas bildītes!

Sorryy! Ka tik slikta bilžu kvalitāte!

Šodien un rīt Siguldas Valsts ģimnāzijā norisināsies Robotu būves seminārs, kura laikā jaunieši apgūs robotu uzbūves teorētiskos pamatus, elektronikas un programmēšanas pamatus un jauniegūtās zināšanas nostiprinās, izveidojot sumo robotus.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) vadošais pētnieks Agris Ņikitenko stāsta, ka semināra noslēgumā notiks aizraujošas sumo robotu cīņas, kurās tiks noskaidroti spēcīgākie roboti, kas piedalīsies Baltijas Robotikas sacensībās Rīgā un Tartu 2012.gada pavasarī.

Tāpat semināra dalībniekiem būs iespēja vērot unikālu robotu uzvedumu, kas tapis pēc kādas ļoti pazīstamas brāļu Grimmu pasakas motīviem, vēsta ziņu aģentūra LETA. Uzveduma aktieru lomās iejutīsies Lego Mindstorm roboti, kas Igaunijā jau ir kļuvuši par izglītības sistēmas sastāvdaļu.

Jau ziņots, ka robotu būves seminārus no 2011.gada oktobra līdz 2012.gada maijam organizē RTU sadarbībā ar Tartu Universitāti. Semināri norisināsies Vidzemes, Kurzemes, Rīgas, kā arī Igaunijas pierobežas skolās un augstskolās. Šī ir viena no Latvijas - Igaunijas pārrobežu sadarbības projekta ICT DCNet aktivitātēm, un tos līdzfinansē Eiropas Savienība.

Semināri ir bezmaksas un tajos dalībnieki tiks nodrošināti ar nepieciešamajiem darba materiāliem un instrumentiem.

Informācija par pārējiem semināriem ir atrodama mājaslapas www.robotika.lv sadaļā ICT DCNet.

Iecerēts, ka robotu būves semināri notiks desmit Latvijas un desmit Igaunijas skolās un augstskolās. Semināru mērķis ir rosināt jauniešu interesi par inženierzinātnēm un demonstrēt dažādu tehnisko nozaru starpdisciplinaritāti.

Robotu būvēšanas pamatelementi - mehānika, elektronika un programmēšana - ir praktiskās dzīves puses miniatūra versija. Ja jaunietis pārzina šos principus, viņš arī reālajā dzīvē neapjuks nestandarta situācijā. Ar robotikas aktivitāšu palīdzību skolēni, studenti un citi robotikas interesenti apgūst praktiski teorētiskās zināšanas, kā arī radīs jaunas idejas un netradicionālus paņēmienus robotikas attīstībai.

Seminārus Latvijas jauniešiem organizē un vada RTU Robotikas kluba aktīvisti.

26 5 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

Pārdod pašadītas zeķes un mazlietotu overloku vai maina pret kartupeļiem. Man domāt šādiem rakstiem paredzētas citas vietnes.

2 1 atbildēt