local-stats-pixel fb-conv-api

Avatar saņem Zelta globusu kā gada labākā drāma, Hangov4

Beverlihilza (ASV), 18.janv., LETA--AFP/AP. Svētdien notikušajā Holivudas Ārzemju preses asociācijas ikgadējā balvu pasniegšanas ceremonijā Beverlihilzā galveno "Zelta globusa" balvu kā labākā drāma saņēma Džeimsa Kamerona veidotais zinātniskās fantastiskas eposs "Avatar" ("Avatars").

Kamerons arī saņēma godalgu kā labākais režisors. "(Filma) "Avatar" aicina mūs ieraudzīt, ka viss ir saistīts - visi cilvēki viens ar otru un ar Zemi. Un, ja jums jādodas četrarpus gaismas gadu ilgā ceļojumā uz citu, izdomātu planētu, lai novērtētu šo pasaules brīnumu, kas mums ir tepat, ziniet, tāds ir tas kino brīnums un maģija," sacīja režisors, saņemot balvu.

"Zelta globuss" nominācijā "Labākā komēdija vai mūzikls" piešķirta piparotu jociņu pilnajai filmai "The Hangover" ("Paģiras"), kas daudziem bija pārsteigums, jo šāda žanra komēdijām Holivudas prestižākajās balvu pasniegšanās parasti netiek pievērsta uzmanība.

 

Nomināciju kategorijā "Labākais aktieris drāmā" uzvarēja Džefss Bridžess par lomu filmā "Crazy Heart", savukārt labākās drāmas aktrises "Zelta globusu" saņēma Sandra Bulloka par veikumu filmā "The Blind Side".

Kategorijā "Labākais aktieris komēdijā vai mūziklā" "Zelta globusu" saņēma Roberts Daunijs juniors par sniegumu filmā "Sherlock Holmes" ("Šerloks Holmss"), bet par labāko komēdijas vai mūzikla aktrisi tika atzīta Merila Strīpa, kas filmā "Julie & Julia" ("Džulī un Džūlija") atveidoja Džūliju Čaildu - amerikāņu kulinārijas "vecmāmiņu". "Es tikai vēlējos teikt, ka manā ilgajā karjerā esmu spēlējusi tik daudz neparastu sieviešu, ka es pati tieku kļūdaini uzskatīta par tādu," sacīja Strīpa, saņemot balvu. "Es labi apzinos, ka esmu trauks citu cilvēku stāstiem un dzīvēm." Aktrise bija nominēta šajā kategorijā arī par aktierspēli filmā "It's Complicated" ("Viss ir sarežģīti").

Seriāla "Dexter" ("Deksters") zvaigzne Maikls Hols tika apbalvots kategorijā "Labākais aktieris televīzijas drāmā". Pagājušajā nedēļā viņa preses pārstāvis atklāja, ka Hols ārstējas no vēža. Balvu kā labākais televīzijas drāmas aktieris otrā plāna lomā ieguva arī Hola seriāla partneris Džons Litgovs. Seriāls bija nominēts arī kā labākā televīzijas drāma. Šo balvu ieguva divkārtējais "Emmy" balvas laureāts "Mad Men" "Zelta globusa" balvu kategorijā "Labākā animācijas filma" saņēma kinostudijas "Pixar" 3D filma "Up" ("Augšup"). Kinostudijas veidoto animācijas filmu uzvaras šajā šī ir jau ceturtā balva kopš 2006.gada. Iepriekšējos gados "Pixar" ieguva "Zelta globusa" balvu par filmām "WALL-E", "Ratatouille" ("Gardēdis") un "Cars" ("Vāģi").

Lai arī "Zelta globusa" balvu pasniegšanas ceremonija ir viens no Holivudas lielākajiem un līksmākajiem pasākumiem, šogad par skarbo realitāti atgādināja melni rokas apsēji, ko daudzas zvaigznes nēsāja, pieminot nesenās Haiti zemestrīces upurus.

Holivudas Ārzemju preses asociācijas piešķirtās balvās tradicionāli tiek uzskatītas par būtisku rādītāju ASV Kinoakadēmijas pasniegto "Oskara" balvu sadalījumam. Lai gan 67,4% filmu, kas ieguvušas "Zelta Globusa" balvu, tikušas atzītas arī "Oskara" pasniegšanas ceremonijā, pēdējos gados abu žūriju vērtējums atšķīries.

67."Zelta globusa" balvu galvenie laureāti:

Labākā dramatiskā filma - "Avatar" ("Avatars");
Labākais režisors - Džeimss Kamerons;
Labākā komēdija - "The Hangover" ("Paģiras");
Labākā aktrise drāmā - Sandra Buloka, "The Blind Side";
Labākais kinoaktieris drāmā - Džefs Bridžess, "Crazy Heart";
Labākā kinoaktrise komēdijā vai mūziklā - Merila Strīpa, "Julie & Julia" ("Džulī un Džūlija");
Labākais kinoaktieris komēdijā vai mūziklā - Roberts Daunijs jaunākais, "Sherlock Holmes" ("Šerloks Holmss");
Labākā kinoaktrise otrā plāna lomā - Monika, "Precious";
Labākais kinoaktieris otrā plāna lomā - Kristofs Valcs, "Inglourious Basterds" ("Bēdīgi slavenie mērgļi");
Labākais scenārijs - Džeisons Reitmans un Šeldons Tērners, "Up in the Air" ("Augstu gaisā");
Labākā ārzemju filma - "The White Ribbon" ("Baltā lente");
Labākā animācijas filma - "Up" ("Augšup");
Labākā mūzika filmai - Maikls Džakino, "Up" ("Augšup");
Labākā dziesma filmai - "The Weary Kind" filmā "Crazy Heart", mūzikas un teksta autori - Raiens Bingems un "T-Bone" Bērnets.
Labākā televīzijas drāma - "Mad Men";
Labākā televīzijas komēdija vai mūzikls - "Glee";:
Labākā aktrise televīzijas drāmā - Džulianna Margulisa, "The Good Wife";
Labākais aktieris televīzijas drāmā - Maikls Hols, "Dexter" ("Deksters");:
Labākā aktrise televīzijas komēdijā vai mūziklā - Tonija Kolete, "United States of Tara";
Labākais aktieris televīzijas komēdijā vai mūziklā - Aleks Boldvins, "30 Rock".
Labākā televīzijas aktrise otrā plāna lomā - Hloja Sevenjī, "Big Love";
Labākais televīzijas aktieris otrā plāna lomā - Džons Litgovs, "Dexter" ("Dexters").

Izmantotie resursi:
Ziņu aģentūra "LETA";
msn.com
6 1 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://boot.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Laikam vajadzēs noskatīties to Avataru! emotion

1 0 atbildēt

nuu taa tam arii bija jaanotiek

0 0 atbildēt

vo vo :D

0 0 atbildēt

manas domas par filmu ir tikpat zilas, cik paši Avatari. ne sliktākajā nozīmē.

0 0 atbildēt