local-stats-pixel fb-conv-api

Attieksme pret tievajiem un apaļīgajiem104

701 23

draugiem.lv atvērusies jauna grupa Tievuma kults http://www.draugiem.lv/group/18372547/tievuma-kults/?t=1 lasiet aprakstu un rakstiet vēstules īpašniekam kāpēc vēlaties būt šajā grupā.

Mūsdienās arvien vairāk cilvēki tiek vērtēti pēc viņu figūras īpatnībām. Daudziem liekas, ka figūras uzbūvei ir liela loma veiksmīgas dzīves veidošanai. Jo cilvēks atbilst veselīga, normāla svara kategorijā, jo pieņemtāks viņš ir apkārtējās sabiedrības vidū. Tomēr cilvēki ar paaugstinātu svaru ir nosodītāki, vientuļāki un atstumtāki no pārējās sabiedrības.

Šajā rakstā daudzu cilvēku viedokļos tiks parādīta attieksme pret tieviem un apaļīgiem cilvēkiem.

701 23 104 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 104

0/2000

Par nr 4 nepiekrītu, ir cilvēki, kuriem apaļīgums vienkārši ir ģenētiski ieprogrammēts.

151 10 atbildēt

Galvenais ir nejaukt RESNU ar APAĻĪGU!

136 4 atbildēt

Jā, redz visiem nepatīko resāns blā blā blā, tad kāda vella pēc es redzu, ka gandrīz visām apalītēm ir otrās pusītes, bet tievās visbiežāk iet vai nu vienas pašas vai ar draudzeni? 

73 9 atbildēt

es neciešu tos cilvēkus, kas var pateikt kādas asas piezīmes par cilvēka apaļīgumu...šausmas!!! tas cilvēks jau tāpat mokās sava liekā svara dēļ. Kāpēc cilvēki ir tik cietsirdīgi?!

35 1 atbildēt

Visi cilvēki ir glīti, gan ārēji, gan iekšēji. Visu nosaka gaume. Resni cilvēki nav manā gaumē.

43 11 atbildēt

Tie teikumi  ''Man arī nepatīk resni cilvēki! Ļoti nepatīk.'' tiešām spēj aizkaitināt ,jo ziniet būt tievam tas ir kā obligāts visiem. Tad padomājot tagad cilvēkiem ar lielākām formām ir pašiem sava rase kuru var tā vienkārši ienīst?

30 1 atbildēt

Labs raksts++

Vienigi par 4 nepiekritu - pastiprinatai esanai iemeslas var but kada genetiska slimiba.

30 2 atbildēt

Dažādība ir skaisti! ja visi staigāt vienādi, tad būtu garlaicīgi! Tas ir masu mediju uzspiests standarts, kam visi akli seko. 80-ajos gados mūsdienu skaistuma standartus uzskatītu par tusnēm. Taču nevajag būt tik akliem un ieklausīties sevī vairāk. ja cilvēks jūtas skaisti un labi apaļš (normas robežās, es nerunāju par amīšiem), tad kāda velna pēc viņam/viņai būtu jāmet nost svars? un nevajag teikt, ka veselības pēc, jo tas nav medicīniski pierādīts!

21 1 atbildēt

Nu, apaļīgām vismaz ziemā silti, un čalim ar ir kur ieķerties. Cilvēki kā cilvēki, un ne mata sliktāki par tiem tievajiem (:

19 2 atbildēt

Pēc komentāriem spriežot, tie cilvēki, kuri nav sastapušies dzīvē ar šādu problēmu(lieko svaru) nesapratīs, un uzskatīs to par nesvarīgu lietu. Un raksts interesants ar dziļāku domu + autoram :)

17 1 atbildēt

Cilvēka ķermeņa svars nenosaka viņa rakstura īpatnības, katrs ir unikāls savā veidā...

17 1 atbildēt

Man 6. žēl palika ;-/

15 0 atbildēt

Ko jūs te visi vnm cepjaties par tiem svariem.

Lai dzīvo, kā grib un nav ko stressot par sīkumiem.

Ak, jel es ar saviem  liekajiem kilogramiem un tu te kaulaina, un es nu resna akk pasaules gals !

Apriebušies jau šāda veida raksti.

2 vārdi pret kuriem salūzt visi pierādijumi -

NU UN ?

20 10 atbildēt

heh, izklausās gan, ka tikai apaļie tiek apbižoti, bet es, piemēram, cietu sava tievuma dēļ. dabiskā caurbira, kuru skolasbiedri apcēla, saukdami par kaulaino :D tagad es lepojos ar savu tievumu, jo izskatos tā, kā citi sēžot uz diētām un aktīvi sportojot. bet patiesība ir tāda, ka nav svarīgi, kā tu izskaties, ja vien esi sakopts un POZITĪVS. nekopti cilvēki nevienam nepatīk, savukārt pozitīvisms ir tas, kas liks pievērt acis uz taviem trūkumiem. es nevaru lepoties ar īpašu pozitīvismu, bet pašpārliecinātības gan man ir daudz vairāk kā skolas gados. par sevi nepārliecinātu cilvēku apcels par visu - tievumu, resnumu, matu krāsu, garumu, apģērbu, jo apkārtējie jūt, ka tas aizskar. visļaunāk izturas tieši bērni un pusaudži, bet arī pieaugušo vidē netrūkst indivīdu, kas savu pašapziņu paceļ nomelnojot citus.

bet ir viens liels "bet" - sava izskata krasa mainīšana. neuzskatu  par pareizu, ja cilvēks to dara, esot attiecībās. ja iemīl tievu cilvēku, tad nevar pieprasīt, lai viņš mīl viņu arī resnu, tikai tāpēc, ka viņam, redz patīk labi paēst. un otrādi, ir cilvēki, kam patīk formīgs pretējais dzimums un mīļotā cilvēka svara zaudēšanu viņi uztver ļoti sāpīgi. un runas par iekšējo būtību kā svarīgāko es uztveru tikai kā attaisnošanos.mums ir ķermenis, kura fizisko pievilcību noliegt būtu grēks. ja tas ir tik mazsvarīgs, kāpēc vispār sevi kopt, izvēlēties apģērbu, mainīt frizūras, skūties? izskats tomēr ir pirmais, ko pretējais dzimums ievēro. un tikai pēc tam nāk raksturs un viss pārējais "iekšējo skaistumu" veidojošais. atcerējos epizodi no "Laiks dzīvot un laiks mirt". kareivis pārējiem stāsta par savu sievu, kura ir kā stingrs divdurvju skapis un pēc kuras viņš ļoti ilgojas. atgriežoties viņš konstatē, ka sieva no kara pārdzīvojumiem un bada pavisam izkāmējusi, un viņam, vienkārši sakot, uz sievu vairs nestāv. traģikomiski, ne? bet mēs esam tikai cilvēki, kuriem patīk skaistums, kas gan ir relatīvs, jo katram ir savi skaistuma ideāli, bet būtība nemainās - mums ir acis un mēs gribam skatīt to, kas mums patīk.

12 2 atbildēt

Kas notiek? Tāda sajūta, ka viss iet uz labu, cilvēki aizvien vairāk rūnā par iejūtību un cieņu vienam pret otru, aizvien vairāk par to, ka vajag vienam otru atbalstīt :)

8 0 atbildēt

Visas apaļīgās, kuras gruzās varēja labāk nopirkt pa divīti manu piedāvājumu, kur piedāvājos diētas plānu uztaisīt, bet... ko nu vairs! :D Vilciens ir aizbraucis! :D

17 9 atbildēt

Kā var tik ļoti aizvainot cilvēku, par to, ka viņš ir resns? Atzīšos, ka man arī vairāk simpatizē cilvēki ar normālu svaru, bet es neiedomājos, kā var cilvēkam pateikt, ka svara dēļ viņam jānošaujas ?

5 0 atbildēt

man nekas nav pret resniem cilvēkiem, bet, ja tā vietā, lai ietu sportot, nedaudz pasekotu līdzi, ko ēd, daudzi izvēlas sēdēt pie televizora, rīt kūkas un žēloties, ka "tievajiem dzīve ir vieglāka un mani neviens nepieņem", tad tas smagi dod pa nerviem. Ja tu sev nepatīc, tad pats arī mainies. Ja negribi mainīties, tad pieņem sevi tādu, kāds esi un beidz žēloties.

6 1 atbildēt

Patiesībā - galvenais ir cilvēka pašpārliecinātība. To, kā cilvēks uztver SEVI, ļoti labi spēj pamanīt apkārtējie. Vienmēr vairāk piesaistīs tāds cilvēks, kurš jūtas harmonijā ar savu ķermeni, lai arī kāds tas būtu.

4 0 atbildēt

nevaig tik daudz domat par dzive tik nesvarigam lietam ka svaru ...bet pats par to domaju katru stundu :( ...un man tiehsam ir zel apalaigo cillvecinu jo viniem iskatas ka vis tik gruuti notiek :( :D 

4 0 atbildēt
« 1  2  3  4 »