local-stats-pixel fb-conv-api

Apšaubāmā Bin ladena nāve4

40 3

Maija sākumā pasaules sabiedrību patīkami satrauca Osamas bin Ladena

nošaušana, tomēr šis nebūt nav pirmais gadījums, kad viņš tiek nogalināts – vienkārši līdz šim neviens nepubliskoja fotogrāfijas un video. Tā kā ASV prezidents Baraks Obama kārtējo reizi provocē runas par sazvērestības teoriju, ārvalstu mediji apkopojuši iepriekšējo gadu ziņas par "terorista numur viens" nonāvēšanu.

Pirmo reizi bin Ladenu "nogalināja" jau 2001. gadā. Šādu versiju izplatīja Krievijas prese, kas atsaucās uz vēsturnieka Jurija Mihuna vārdiem. Toreiz tika ziņots, ka pēc 11. septembra terora aktiem bin Ladens it kā pats piedāvājis atklātā tiesā Palestīnā izskatīt viņa vainu.

"Bet dažas dienas vēlāk kāds cilvēks, kurš visai attāli izskatījās pēc iepriekšējā bin Ladena, parādījās vietējā televīzijā un paziņoja, ka viņš esot īstais bin Ladens un tieši viņš amerikāņiem sarīkojis atmiņā paliekošu septembri," stāstīja vēsturnieks, izsakot versiju, ka "īstais" bin Ladens vairs nav starp dzīvajiem un viņa vietā uzstājies dubultnieks.

Nākamais paziņojums par bin Ladena bojāeju izskanēja tā paša 2001. gada nogalē. Tolaik amerikāņi ar sabiedrotajiem iebruka Afganistānā un bombardēja Tora-Bora alu kompleksu, kurā, pēc viņu informācijas, slēpās bin Ladens. Pēc šīs operācijas tika paziņots par viņa iznīcināšanu, bet vēlāk kļuva zināms, ka terorists ir dzīvs un pāri robežai aizbēdzis uz Pakistānu.

2006. gada 23. septembrī franču laikraksts L'Est Republicain, atsaucoties uz Francijas specdienestu slepenu informāciju, vēstīja, ka al-Qaeda līderis Pakistānas teritorijā miris no vēdera tīfa. Vēlāk šo informāciju apgāza uzreiz vairāku valstu valdības.

2006. gada novembrī par Osamas bin Ladena nogalināšanu paziņoja Pakistānas premjerministre Benazira Bhuto. Tomēr nu jau bijušais CIP direktors Maikls Haidens drīz vien paziņoja, ka "terorists numur viens" joprojām slēpjas Pakistānas pierobežu rajonos. Pēc mēneša tika nogalināta pati Bhuto.

Pēdējo reizi bin Ladens tika nogalināts pirms dažām dienām - 2011. gada 2. maijā, un par šo faktu paziņoja ASV prezidents Baraks Obama. Saskaņā ar viņa teikto, terorists nošauts netālu no Islamabadas, bet vēlāk viņa līķis apbedīts jūrā. Obamas rīcībā esot arī mirušā terorista fotogrāfijas, tomēr viņš tagad tās vairs pasaulei nerādīšot.

40 3 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Binladens forevaa joung

6 1 atbildēt

es domāju, ka 1 bildē viņam ir novērojams modelim cienīgs potenciāls

0 0 atbildēt

paļube nē. 100% viņš ir dzīvs. ;)

0 1 atbildēt

HAHA kā es rēcu, kad paziņoja , ka Bin Ladens neesot bijis apbruņots emotion un vēl 1.kārt : Viņš esot īstais Bin Ladens , jo pārbaudīja DNS analīzes. Binladens jau pats nedos savu DNS,  bet viņi esot dabūjuši viņu DNS no viņa pusmāsas, kuras DNS nekādi nevar būt līdzīgi ar pašu binLadenu emotion

0 3 atbildēt