local-stats-pixel fb-conv-api

Anticiklons DIRK,aukstums un smukas debesis7

47 0

Anticiklons,kam vācu meteorologi piešķira vārdu DIRK ar ļoti augstu spiedienu no Somijas virzījās uz Latviju. Debesīm skaidrojoties un vējam pierimstot, naktī uz svētdienu, Latvijas austrumos sals pieņēmās spēkā un gaisa temperatūra pazeminājās -24...-29º , bet Daugavpilī un Zosēnos sasniedza pat -30º.
Stiprs sals bija arī valsts centrālajos un rietumu rajonos: vietām termometra stabiņš pazeminājās līdz -26...-28º atzīmei. Savukārt Rīgā  gaisa temperatūra sasniedza -19 º, bet piepilsētā tā pazeminājās līdz -26º. DIRKs nesa skaidru laiku ar asu,aukstu dienvidaustrumu vēju,kas nebija stiprs,bet tomer krietni pastiprinaja aukstuma sajūtas,tomer uzvirzoties Latvijai anticiklona centram vejš pierima un atmosferas spiediens  palika loti augsts sasniedzot jūras limenī pat 783,5mm,kas ir ļoti augsts raditajs un gadas visai reti. Tieši bezvejš un skaidrs laiks radija labveligus apstakļus tempetaturas straujai pazeminašanai,ipaši naktī uz svētdienu,23 janvārī. Rezultata piedzivojam aukstako nakti  un lielako salu kopš 2007 gada 23 februara.
Ari šis janvāris kopumā ir aukstakais kops 1987 gada,tatad jau 23  gadus tik noturigu un stipru salu nebijam janvari piedzivojuši,turklat pateicoties noturigiem anticikloniem,kas nobloķeja gan siltuma,gan ari nokrišņu piekļuvi musu reģionam piedzivojam ari sausāko janvāra 2 dekadi noverojumu vesturē,kad nokrisņu daudzums bija vien 2% no normas. Tuvakas dienās laikapstakļi saks mainities un aktivizesies ciklonu darbiba,kas atnesis sniegu un ari siltako laiku.
Foto ir mani -smukas debesis ko vareja vērot šajas dienās. Raksts no mana bloga

47 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

Jā, ++ par bildēm!

13 0 atbildēt

ļoti skaistas bildes :)

0 0 atbildēt

Satos ka man jelgava barometrs jau sasniedzis rekordu  786,5 Zinu ka rāda precīzi

0 0 atbildēt

skatoties 14. bildi var likties, ka tomēr ir vasara :D

0 0 atbildēt

ļoti skaistas bildes. ;) paldies par rakstu. foršiņais. :) kko jaunu vismaz uzzināju..

0 0 atbildēt

Saturīgi un skaisti :) + no manas puses :) Prieks ka  kāds liek arī savas bildes iekšā :)

0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt