local-stats-pixel fb-conv-api

Citrons – dabas dots dakteris1

30 1

apskatat arī : http://www.spoki.lv/aktuali/mandarini-palidz-tievet/475072

Diemžēl vasara ir beigusies un lieliem soļiem tuvojas ziema, lai šai laikā nesaslimtu vajag pastiprināti uzņemt vitamīnus. Personīgi man nepatīk dzert nekādas zāles, dotu priekšroku augļiem. Tā nu nolēmu papētīt sīkāk, kas ir citrons un kāds labums mums no viņa..

Jau senie latīņi citronam deva nosaukumu “medicia”, kas nozīmē “ārsts”, tā norādot uz šī augļa dziednieciskajām īpašībām. Citrons kā veselības auglis valstīs, kur tas neaug, nav apgrūtināts ar augstiem muitas nodokļiem, lai cenas ziņā tas katram būtu pieejams. Citronu lieto pie daudziem ēdieniem, no tā sulas pagatavo dažādus atspirdzinošus dzērienus un smaržīgu eļļu. Ārstniecībā lieto gan citronu sulu, gan mizu un sēklas.


Citrona sula savelk, kairina, atspirdzina, dzesina slāpes, tīra asinis, dzen sviedrus un pūšļa un nieru akmeņus un smiltis. Tā uzlabo žulti, gremošanu, asinscirkulāciju un ēstgribu. Tā palīdz pret cingu un dzelteno kaiti, histēriju, galvas sāpēm, vemšanu, neregulārām mēnešreizēm, reimatismu, iesnām un dažādiem iekaisumiem. Ar to izdzen cērmes un lenteņus, noņem izsitumus, blaugznas, kārpas un varžacis.

Ūdenī atšķaidīta citrona sula ir labs skalošanas un apmazgāšanas līdzeklis brūcēm un neveselai ādai. Tā palīdz pret drudzi, galvassāpēm, klepu un aizsmakumu, kā arī attīra organismu no kaitīgām vielām, noēd zobakmeni, sadziedē jēlumus un noberzumus. Ar atšķaidītu citronu sulu var iznīcināt izsitumus un vasaras raibumus, iegūstot mīkstu un skaistu ādu.

Citrona vietā var lietot arī citronskābi. 4g citronskābes ir līdzīgi vienam veselam, vidēja lieluma citronam. To lieto ūdenī atšķaidītu kā atvēsināšanas un atspirdzināšanas līdzekli.

No citrona mizas gatavo citroneļļu, ko lieto pie acu slimībām un dažādos ādas kremos. Savukārt citrona sēklas palīdz pret cērmēm :)

Citrons nagiem – tā jau ir klasika! Lai nagi būtu veselīgi un stipri, tad daru tā – kādas piecas minūtes paturu pirkstu galus citronā. Efektu var pamanīt uzreiz, nagi izskatās veselīgāki. Pēc tam nagus vajag “ieeļļot” – var izmantot speciālās eļļiņas, kas ir domātas nagu kopšanai, bet ja tādas nav, tad var izmantot parasto olīveļļu (vai rapšu eļļu, kas taču esot tikpat kvalitatīva, tikai vietējā!) Pāris minūtes paturam, un tad zem silta ūdens nomazgājam rokas. Pilnīgi visa eļļa nenomazgāsies, un rokas būs patīkami maigas, samtainas.

Un pats galvenais - neaizmirsīsim, ka citronā ir ļoti daudz C vitamīna!

30 1 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

Labs raksts ++

2 1 atbildēt