local-stats-pixel fb-conv-api

Anomālas vietas, kur nedarbojas Fizikas likumi.5

36 0

Vietas, kur neeksistē Zemes pievilkšanas spēks

Uz Zemes nav mazums vietu, kur fizikas likumi ir aizgājuši beztermiņa atvaļinājumā un, šķiet, nekad neatgriezīsies. Vai kādreiz esat mēģinājuši cīnīties ar gravitācijas spēku? Ja jā, tad zināt, ka šādos gadījumos parādās dīvainas izjūtas. Cilvēkam šķiet, ka ķermenis vairs neklausa, bet visapkārt esošie priekšmeti ir sajukuši prātā. Protams, ikviens cilvēks ir sajutis kaut ko līdzīgu bezsvara stāvoklim kaut vai, piemēram, ātrgaitas lifta kabīnē. Bet šeit spēku virzība ir skaidra — uz augšu vai uz leju. Vai nu braucēju iespiež grīdā, vai arī triec pret griestiem. Taču uz Zemes ir tādas vietas, kur pievilkšanas spēks… neeksistē. Piemēram, braucot no kalna lejā, autovadītājs nobremzē mašīnu, bet tā sāk slīdēt augšup pa nogāzi.

Amerikāņi ir sastādījuši šādu gravitācijas anomāliju sarakstu, kas izdots reklāmas brošūrās, uzstādīts uz ceļa stabiem, ja kāda no šīm zonām tuvojas — katram taču kaut reizi gribas sajust kaut ko ārpus ierastajiem priekšstatiem pastāvošu.

Gravitācijas pakalni un piltuves

Amerikas Savienoto Valstu teritorija ar dīvainām vietām ir patiesi bagāta. Visbiežāk tās sauc par «gravitācijas pakalniem» vai «gravitācijas piltuvēm». Šajās vietās ne tikai zeme, bet arī gravitācijas lauks maina savu formu. Tāpēc arī deformējas formas un svara virzības uztvere. Tas tiek izskaidrots ar spēcīgām gravitācijas anomālijām un galvu reibinošiem magnētiskajiem virpuļiem. Vai patiešām tas tā ir, pagaidām neviens nevar izskaidrot.

Tikai vairāku pazīstamu vietu, kur darbojas anomāli gravitācijas efekti, uzskaitījums ASV sastādītu vērā ņemamu virknējumu.

Viena no ievērojamākajām vietām ir «mistiskais plankums» Kalifornijā, kas tika atklāts vēl 20. gadsimta 40. gados gados. Ekskursiju vadītāji ved tūristus cauri «brīnumu būdai», kura atrodas tieši šādā anomālā vietā, kur iespējams nodemonstrēt pārdabiskus efektus. Bumbas pa slīpu nogāzi šeit ripo augšup, slota bez jebkāda atbalsta stāvēs pati no sevis, turklāt visneiedomājamākajā leņķī… Pat koki šajā vietā aug nevis vertikāli, bet slīpi.

Līdzīga noslēpumaina vieta atrodas arī Mičiganas pussalā līdzās Santakrusai. Arī šeit gidi rāda vecu būdu, kas uzbūvēta slīpā virsmā un demonstrē visādus brīnumus. Lūk, ko par to stāsta viens aculiecinieks:

«… Tikko jūs nokļūstat līdz Makinasas tiltam, tā sākat ievērot ceļa zīmes ar lielām sarkanām un baltām jautājuma zīmēm, — tie ir burvju vietas rādītāji, kur gravitācijai piemīt nepārtrauktu izmaiņu stāvoklis. Ceļmalās esošajās ēstuvēs var redzēt brošūras ar fotogrāfijām, kurās cilvēki it kā plivinās gaisā vai arī sēž uz krēsliem, it kā apmetuši kūleni, kā arī bumbas, kuras ripo augšup pa nogāzi. Vai tiešām tas ir noslēpums? Ja ar to jāsaprot mīkla, kuru mēs neesam atrisinājuši, tad — jā, tas ir noslēpums.«

Kompass rāda uz dienvidiem

Tie, kuri bijuši Ohaio štata Noslēpumu pakalnā vai Oregonas štata Zelta pakalnā, apgalvo, ka šo vietu vienā punktā cilvēks var justies pilnīgi normāli, bet, pārvietojoties uz citu punktu, kas atrodas tikai dažu collu attālumā, viņš sāk justies pilnīgi dīvaini. Arī šeit ūdens tek pa nogāzi augšup, kompass rāda tikai uz dienvidiem un cilvēka augums mainās acu priekšā.

Savukārt Florida var lepoties ar Spoka pakalnu, kas atrodas pie Velsas ezera. Tas ir tikai slīps ceļa posms, kas atdalās no 27. maģistrāles. Visi brīnumi tiek saistīti ar leģendu. Lūk, tā.

Mašīnas ripo kalnā augšup

Pirms daudziem gadiem indiāņu ciemam, kas atrodas pie Velsas ezera, nemitīgi uzbruka milzīgs aligators. Cilts vadonis, kurš bija dižens karavīrs, cīņā aligatoru nogalināja, bet arī pats gāja bojā. Viņu apglabāja kalna ziemeļu pusē. Pionieru pirmatklājēju laikā tie, kuri uz šo vietu nogādāja pastu, ar izbrīnu konstatēja, ka viņu zirgi ar lielām grūtībām iet lejā no kalna — kāds neredzams spēks traucē viņiem pārvietoties. Kad šeit tika izveidots ceļš, automašīnas sāka ripot augšup pa nogāzi. Grūti pateikt, vai aligators alkst pēc atriebības, vai arī indiāņu vadonis joprojām cenšas aizstāvēt savu zemi un cenšas nevienu nelaist tai klāt. Tāpēc arī šī vieta ir nosaukta par Spoka pakalnu.

It kā šim stāstam ir tikai vietējās folkloras nozīme, taču autovadītāji apgalvo, ka mašīnas šeit tik tiešām ripo kalnā augšā, nevis lejā.

Origonas štata Zelta pakalns

Tādus pašus jokus ar autovadītājiem izstrādā Bredfordas gravitācijas pakalns Pensilvānijas štatā. Šeit, tāpat kā daudzās citās līdzīgās anomālās zonās, ar aerosola krāsu ir uzrakstīti divi gigantiski burti «GP» (gravitācijas pakalns), tā ka autovadītājs zina, kur ir jāapstājas, jāpārslēdzas neitrālajā ātrumā un kāja jānoņem no bremžu pedāļa. Šeit arī parādās atpakaļgaitas efekts. Bet tiem, kuri tomēr šaubās, jāizkāpj no mašīnas un jāizlej uz ceļa ūdens vai kāds cits neuzliesmojošs šķidrums, un tas tik tiešām tecēs augšup pa nogāzi!

Origonas štata Zelta pakalns ir ievērojams ar saviem «magnētiskajiem virpuļiem» vai «magnētisko piltuvi». Tiek uzskatīts, ka šajā vietā darbojas kāda īpaša spēka lauks, no kura puse atrodas virs zemes līmeņa, bet puse zem. Cilvēki, kuri šo vietu apmeklējuši, apgalvo, ka nevienā «piltuves» vietā nav iespējams nostāvēt vertikāli — cilvēks vienmēr nosvērsies uz ziemeļu magnētisko pusi. Pastāv arī perspektīvas uztveršanas kropļojumi — rodas iespaids, ka cilvēks tuvojoties kļūst augumā mazāks, bet citās vietās garāks.

Indiāņu «aizliegtā zeme»

Ja runa ir par «dīvaino namu», tad gandrīz pirms simts gadiem — vēl 1904. gadā — kalnraču kompānija «Vecais pelēkais ērglis» un pētnieki šeit glabāja visādas iekārtas. Taču «piltuves» apkārtnes vēsture sniedzas vēl senākā pagātnē. Amerikas indiāņu laikā zirgi neparko negribēja doties uz «noburto vietu». Indiāņi šo vietu sauca par «aizliegto zemi» un uzskatīja, ka no šīs teritorijas labāk izvairīties. Tikai 20. gadsimtā šeit sākās pētījumi. Kalnu inženieris un ģeologs Džons Licters «piltuves» teritorijā ir veicis tūkstošiem eksperimentu. Viņš tos sāka 20. gadsimta 20. gados un turpināja līdz savai nāvei — 1959. gadam. Šis Skotijā dzimušais pētnieks un britu diplomāta dēls ir ļoti veicinājis anomālo zonu pētīšanu ASV. Taču diemžēl maz kas no tā ir kļuvis skaidrāks.

Arī pašas gravitācijas vietas saistās ar patiesi dīvainām parādībām. Tās darbojas pretēji veselajam saprātam un zinātnes likumiem. Tāpēc skeptiķi cenšas pierādīt, ka tas viss ir ne vairāk kā acu apmāns. Citi uzskata, ka šajās vietās notiek Zemes gravitācijas lauka deformācija. Taču neatkarīgi no šā fenomena izcelsmes to redzēt ir patiesi interesanti. Tāpēc tūristu plūsma, it īpaši pavasarī un rudenī, šajās vietās nerimstas — visiem ir vēlme redzēt brīnumus, lai pēc tam tos atcerētos līdz mūža beigām.





36 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

"Amerikas Savienoto Valstu teritorija ar dīvainām vietām ir patiesi bagāta."

NO SHIT Amerikā ir viss!

2 0 atbildēt

interesanti...

P.S. Pievienoju 2 video.

0 0 atbildēt

atbildot uz iCare komentāru " interesanti... P.S. Pievienoju 2 video. " tīk dīvainas parādības.

0 0 atbildēt

tur pat es redzu, ka labā puse tam dēlim ir augstāk par kreiso, vienīgi uzreiz nevar ievērot jo tā māja ir greizi uzcelta emotion

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt