local-stats-pixel fb-conv-api

Dārgākā pastmarka pasaulē9

90 0

 

Visdārgākā pasaulē zināmā marka ir The Treskilling Yellow  ,kas tika izveidota 1855.gadā Zviedrijā,un tā radās nejauši - printēšanas kļūdas dēļ. Tai vajadzēja būt zaļā krāsā,bet tā tika izveidota uz dzelteni oranža papīra. 1970.gadā tās autentitāti centās noskaidrot Zviedrijas Pasta muzejs un viņi atzina marku par īstu. Ir jau iepriekš bijuši līdzīgi printēšanas atgadījumi,kas šādas markas,monētas vai beisbola kartiņas pārvērš par unikālām. 

Šajā pasaulē ir tikai viena šāda marka un to 1886.gadā jauns marku kolekcionārs Džordžs Villjams Bekmens atrada savas vecāsmātes piederumu lādītē. Markas īpašnieki kopš tā laika ir mainījušies vairākkārt,un viens no pirmajiem pēc Džordža to savās rokās ieguva Filips fon Ferrari. Pēc tam Ferrari lielo kolekciju 1920.gada izsolēs ieguva Zviedrijas barons Eric Leijonhufvuds un pat Rumānijas karalis Kerols II. Pirmo reizi marka sasniedza miljona vērtību 1990.gadā,sešus gadus vēlāk tās vērtība jau bija 2.3 miljoni dolāru.

Šogad tā atkal tika pārdota,bet precīza cena nevienam nav zināma. Tiek lēsts,ka tās cena ir bijusi augstāka kā jebkad iepriekš.

90 0 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

nu ko..jāsāk jauns bizness.. emotion

1 0 atbildēt

izskatās jau nekāda.

0 0 atbildēt

omg.. par šitādu naudu es veikalus sev nopirktu.. :O

0 0 atbildēt

vnk jaman tāda būtu ļoti iespējams es būtu jau izmetis vnk liekas kaut kāds sūds :D

0 0 atbildēt

Kāds izstāstiet - kāpēc par šādu sūdu tik daudz maksā? nopietni

0 0 atbildēt

tāda nauda par tādu parastu papīra gabalu :D Nu gan gudri :D

0 0 atbildēt

stūlbā pasaule, par papīra gabaliņu, miljoni...

0 0 atbildēt

nja ta neko!

0 0 atbildēt