local-stats-pixel fb-conv-api

Cilvēka ienaidnieki - Odi6

46 1

Čāāu ! Izvēlējos uztaisīt rakstu par odiem , jo kā zināms , tagad , šinī gadalaikā , cilvēkiem ar tiem ir ļoti lielas problēmas!

Tātad , odi ir kaitinoši kukaiņi , kuri sūc asinis no cilvēkiem , tādējādi uzrodas pampums , kurš rada niezi un varbūt nedaudz tādu , kā dedzināšanu . Odus var uzskatīt par kukaiņiem , kuri visvairāk spēj pārnēsāt slimības . Diez vai būtu patīkami , ka tev iekož ods , kas pirmstam ir iekodis svešam cilvēkam , kuram ir kāda slimība . Odi pārnēsā dažādas slimības , dažādās dabas zonās . Kas man interesanti likās , ka odi pārsvarā kož bērniem , un grūtniecēm , jo tiem ir plānāka āda , dādējādi vieglāk iekost , un izsūkt asinis! Protams , cilvēkiem , kas ir nosvīduši , arī ļoti daudz piekasās odi . Kož tikai odu mātītes . Odi atrodas visās pasaules malās , izņemot Antarktīdu , jo odiem ir vaidzīgas ūdens mitras vietas , kur dēt olas , un antarktīdā ir pārsvarā ledus , un odiem tas nevarētu būt patīkami dzīvot anarktīdā ! Vel viena lieta , kas mani kaitina ir odu dunēšana(nezinu , kā lai savādāk nosauc) . Izrādās , ka tas rodas tikai spārnu dēļ , jo ods novicina spārnus , aptuveni 500 reizes sekundē . Daudzi noteikti gribētu , lai izmirst tie odi , bet tas nebūtu iespējams . Mātīte vienā perēšanas laikā spēj izdēt 100 līdz 300 olas , un mātītes dzīvo no 3 līdz 100 dienām . Tātad , padomājiet cik olas viņa varētu izdēt pa savu dzīvi?

Kā izvairītes no odiem?




No odiem var izvairīties , tikai ar dažiem paņēmieniem . Protams var lietot tos pret odu aerosolus , kura saturā ir daudz ķīmiskas vielas . Man pieņemsim šis neliekas diez ko labs . Bet varbūt citiem spokiem , tieši aerosoli palīdz , un apmierina .

Ja ir kaut kādi pikniki , vai svētki , kuri tiek svinēti ārā , svaigā gaisā , noteikti var izmantot pret odu sveces . Šīs sveces , cik es saprotu rada odiem nepatīkamu sajūti , un tāpēc viņi nelien virsū .

Kontaktējoties ar omi , uzzināju , ka neļķu smarža arī odiem nepatīk . :D Sāksim staigāt apkrāvušies ar neļķēm . Cik sapratu , ražo arī speciālas smēres , kur tā neļķu smarža tiek izmantota .

Un te tādi daži ašie jociņi par odiem . :D

- Odi ir kā urlas - uzbrūk vakaros un baros.!
- Parasti mazākus nesitu, bet odi ir izņēmums..
Odiem ir baigā aizmugure....... nosit vienu - atnāks vesels bars.

46 1 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000
xd avatarsxd

MIRIS ODS, LABS ODSemotion

6 0 atbildēt

Ja kož, jākož pretī .

2 0 atbildēt

Kā izvairītes no odiem? Iesist pa viniem !

0 0 atbildēt

No oda var dabut AIDU? emotion Ja saki ka vini parnesa slimibas un vel indes asinis? izskatas ka janesa lidzi bus vien tas neļķes :D

0 3 atbildēt