local-stats-pixel fb-conv-api

Cīņa pret fotoradariem!148

2285 15

Vairums gaužas un žēlojas internetā, ka fotoradari nav vajadzīgi un ir izvietoti vien naudas slaukšanai...taču šeit ir arī cilvēki, KAS DARA!

2285 15 148 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 148

0/2000

Diez ko vini darīs, ja kads izgrebs kokā šo zīmi - nocirtīs koku? emotion

156 0 atbildēt

Šim rakstam paredzu ļoti daudz plusu!!! Thumbs up! emotion

150 5 atbildēt

Pareizi ir, ar nīdēšanu neko nepanāksi.

Cepums visiem, kas liek tās zīmes, nebiju tādu redzējis.

Būs dažas ar jāiemet mašīnā.

83 0 atbildēt

Pēc nolikuma jau radaru uzstādīdājiem pašiem jāliek brīdinājuma zīme pirms radara, vienkārši lopi, ne palīdz satiksmei, bet visu čakarē un kāš piķi emotion Vecīt, labs Darbs emotionVisu cieņu

65 1 atbildēt

Mūsu krutā Latvija: fotoradari bija uzstādīšanai vietās, kur bieži notiek satiksmes negadījumi, bet tagad tas ir veids, kādā budžetā iekasēt papildu naudiņu. Nožēlojami!

59 0 atbildēt

Ļoti, ļoti atbalstāms pasākums. Redziet, civilizētās valstīs šādas zīmes uzstāda valsts struktūras. Latvijā, kā jau banānu republikā, tas jādara brīvprātīgajiem. Dažkārt pārņem skumjas, ka dzīvoju tādā valstī...

Latvijā fotoradarus uzstāda tikai un vienīgi vienam mērķim - naudas iekasēšanai. Turpretī civilizētās un attīstītās valstīs tos uzstāda pirmām kārtām tādēļ, lai palielinātu drošību uz ceļiem, lai samazinātu avāriju skaitu.

39 0 atbildēt

Runa jau nav tikai par radariem, bet par valsts attieksmi pret cilvēku. Latvijā bieži nepamet sajūta, ka cilvēkam šeit nav nekādas vērtības, ka viņš ir tikai subjekts, no kura noslaukt cik vien var un pēc tam pamest savā vaļā.

Nesen kā reiz atradu rakstu par šo tēmu - par vijolnieci Elgitu Polloku, kura avārijā uz ārkārtīgi bedrainā Grobiņas-Liepājas ceļa salauza roku. Elgita bija vijolniece, bet tagad izskatās, ka 20 gadus ilgā karjera ir beigusies... Viņa ir apņēmusies kļūt par pirmo šoferi, kas liek valstij beidzot atbildēt par nolaistajiem ceļiem. 

Pāris spilgti citāti no raksta (žurnāls "Ir", Nr.35, 2011):

"Kauli bija lauzti vairākās vietās, roka izskatījās kā beigta čūska. [...] Vispirms narkozē likvidēts izmežģījums, jo no vietas izrautie kauli spieduši uz nerviem, sāpes bijušas neciešamas. [...] Pēc operācijas roka sapampusi trīsreiz resnāka."

"Kad Elgitas auto ar kreiso priekšējo riteni trāpīja bedrē, tas kļuvis nevadāms, nobraucis no ceļa ar priekšgalu un grāvī apsviedies uz jumta."

"Grobiņas-Ventspils ceļa posms, kurā avarēja Elgita, ir tas pats, par kuru Kurzemes šoferi šogad martā bija savākuši parakstus kā par braukšanai bīstamu. Šeit vieglajiem auto sasistas riepas un riteņi, smago gaisā uzrautie izdrupušā asfalta gabali dažiem auto izsituši logus."

Pašas Elgitas komentārs: "Ja kāds pie manas mājas ziemā paslīdēs, es būšu vainīga. Nevarēšu teikt - tu izvēlējies nepareizu braukšanas ātrumu, varēji rāpot! Katram ir savi pienākumi un sava atbildība. No manis tiek gaidīta atbildība par bērniem, pret valsti. Ir jāizkar karogs, jānoslauka iela, jāsamaksā nodokļi. Mums nekādas atlaides nav. Kāpēc man būtu jādod atlaide valstij? Es esmu izgājusi tehnisko apskati, ar riepām viss bija kārtībā. Ceļš ir domāts visiem. Nav jābeidz ekstrēmās braukšanas kursi, lai pa to brauktu."

33 0 atbildēt

Vismaz kāds kaut ko dara.. Malači!

23 0 atbildēt

Labāk ar cirvi sadauzīt tās kastes emotion

23 2 atbildēt

nevajag pārsniegt ātrumu un arī radari vairs netraucēs. Liekat kaut vai mīnusus, bet sāk apnikt visa šī sūdzēšanās par radariem. 5 min ilgāk brauksiet uz darbu un tas arī viss.

Saprotu, midžināt un brīdināt citus braucējus ir normāli un ierasti, bet zīmju likšana gan ir kaut kas lieks. Pie tam, gadus četrus/piecus atpakaļ arī šur tur tika uzlikti pārvietojamie radari un nebija NEVIENAS sūdzības, bet tagad visiem ir baigā brēka. Lielākoties jau jāsaka paldies medijiem, kas to tā pavērš.

43 25 atbildēt

starp Dzintariem un Majoriem arī viens zaļais preteklis sež , šodien redzēju labo darboņu zīmes , paldies viņiem

17 0 atbildēt

Braucējiem nav nekādu tiesību apdraudēt citus cilvēkus un pārsniegt ātrumu, un ja to darat- atbildiet par savu rīcību. Kā cilvēkiem vispār nav kauna sūdzēties par to, ka paši pastrādājuši noziegumu un tiek pieķerti? dažreiz tiešām brīnos par sabiedrības inteliģenci ;) UN runājot par pelnīšanu- no sākuma iekopē kkādu ieņēmumu/izdevumu žurnālu pirms gudri dirs. Jebkurā gadījumā policijai nonākušie līdzekļi tikai palīdz iegādāt jaunu ekipējumu/ uzlabot policistu darba vietas, kas pašlaik ir diezgan sliktā stāvoklī.  Lieciet savas zīmes un aizrijaties ar viņām, ja nemākat godīgi braukt, bet nevajag sākt par zagšanu un pelnīšanu runāt- respektīvi lietām, par kurām nav nekādas ticamas informācijas.

28 12 atbildēt

zaļā miskaste, naudas slaucammašīna-kādus tik nosaukumus radariem neizdomā

11 0 atbildēt

IR navigācija, saucas "waze" , par brīvu pieejama uz mobilajiem telefoniem - atbalsta gan simbyan, gan adroid, ari var salikt iekšā vietas kur tup kukuļņēmēji un radari.

12 2 atbildēt

Latvijā pirms visiem stacionārajiem radariem ir jābūt uzstādītām ceļa zīmēm, kuras brīdina par fotoradara atrašanos. Ja šāda zīme oficiāli pirms tam nav uzstādīta - varat sūdzēt tiesā valsti un mierīgi vinnēt. Toties pārvadājamie fotoradari vispār Latvijā nav legāli, jo cilvēki, kuri sēž tajos busiņos pie šiem radariem nav dabūjuši no ministrijām atbilstošas licenzes. P.S. šādas lizenzes Latvijā dabūt ir nenormāli grūti un ieguvuši ir tikai 2-3 cilvēki tā ka arī šos sodus jūs varat apstrīdēt tiesā un dabūt kompensāciju no valsts t.i. savu sodu + morālo kompensāciju.

7 0 atbildēt

Paldies šiem aktīvistiem, abrīnoju to uzņēmību veidot ceļazīmes! Pašam arī nācās saskarties ar pašveidotu zīmi, kura mani izglāba no tās "miskastes" +++

5 0 atbildēt

Latvija nez kāpēc ir viena no valstīm jeb vienīgā kura neinformē par radariem oficiāli....

5 0 atbildēt

Teorētiski, radari jau nav ļauni, viņi fiskē ātruma pārkāpumus, kurus braucējiem jāievēro.. tā, kā, ja ievēro ātruma noteikumus tie radari netraucē..

Bet es protams, saku teorētiski, jo bieži ātruma zīmes ir pilnīgi bezjēdzīgas..

5 1 atbildēt
 

Lohs esi tu.... 

 

Stāsts no dzīves .... braucu, priekšā smagais, vieglais, pakaļā vēl kādas 2 mašīnas... gaidam kad varēs apdzīt, pabrauc pretī mašīna un aiziet, visi trīs tā rāmi līdz 110 uzkāpina ātrumu un apdzenam un te  pēkšņi radars, un kas notiek ? pareizi einštein, priekšējas tā dod pa bremzēm, ka pile iepil biksēs un attiecīgi arī es un pārējie, līdz avārija tur maz trūka... Katrā ziņā, kad kādreiz brauksi ar mašīnu, tad sapratīs.. līdz tam izaudz !

4 0 atbildēt

respekts čaļiem. :)

3 0 atbildēt
« 1  2  3  4 »