local-stats-pixel fb-conv-api

Citplanētieši uz MIR5

122 3

Kad kosmosa stacija MIR tika iztīrīta un no tās izvācās kosmanauti, lai nogāztu nevajadzīgo mākslīgo pavadoni. Taču pirms tā tika veiktas pārbaudes pēc citām dzīvības formām, kas varētu nelabvēlīgi ietekmēt zemes atmosfēru un ekosistēmu.

Kad NASA pievienojās Krievijas kosmosa programmai, šajā misijā, viņi nonāca pie neparastiem aklājumiem. Šajā laikā, kamēr MIR atrodas zemes orbītā, tā ir pārcietusi vairākus enerģijas uzplūdus no ārpuses. 1998. gadā NASA zinātnieki svāca paraugus no MIR virsmas un gaisa. Atverot MIR kvantu moduli Kvant-2, viņu acīm pavērās neparasts atklājums – lode ar ūdeni. Pēc aculiecinieku stāstītā, lode ir bijusi basketbola bumbas lielumā.

Pārmeklējot atlikušo kuģi tika atrastas vairākas šādas lodes vietās, kur tās nekādīgi nevarēja nonākt cilvēka darbības rezultātā. Viena no vēlāk atrastajām lodēm ir bijusi duļķaina brūna un viena pienam līdzīga viela. Nogādājot ūdens paraugus uz zemi un tos izpētot, zinātnieki atklājuši vairākas baktērijas un citas dzīvības formas. Temperatūra šajās vietās ir bijusi 82 grādi pēc fārenheita, perfekta mikroorganismiem.

Švešas dzīvības formas tika atrastas arī uz gumijām apārt iluminatoriem, kosmosā iešanas tērpu detaļām, kabeļu instalācijas, caurulēm, saziņas līdzekļiem. Tuvākajā nākotnē astranautiem vairs nevajadzēs sūtīt mikroorganismu paraugus uz zemes, viņi tos varēs izpētīt turpat kosmosā. Šādi mikroorganismi var būt nopietns drauds cilvēku dzīvībām un kosmosa kuģiem. Jau gadiem ilgi astranauti uz MIR bija noraizējušies par nevēlamu citplanētu dzīvības formām uz viņu kuģa.

Paliek atklāti jautājumi, vai šādas dzīvības formas nevar brīvi ienākt zemes atmosfērā ar citiem mākslīgajiem zemes pavadoņiem, vai meteoriem, gadījumā, ja tie pārdzīvo sadegšanas temperatūru? Un ja tā, vai tie nevar pilnībā iznīcināt zemes ekosistēmu? Kamēr viens no cilvēku rašanās veidiem varētu būt tieši citplanētu dzīvību formu nonākšana uz zemes. Ja tā, vai mēs drīz nesastapsimies ar sen neredzētiem radiem?

122 3 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

Baigi maz ko palasīt, bet interesanti emotion

3 0 atbildēt

Labāk angliski būtu lasijis,nekā tagad mēģinātu saprast šito izmocīto google translator valodu.

0 0 atbildēt

Tulkojot varētu nedaudz pēc tam pārlasīt un sakārtot tekstu,ta lai tas skan kaut cik jēdzīgi. Bet nu šis jau bija vēl ļoti labs tulkojums salīdzinot ar citiem,kur vsp nav nekāda loģika :D

0 0 atbildēt

bullshit

0 0 atbildēt

Labrīt... :D Tādas baktērijas jau vairākus gadus atpakaļ tika atklātas uz marsa un vēl kautkur.... Vismaz atklātībā nonāca pirms vairākiem gadiem....

0 0 atbildēt