local-stats-pixel fb-conv-api

Grafoloģija 2 ...5

19 1

Otrā daļa ...

Savienošanas formas :

Visvienkāršākā savienojumu forma ir taisna līnija . Tā liecina par krasu , enerģisku norobežošnos no apkārtējiem . Šadai līnijai ir iespējami tikai tuvinājumi , tā praktiski pilnīgi iespējama nav .

Biežak novērojama savienojumu forma ir pavediens . Pavediena raksts , kurā izplūst un lielā mērā izzūd burtu kontūras , liecina par izvairīšnoa no jebkādām nepatikšanām . Šie cilvēki pirmie sajūt problēmu tuvošanos un nozūd . Viņi ļoti labi spēj rīkoties saskaņā ar saviem instinktiem un ir spējīgi pieņemt jaunu nostāju sevis aizsargāšanai , viņiem nepiemīt pienākuma apziņa . Ār šādiem cilvēlkiem ir viegli manipulēt .

Viļņaina līnija nozīmē jau kaut ko konkrētāku un asāku rakstītāja raksturā . Šādiem rakstītājiem piemīt spēja izdarīt pārdomātus diplomātiskos manevrus . Viņi nevēlas ierobežot savu domāšanu kaut kādos dogmatiskos un stagnācijas rāmjos . Viņi arī ir gatavi mainīt nostāju spiediena rezultātā un sekot vispārējam virzienam .

Cilvēki , kuru burtu savienojumi līdzinās vītnei , nav tik izveicīgi savā rakstura nenoteiktībā . Viņi sniedzas pretim saviem mērķiem , nemeklējot strīdus , konfliktus . B . Brenstons gan šos cilvēkus raksturo kā “ slinkus , padevīgus , izaicinošus , nepastāvīgus ” . Šie cilvēki ir sirsnīgi un mīloši , pat ļoti sabiedriski .

Savienojumu forma , ko dēvē par arkādi , liecina par cilvēku , kas nesāks konfliktēt ar katru sastapto pretimnācēju . Šādi rakstītāji ir ļoti praktiski un organizēti . Bieži vien viņi ir tradicionālo vērtību piekritēji . Šie cilvēki ir stipri un neatkarīgi , bet ļoti neveikli .
Stūraina savienojumu forma nozīmē , ka burtu savienojumu vietās tiek veidotas nevis noapaļotas līnijas , bet gan asi stūri . Šāda raksta īpašniekiem raksturīga nepiekāpība , neatkarība , alkas pēc izaicinājuma . Ja asas ir arī apakšējās daļas burtu kājiņas , rakstītājs ir ķildīgs . Šādi rakstītāji apņemšanos noved līdz galam , pilda solījumus . Bieži vien viņi pasaka asu patiesību gadījumos , kad pārējā sabiedrības daļa diplomātiski klusē . Juta Rautenfelde piedēvē šiem cilvēkiem arī tādas īpašības kā “ cietsirdība , divkosība , vienaldzība ” .

Burtu formas :
Burtu formām nosacīti var izšķirt četrus veidus : vienkāršotās , nevērīgās , sarežģītās un uzlabotās , pārslogotās un mākslinieciski izvītās .

Vienkāršotas burtu formas veidojas , rakstītājam novirzoties no iemācītajām burtu formām , līdz minimumam samazinot spalvas vilcienus . Šādi rakstītāji parasti ir praktiski un diezgan aizņemti , viņi spēj labi atšķirt svarīgo no mazsvarīgā . Viņi mērķtiecīgi un intelektuāli . Viņu raksturā nav vērojams nekas mākslīgi radīts un nevajadzīgs , izturēšanās ir ļoti dabiska .

Nevērīgas burtu formas ir burtu formas , kas vienkāršotas tik ļoti , ka rokraksts ir gandrīz nesaprotams . Šiem cilvēkiem nepatīk nekas tāds , kas prasa koncentrēšanos , uzmanību , bet viņi ir spējīgi rīkoties enerģiski un intelektuāli gadījumos , kad paši ir ieinteresēti .

Sarežģītas un uzlabotas burtu formas veidojas , rakstītājam izrotājot burtus ar šķietami nevajadzīgiem vijumiem un līkumiem . Par spīti šiem izgreznojumiem , rokraksts tomēr paliek izlasāms . Tas liecina par cilvēku , kam piemīt radošas un elastīgas idejas , viss , ko viņš darīs , tiks pasniegts citiem paīkamā veidā .
Pārslogotas un mākslinieciski izvītas burtu formas padara rokrakstu nesaprotamu . Izdaiļotie burti ir pārspīlēti . Dažkārt šādi rokraksti izskatās pat neglīti un vulgāri , kaut arī rakstot tajos ieguldīts liels darbs . Sādus burtus rakstošiem cilvēkiem piemīt augstprātība , pompozitāte . Viņi vēlas , lai apkārtējie viņus uzskatītu par jaukiem un patīkamiem cilvēkiem .

Sākumburti :

Atsevišķi aplkūkojami lielie sākumburti . Bagātīgi izrotāti lielie burti liecina par tiekšanos pēc zināma stāvokļa sabiedrībā . Ja lielie burti ir ļoti pārspīlēti , rakstītājs ir ārišķīgs , viņš visu laiku mēģina celt savu pašapziņu , taču tas reti izdodas .

Nelieli , vienkārši sākumburti liecina par vienkāršu cilvēku , kas nejūt nepieciešamību atstāt par sevi maldīgu priekšstatu .

Skaidri , lieli lielie burti proporcionālā rakstā norāda uz godkārīgu cilvēku , kas var rīkoties radoši un būt tiešs . Viņš vienmēr gaida sava darba novērtējumu un atzinību par to .

Sīki , drukāti lielie burti liecina par literāru dvēseli , kam nepiemīt izlikšanās un nav laika ambicioziem plāniem , viņu intereses parasti ir intelektuālas .

Dažkārt lielie sākumburti uzrakstīti vārda vidū . Šādi rakstītāji bieži dara vairāk , nekā atļauj situācija , viņi nespēj atšķirt svarīgo no mazsvarīgā .

Gari un šauri lielie burti norāda uz intravertu rakstītāju . Viņa atturība ierobežo godkārību . Sastopami gadījumi , kad šāda veida burti iegūti ar papildu vilcieniem un labojumiem . Tas liecina par rakstītāja vēlmi mainīt savu dzīves veidu , šāds rakstītājs bieži ir pārlieku nervozs .

Plati lielie burti nozīmē , ka rakstītājs ir draudzīgs un pašpārliecināts .

Rokraksta regularitāte :
Nosakot rokraksta regularitāti un ritmu , jāanalizē mazo burtu augstums , slīpuma variācijas , attālums starp burtu lejupejošiem vilcieniem un attālums starp raksta rindām . Aplūkojot šos kritērijus , jāpievērš uzmanība to mainībai vai nemainībai , vienmērībai .

Regulārs raksts piemīt lielākai daļai cilvēku . Tas liecina par labu paškontroli , labu fizisko koordināciju . Šāda rokraksta īpašnieki ir metodiski , samērā uzticami , ar labu spēju pretoties stresam . Viņiem raksturīga augsti attīstīta pienākuma apziņa , pašdisciplīna , spēja saglabāt mieru un nekrist panikā .

Sastopami arī pārāk regulāri rokraksti – rokraksti, kuros nav redzamas variācijas burtu lielumā , formā . Cilvēki, kam pieder šāds rokraksts , mēdz būt pārspīlēti pašdisciplinēti , stereotipiski , bez elastīguma un spējas pielāgoties , viņiem ir ļoti grūti pārvarēt paradumus .

Neregulārs rokraksts norāda uz cilvēku, kam ir radošs, jūtīgs prāts.Šādi cilvēki apveltīti ar spēju ātri pielāgoties un būt mobiliem, viņiem piemīt spilgta iztēle un spēja risināt problēmas. Ja rokraksts ir pārāk nevienmērīgs, rakstīājs ir nestabils un neaprēķināms, viņam ir vāja griba, ātri iesstājas apnikums pret iesākto darbu.
Ļoti nevienmērīga rokraksta īpašnieki ir ātri aizkaitināmi un nervozi.


Turpinājums sekos ... :)

 

 




 

19 1 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

njaa un es veel vairaak paarliecinos par to, cik viegli tomeer ir cilveekus "izlasiit".

Tagad lasu psihologijas gramatu un bez maz vai par katru paziistamo varu pateikt tik daudz.  

1 0 atbildēt

Varbūt arī pēc teksta satura var mēģināt noteikt raksturu.Nedomāju,ka tas atbilst par simts procentiem.

0 0 atbildēt

atbildot uz aijulis komentāru "Varbūt arī pēc teksta satura var mēģināt noteik... " Protams . Kā jau pirmajā rakstā teicu - daži cenšas savus dabīgos rokrakstus pārveidot , un tad nu sanāk plastiskās operācijas rezūltāts , kam diez vai atbildīs tas tik labi , kā ar īsteno rokrakstu .  

0 0 atbildēt

atbildot uz MelnaaPanteera komentāru "  Protams . Kā jau pirmajā rakstā teicu - daži cenšas savus dabīgos rokrakstus pārveidot , un tad nu sanāk plastiskās operācijas rezūltāts , kam diez vai atbildīs tas tik labi , kā ar īsteno rokrakstu . " nu par šo īsti nevarēšu piekrist. Tīša rokraksta pārveidošana ir pielīdzināma grafoterapijai. Un tiek uzskatīts, ka līdz ar rokraksta maiņu, mainās kaut kas arī cilvēka rakstura iezīmēs.  Neuzskatu, ka uz visu mūžu var būt viens ''dabīgais'' rokraksts. Cilvēka smadzeņu raksts-rokraksts-bieži mainās.  

0 0 atbildēt

atbildot uz litlbone komentāru "EM>atbildot uz MelnaaPanteera komentāru " ... "  Arī . Bet ja tu smuki iemācīes kāda rokrakstu izmantot , tad diez vai tā būs arī tavas personības mainīšanās . Taču , tas kas neapzināti mainās , ir objektīvāks .

0 0 atbildēt