local-stats-pixel fb-conv-api

Izvēlies pareizu virsrakstu!1

14 3

Zināji, ka lasītāju no sava raksta vari aizbiedēt ar virsrakstu vien? Cermas, ka es to tikko neizdarīju, bet, lai vai kā, lasi tālāk.

Vai Jūs zināt, kā sauca pirmo banku Amērikas Savienotajās Valstīs? Pirmā Amērikas Savienoto Valstu banka (The First Bank of The United States), protams. Un kā sauca otro? Otrā Amērikas Savienoto Valstu banka (The Second Bank of the United States). Spriežot pēc šī, katru reizi, kad kāda banka atveras jaunā vietā pirmo reizi, bankai sevi būtu jāsauc par "pirmā banka jaunā vietā" (First Bank of The New Place).

Kāpēc? Jo tikai pirmais var būt Pirmais. Ja cilvēki bankām uzticām tāpēc, ka viņas ir ilgāku laiku pastāvējušas, tad caurmērā pirmajai bankai sevi vajadzētu saukt par Pirmo banku un visi zinātu, kura banka bija pirmā.

Virsrakstiem ir kaut kas kopīgs ar banku nosaukumiem. Raksts ar nosaukumu "Tiesības un Finanses" noteikti būs pirmais rakst savā sfērā, jo, ja tas nebūtu pirmias, tad šis virsraksts jau būtu izmantots. Jūs varat to citēt, atsaukties uz to, pat nelasot to. Pretēji, Jūs varat pat neskatīties uz darbu ar virsrakstu "Valuation and Dynamic Replication of Contingent Claims in a General Market Enviornmnet Based on the Beliefs-Preferences Guage Symmetry" (lai skanētu nesaproti, bet ne stulbi, atļaušos nepārtulkot) par ja jūs nezināt, ko tie vārdi virsrakstā nozīmē. Šāds virsraksts Jums pats par sevi saka - "Dieva dēļ, nelasi mani!!!". Turpetim paņem un izlasi rakstu ar nosaukumu "Valuation of Contingent Claims". Ja Jums joprojām rodas jautājumi pēc šī raksta izlasīšanasm tad Jūs varat ielūkoties ``dynamic replication`` (joprojām atļaušos netulkot) un tad ``Beliefs``, ``Preferences``. Ja vēl tad nesat uzzinājuši to, ko gribējāt, tad droši varat paņemt un atrast google kaut ko par ``guage symmetry`` (-//-) vai arī nošauties.

No šiem penteriem izriet divi secinājumi, ierosinājumi. Pirmkārt, ņemiet vieglāko iespeājmo, bet vēl neizmantoto virsrakstu savam darbam. Viena vārda virsraksti ir tie labākie. Otrkārt, pirms sāc rakstīt rakstu, padomā par virsarkstu. Ja nevari izdomāt īstu un kodolīgu virsrakstu, tad labāk pat nesāc rakstīt pašu rakstu.

Pats sliktākais, ko Jūs varat izdarīt, ir ielikt kolu (nevis dzērienu, bet gan ":", jaunieti!) savā virsrakstā."As in, Torture: A Model of Dynamic Commitment Problems." vai arī "Kludged: Asymptotically Inefficient Evolution." (joprojām netulkošu) Pirmajā gadījumā Jūs esat sabojājuši intriģējošu un radošu viena vārda virsrakstu ar neīstu specifiku (piņķerīgu, garu un nesaprotamu papildinājumu). Otrajā gadījumā Jūs esat vienkārši paņēmuši intriģējošu viena vārda virsarkstu un pārvērtuši to žāvās (booooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooring).

Otra sliktākā lieta, ko Jūs varat izdarīt, ir ielikt jautājuma zīmi (?) savā virsrakstā. "Vai āboli ir veselīgi?". Lasītājam tas pats par sevi pasaka - "Tu izvēlējies šo rakstu, jo tu gribi zināt, vai āboli ir veselīgi. Nuu, ja es zinātu atbildi, tad es tev būtu uzreiz to pateicis virsrakstā ("āboli ir veselīgi)", bet viss, ko es izdarīju - es atkārtoju jautājumu, lai tu droši varētu pieņemt, ka tu neatradīsi atbildi šajā darbā".

Tātad - esi īss un kodolīgs savā virsrakstā. Izvairies no koliem (semikoliem arī), jautājumzīmēm, sarežģītiem vārdiem un to kombinācijām.

14 3 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://cheeptalk.com
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

Ieteikums tev,ekonomist-Ja vēlies,lai tavu rakstu ieraudzītu un izlasītu pēc iespējas vairāk cilvēku,nepublicē to 2 naktī,kad vairākums jau guļ..Izdevīgākais laiks ir ap 20-22 ;)

0 0 atbildēt