local-stats-pixel fb-conv-api

Atgadījumi no PSRS vēstures,netulkošu visus,bet gan inter10

105 3

1980.gadi.

1989.gads datori padomju svienībā.Žurnālā ''Sakari un Radio''( "Радио и связь"), №4 raksts ar nosaukumu-Personalais kompjūters inžEniera dzīvē.

Kā viena no autora domām tiek minēta nepraktiskā integrācijas sistēma Windows ,šī sistēma aizņem gandrīz 1mb atmiņas cietajā diskā un paredzēta ar itkā priekšrocību nodrošinošai lietošanai kopā  ar uzparikti  ar nosaukumu pele.

Tapēc,ka lasītāji jau nojauš ,DOS uzstādījumos ir pilnīgi liekas programas vides skaistināšanai,kas tikai lieki aizņem vietu un jūs patērējat lieku laiku darbā ar tām un noslogo operatīvo atmiņu. Šāds mānīgais skaistums pievilina tos ,kam nav pārāk liela prakse darbojoties ar šīm mašīnām un viņus piesaista izskats nevis praktiskums.Vilinājums ir tik liels,ka šo rakstu autoriem sanāk sastapties ar cilvēkiem,kuri ir padevušies šo uzstādījumu priekšā un vairs nespēj dot komandas mašīna DOS sistēmā. Gribās atrunāt no šīs kļudainās izvēles lasītājus.

Mums tas viss liekas smieklīgi un stulbi 2010.gadā

 1940.gadi

Teherānas konfirences laikā ,tās biedri pa pilsētu pārvietojās bruņu mašīnās- ASV piegādātjos Pakardos.Pēc konferences atgriežoties Maskavā Staļins attaicināja pie sevis galveno autokonstruktoru un pavēleja radīt anlogu auto ,jo šis viņam bija ļoti iepaticies. Pēc noteikta laika konstruktori demonstrēja savu radīto brīnumu ZIS 110 bruņmašīnu,kas svēra 7 tonas. Vēlāk ražojot to izlaida zem nosaukuma ZIS 115. Staļins ''laipns'' būdams piedāvāja atbraukušajiem rūpnīcas darbiniekiem iesēsties šajā auto un ,kad durvis bija aizvērtas auto tika apšaudīts ar automātiem. Bruņas izturēja un mašīna bija izturējusi Staļina ugunskristības.Eksperimenta dalībnieku komentāri diemžēl nav zināmi. 

 

1930.gadi

 

Trīsdesmito gadu vidū, īpašās nozīmes nometnē, Soloveckā( Соловецком) ieslodzījumā atradās bijušās cara armijas virsnieks. Viņam bija tāds dīvains teiciens'"А лагерь, ком а лагерь" (ar uzsvaru uz otro daļu).Viņu cienija gan ieslodzītie,gan nometnes vadība un viņa vārdam ticēja. Bet sakarā ar tajā laikā plaši pielietoto papildus izmeklēšanas taktiku  pret ieslodzītajiem viņam tika piespriests nāves sods -nošaujot. Tajā pat dienā pie viņa uz tikšanos ciemos bija ieradusies sieva,viņš palūdza palaist viņu pret godavārdu un neko par piespriesto sodu neteikt sievai. Viņu palaida tikties ar sievu , un viņš diennakti pavadīja ar neko nezinošo sievu. No rīta viņš atgriezās nometnē,kur tika izpildīts nāves sods.



105 3 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

nu nesapratu es to pēdējo par lāģeri, kaut krievu valoda man spēcīga. Un arī tas pats stāsts kaut kāds zem kaifa rakstīts. Toč neiebraucu

3 0 atbildēt

atbildot uz Wyll komentāru " nu nesapratu es to pēdējo par lāģeri, kaut kr... " nu tāds sviestains stāsts ,nejau es viņu izdomāju,tikai iztulkoju,bet tajā teicienā arī nrirbraucu,ieliku tapēc,ka viņš bija goda vīrs ,teica,ka atnāks un atnāca

2 0 atbildēt

interesanti.

1 0 atbildēt

jaa interesanti  ++

1 0 atbildēt

es tikai nesaprotu kada te datoriem saistiba ar kkadu virieti kam bija navessods jaizpilda,un pa vidu vel kkada mašīna

???

1 0 atbildēt

speciāli tādiem kā Tu apakšā ir links,kas atbildēs uz tavu jautājumu,jo tie ir notikumi pēc gadu desmitiem un visi bija iekļauti,kā pagājušā gadsimta notikumui šajā saitā skaidrs?

1 0 atbildēt

emotion

1 0 atbildēt

atbildot uz coldasice komentāru " speciāli tādiem kā Tu apakšā ir links,kas atb... "

ja skaidrs,bet nvjg tik braukt virsu specali tadiem ka es,varbut tu esi specielas bet ne es.

raksts saprasts. plus par to  

0 0 atbildēt

Neslikti logi tai ZIS... :)

0 0 atbildēt

Labs

0 0 atbildēt