local-stats-pixel fb-conv-api

„Jaunajā vilnī” uzvar dziedātāja no Armēnijas7

24 3

Noslēdzies IX starptautiskais populārās mūzikas jauno izpildītāju konkurss „Jaunais vilnis 2010”. Par tā uzvarētāju un 50 tūkstošu eiro balvas ieguvēju kļuvusi armēniete Sona Šahgeļdjana.

Uzvarētāja vārds tapa zināms tikai pēdējā konkursa dienā, kad skanēja jauno izpildītāju oriģināldziesmas. Par niansēto un perfekto izpildījumu visi žūrijas locekļi armēņu dziedātājai vienbalsīgi piešķīra 11 punktus. Rezultātā tikai ar viena punkta pārsvaru  (288 punktiem) viņa pārspēja Tatjanu Širko no Ukrainas (287 punkti). Trešajā vietā palika Uku Suviste no Igaunijas (285 punkti). Latvijas pārstāves  „Lady's Sweet” ierindojušās 10. vietā (271 punkts), bet „PeR” (269 punkti) - 11. vietā. Skatītāju simpātijas balva šogad tika Jegoram Sesarevam no Krievijas.

Sonai Šahgeļdjanai ir 24 gadi, absolvējusi Erevānā konservatoriju, kur studēja džeza vokālu. Kā pati saka, viņa dzied tautisku džezu, bet var dziedāt pilnīgi visu - džezu, blūzu, operu. Viņa jau ir viesojusies Latvijā – savulaik Sona uzvarējusi jauno vokālistu konkursā Daugavpilī. „Kad pēc konkursa noslēguma devos projām no koncertzāles, man pieskrēja klāt drukna sieviete. Pirmajā brīdī domāju: ka tik atkal manā virzienā nesāk lidot kāda torte, bet sieviete skaļā balsī sauca: „Paldies, paldies!”” noslēguma preses konferencē atzina maestro Raimonds Pauls. „Izrādījās, tā ir Sonas mamma, kas man jautāja, ko es vēlos – viņa visu izpildīšot. Atbildēju, ka konjaku, uz ko nekavējoties saņēmu atbildi: „Tūlīt to jums atnesīšu.” Paskaidroju, ka nedzeru.”

Par piedalīšanos „Jaunajā vilnī” maestro teic: „Es tāpat kā Alla Pugačova katru gadu plānoju beigt savu līdzdalību konkursa žūrijā, jo galu galā jāņem vārā arī mans dzimšanas gads. Taču tagad spriežu: nākamajā gadā jānosvin desmitais „Jaunais vilnis”, un tad var arī paiet malā.”

Jūrmalas domes priekšsēdētājs Romualds Ražuks šogad pasniedza divas jūrmalnieku balvas, un tās saņēma viņa favorīti – Izraēlas dziedātāja Hila Ben David un grupa „PeR” no Latvijas.

24 3 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

ratā to sūdu...

3 0 atbildēt

Tiko pamodāmies , ja ! :)

2 0 atbildēt

Šīs ziņas jau ir ar pelējuma kārtu.

2 0 atbildēt

Nepatīk man tas sviests, šogad pārstāvētāji vispār čau. Pagāšgad laikam bija Aisha tas man vēl patika paklausīties viņas priekšnesumus, bet šitas sviests man nepatīk un vēl eirovīzija. 

2 0 atbildēt

neesu redzejusi to vilni un ieprieksejos un cik dzirdests neko garam neesu palaidusi

1 0 atbildēt

+

0 0 atbildēt

Bled smirdiigie Per taadi dolbajobi... kaads nahui sakars ar Dinamo?? pajobaks ble

0 0 atbildēt