Sveiki , nesen ēdu eklerus un nolēmu uzrakstīt par ekleru pagatavošanu! Ceru patiks! :)
Ekleri!11
87
10
Sastāvdaļas:
1 porcija plaucētās mīklas
1 porcija vārītā krēma
Glazūrai:
150 g melnās šokolādes
150 g sviesta
Rezultāts:
15-20 eklēri
Pagatavošana:
1.Pagatavo plaucēto mīklu. Kamēr cepas eklēru formas, pagatavo krēmu. Kad mīkla izcepta un krēms gatavs, tos atdzesē.
2.Kad viss auksts, pildi krēmu eklēros. To dari, izdurot vienā galā caurumu, pa kuru ar konditorejas maisu vai pistoli pildi, līdz ir pilns. To varēsi redzēt, kad krēms jau sāks parādīties vietā, kurā spied iekšā. Tā sapildi visus eklērus un sakārto uz šķīvja.
3.Kad tie sapildīti, katliņā ielej ūdeni apmēram 3 cm, uzvāri. Kad ūdens burbuļo, nogriez pavisam mazu liesmu, liec virsū bļodu, kas atbalstās uz katla maliņām un nesaskaras ar ūdeni, tikai ar tvaiku. Bļodā liec šokolādi un sviestu un maisot izkausē.
4.Tad pārklāj eklērus ar šokolādi, apgriežot eklērus ar apakšējo pusi uz augšu un iemērcot virspusi šokolādē. Apgriez otrādi un liec uz šķīvja. Kad visi pārklāti, liec ledusskapī, lai tie sacietē.