local-stats-pixel fb-conv-api

Brokastis6

28 1

Brokastis- Svarīgākā ēdienreize.

No rītiem ēd kā ķēniņš, pusdienās kā kungs, bet vakarā kā nabags – tā skan vecu vecā, gadsimtos uztura uzņemšanas formula. Brokastis ir svarīgākā ēdienreize dienā.

Ļoti svarīgi ir pareizi sadalīt produktus pa ēdienreizēm. Ir nepareizi vismazāk ēst no rīta, bet visvairāk vakarā. Lai saglabātu ideālu svaru ēd ne retāk kā piecas reizes dienā!

Kāpēc? Kamēr guļam, organisms visu nakti čakli strādā. Tam jāpārpūlē litriem asiņu, lai apgādātu orgānus un smadzenes ar nepieciešamām uzturvielām, uzturētu stabilu ķermeņa temperatūru utt. Šim nolūkam tiek patērēts liels daudzums enerģijas, tāpēc no rīta nepieciešama papildu deva.

„Ja vēlies saglabāt ideālu svaru, ēdiet bez satraukuma, bet ne retāk kā piecas reizes dienā!” - apgalvo notievēšanas guru Džordžs Krūzs no Kalifornijas. 

No rīta organismu gaida ilgstošs darbs, tāpēc brokastīs jāuzņem olbaltumvielas un vitamīni. Kalorijām bagātas un pilnvērtīgas brokastis cilvēkam palīdz sagatavoties diena darbam.

Brokastu izlaišana vai ēdieni ar augstu ogļhidrātu saturu ir ātrākais veids, kā pieņemties svarā. Brokastīm jāveido 25 – 30 % no kopējās dienas devas.

Ideāli piemēroti maizes izstrādājumi no rīta: rudzu maize, auzu pārslas, grauzdēts musli, neraudzēta rudzu maize, brūnie rīsi, pilngarudu maize, daudzgraudu putraimi , jāēd arī ola ( gan ceptas gan vārītas ).

Izvairies no šiem maizes izstrādājumiem: baltmaize, vafeles, rauga mīklas bulciņas, baltie rīsi, krusāni, vēja kūkas, kukurūzas pārslas.

Un Ko TU ēd brokastīs ? ? ?

28 1 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000
dea avatarsdea

Man sagribējās maizītes 11. bildē. Tās man garšo :))

0 0 atbildēt

njammmm ir 3. bildee un 13. taas tik buutu brokastis emotion

0 0 atbildēt

vai 11 ajaa bildee ne 13 haha

0 0 atbildēt

vispaar needu brokastis ja nu vieniigi kaadu sierinju :P

0 0 atbildēt

WTF? Izvairies no šiem: kukurūzas pārslas

0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt