local-stats-pixel fb-conv-api

Apple Inc.3

Tā kā pēdējā laikā liela kņada rosās ap Apple uzņēmumu, nodomāju uzrakstīt rakstu par to. Varbūt šis tiek veidots S. Džobsa piemiņai, grūti teikt.

1. Kas ir Apple?

Apple Inc. ir Amerikas multinacionāla korpurācija, kas izstrādā un pārdod sadzīves elektroniku, datoru programmatūras un personālos datorus. Kompānijas vislabāk pazīstamie produkti ir Macintosh ierīces – iPod, iPhone un iPad.

2. Apple dibinātājs - Stīvs Džobss?

Stīvs Džobss, Stīvs Vozniaks un Ronalds Veins dibināja kompāniju Apple 1976. gadā, lai pārdotu viņu rokām būvēto Apple I. Viņu ražotos produktus HP noraidīja, taču uzņēmums nemainīja savu kompānijas nostāju. Džobss nebija vienīgais dibinātājs, taču ilgu pieķērās uzņēmuma darbībai visvairāk un, kā redzams, kļuva par lielisku CEO.

3. iPad

Apple lieliskais plnšetdators - iPad 2010. gadā tika pārdots vairāk kā 15 milj. eksemplāros.

iPad 2 ir vēl veiksmīgāks modelis, jau pirmajā dienā tika notirgoti 500 tūkstoši iPad 2, salīdzinot ar iPad, kura 300 tūkstoši ierīču tika notirgotas vienas nedēļas ietvaros.

4. iPhone

Kanādā iPhone 4 ir populārākā elektriskā ierīce. No visiem Kanādas smārtfouniem, 36% ir tieši Apple ražojums.

5. Visstraujāk augošais uzņēmums.

Apple uzņēmums palielinās lēcienveidīgi pirms katras jaunās ierīces iznākšanas. Darbinieku pieaugums var būt pat 60% no kopējā darbinieku skaita!


6. Apple reklāmas saukļi


"Byte into an Apple" (Iekodies ābolā. Septiņdesmitie gadi.) "Soon there will be 2 kinds of people. Those who use computers, and those who use Apples." (Drīz būs divi cilvēku veidi. Tie, kas lieto datorus un tie, kas lieto Apple. Astoņdesmitie.) "The power to be your best" (Spēks tavam vislabākajam sniegumam. 1980 - 1990) "Think different" (Domā citādāk. 1997 - ....(tiek lietots vēl arvien))



10 4 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

"Kompānijas vislabāk pazīstamie produkti ir Macintosh ierīces – iPod, iPhone un iPad."

ko?

0 0 atbildēt
Korpurācija?!?!:DDDD
0 0 atbildēt

boooring

1 3 atbildēt