local-stats-pixel fb-conv-api

Atkarība no smēķēšanas1

11 4

Sveiki visiem! Tātad šis ir mans otrais raksts. Rakstā būs par smēķēšanu, lai cilvēki padomātu par domu smēķēt!

Kas ir atkarība? Atkarība ir neaptverama tieksme pastāvīgi un atkārtoti lietot vielas, kas izraisa patīkamas sajūtas. Patīkamās sajūtas jeb eiforija ir īslaicīgas. Sliktā pašsajūta, kas attīstās pēc eiforijas, pastiprina tieksmi lietot attiecīgās vielas. Parasti nav iespējams atteikties no kaitīgo vielu turpmākas lietošanas, jo pārtraukšana rada grūti paciešamus fiziskus un psihiskus traucējumus – abstinenci, kura izzūd ieņemot atkārtotu attiecīgās vielas devu.

Smēķēšana. Tabakas jeb nikotīna atkarība ir ļoti plaši izplatīta. Nav nozīmes, kas tiek smēķēts - cigaretes, cigāri, pīpe - nikotīnu satur visi šie izstrādājumi. Nikotīna atkarību izraisošie faktori ir tādi paši, kā narkotiskām vielām, piemēram, heroīnam un kokaīnam. Ir noskaidrots, ka nikotīns rada tikpat spēcīgu atkarību kā heroīns, alkohols un marihuāna. Smēķēsana daļai cilvēku kas smēķē izraisa vēzi kas pārsvarā nav ārstējošs.

Daži šokējoši fakti:

pasaulē 1,1 miljards cilvēku smēķē, no tiem 200 miljoni ir sievietes.

tabakas lietošanas dēļ katru dienu mirst 10 000 cilvēku, gada laikā smēķēšana izraisa 3,5 miljonus nāves gadījumu.

paredzams, ka ap 2020. gadu smēķēšana kļūs par galveno mirstības un invaliditātes cēloni, kas ik gadus nogalinās vairāk nekā 10 miljonu cilvēku.

11 4 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

copy paste BOOO!

0 1 atbildēt