local-stats-pixel fb-conv-api

5 Drošākās pasaules valstis47

384 4

1)Norvēģija. Saskaņā ar Pasaules miera indeksu, Norvēģija ir vismierīgākā un drošākā valsts pasaulē. Šajā nācijā ir nesalīdzināmi zems analfabētisma līmenis un bezdarba līmenis  tikai 3,5%. Šie abi faktori ir patiesi svarīgi valstij, jo likumpārkāpumi tādejādi tiek novērsti, tiem pat nerodoties. Norvēģijā ir ļoti attīstīts tūrisms, 40 procenti no valsts policijas darbiniekiem nodarbojas tieši ar tūristu paveiktajiem pārkāpumiem, un tikai 60 procenti strādā ar pilsoņu pārkāpumiem. Norvēģijā šķietami par visu ir padomāts, par drošību, izglītību un par darba vietām ne tā kā pie dažiem „ labiem” ... paši ziniet pie „ KĀ” .

2)Jaunzēlandē, naktī varat staigāt, kur gribat neviens neprasīs piepīpēt vai aizdot 10 santīmus, vienīgais jūs varētu redzēt pāris jauniešus, kas apzīmē mājas ar grafiti un izsit kādas pamestas mājas loga rūti, policijas darbinieki sastopami ik uz soļa, valdība dara visu iespējamo, lai novēstu noziegumus, kas varētu būt vērsti pret tūristiem, pagaidām viņiem tas ir izdevies un speciālisti uzskata, ka nekas arī nemanīsies, jo jaunieši saprot, ja nebūs tūristi nebūs tik laba dzīve, jo lielu daļu no Jaunzēlandes ienākumiem sastāda tūrisms. Protams, ka nebūt nav tā, ka šajā valstī nav zādzību, apšaudes, nemieri IR tikai daudz retāk ka citviet pasaulē.

3)Dānija. Šajā valstī strādā sociālisms. Dāņi uzskata, ka noziedzība izriet no nabadzības, tāpēc viņi ir radījuši labklājības valsti. Cilvēki dzīvo ērti, pārticībā, sakārtotā infrastruktūrā valstī nevis ar nākotni, bet valstī, kura salīdzinājumā ar citām valstīm ir nākotne.. Vienīgā LIELĀ problēma Dānijā ir kabatas zagļi, taču Dānijas policijai ir viens no pozitīvākajiem rādītājiem visā pasaulē pēc atklātajiem noziegumiem, kas saistīti ar kabatas zagļiem.

4)Īrija. Pēc speciālistu viedokļa Īrijai ir vismazākie draudi no terorisma, kā arī ļoti reti notiek nemieri (neskaitot futbola fanus). Cilvēki praktiski bez maksas izmanto ambulatoros un stacionāros pakalpojumus, sabiedriskais transports arī tiek apmaksāts gandrīz visās darba vietās (neattiecas uz viesstrādniekiem).Cik bieži mēs dzirdam Īrijas ziņas? Gandrīz nekad. Īrijā pastāv reliģijas brīvība, kā arī šī ir viena no retajām pasaules valstīm, kur nenotiek politiskās demonstrācijas, jo valstī ir zems korupcijas līmenis.

5)Japāna. Lai gan daži varētu iebilst pret to, apgalvojot, ka Japānā tak ir ielas bandas, mafijas un kas tik vēl ne! Taču droši var apgalvot, ka, Japāņi ir mierīga tauta. Lielie noziegumi, slepkavības, zādzības u.t.t notiek ļoti reti koeficients 1,1 uz 100.000 cilvēkiem. ASV ir 233 uz 100.000 cilvēkiem. Vien no iemesliem, kādēļ Japānā ir tik zems nozieguma līmenis ir viņu īpatnējā mentalitāte un kultūra, kas māca nedarīt kaunu savai ģimenei un tautai , tāpēc atturas no neapdomātām rīcībām.

 

Tas ir ari viss ceru, ka šis raksts Jums likās interesants un noderēs izvēloties savu galamērķi … J veiksmīgu Jums šo dienu!

Ar cieņu Darons..

384 4 47 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 47

0/2000

par Norvēģiju pilnīgi piekrītu! dzīvoju tur 9 mēnešus un sākumā nevarēju iebraukt- kāpēc nepazīstami cilvēki uz ielas mani sveicina!? tas tāpēc, ka viņiem tā ir pieņemts! tajā laikā ko pavadīju Norvēģijā nevaru atminēties nevienu nepatīkamu gadījumu, NEVIENU!

30 0 atbildēt

emotion

16 0 atbildēt

japāna rullē!

12 0 atbildēt

palaidiet mani pie varas latvijā, nebūs noziedzības vispār. kad dažas rokas nocirtīs par zagšanu, bet par slepkavībām giljotinēs, tad būs kārtība!

12 1 atbildēt

Kārtējais +  no manis, labs raksts, sen jau domāju par dzīvi Dānijā emotion

12 1 atbildēt

Norvēģijā arī dzīvoju krietnu laiku.Ļoti jauka valsts. Praktiski noziegumi saistās tikai ar poļiem vai lietuviešiem( labi,ka pagaidām ne ar latviešiem)

10 0 atbildēt

uz japaanu gribeetu aizceljotemotion

9 0 atbildēt

Raksts ļoti ok, bet par Īriju gan māc šaubas, palasot kautvai šo http://en.wikipedia.org/wiki/Provisional_Irish_Republican_Army ; kā arī nesen pa discovery nācās skatīties vienu raidījumu kur tieši par šo runāja, nu nekas diži foršs tur nav, sitācija protams ir ievērojami mainījusies un uzlabojusies, bet neticu ka pāris gadu laikā tik krasi mainijusies ka varētu saukt šo valsti par vienu no drošākajām

8 0 atbildēt

senais teiciens : Visur ir labi kur nesi tu ! :D vai kka taa :D

9 1 atbildēt
FaQ avatarsFaQ

atbildot uz wtfs komentāru " palaidiet mani pie varas latvijā, nebūs nozie... " tu būtu Latvijas sapņu prezidents :D  

7 0 atbildēt

nekāda vaina USĀ nav, vajag tikai pareizā rajonā dzīvot. tavā krajā sveši nemaz iebraukt nevar bez atļaujām.

5 0 atbildēt

Ja kāds vēl teiks, ka grib uz Japānu, tad HA HA HAHA! Lielākā daļa japāņu atdotu visu, lai tikai apmainītos vietām ar jums.

4 0 atbildēt

Tagad zināšu kur var braukt. emotion

5 1 atbildēt

danijaa cilveki ka no laukiem uz pilsetu brauc vini ar riteni lidz pieturai -> uz pilsetu ar autobusu, atpakal -> un mauc majas ar riteni. un nevienam to riteni nax nevaig.

kkadam vienigajam nigeram ciema butu sudiga dzive.

kkadi sudi sanak un visi pie vina uzreiz. :D

5 1 atbildēt

Norvēģija ir skaista zeme.Bet jābrauc būs uz Jaunzēlandi.

3 0 atbildēt
epg avatarsepg

atbildot uz KuulAsIce komentāru " Raksts ļoti ok, bet par Īriju gan māc šaubas,... " jep, par Īriju pilnīgas muļķības :)

3 0 atbildēt

Valadzētu aizbraukt, kaut vai uz tām tivākajām īrija, Norvēģija, Dānija un pa ceļam jāiegrižas Holandē jāpaņem viens kāsis

3 0 atbildēt

būs jābrauc uz Jaunzēlandi :))

3 0 atbildēt

jaamaacaas norveegu valoda :)

3 0 atbildēt

"tik patiikami bija to lasiit, gribeetos kaut vai tagad sakravaat savu koferi un aizmirst par shito korupcijas un sociaala terorisma parpilno valsti un te pat kaiminos vienas dienas braucienaa apmesties uz dziivi norveegijaa"

varbūt esmu muļķis, bet ticu, ka kādreiz Latvijā arī būs labs dzīves līmenis....Skumji, ka aizbrauc tik daudzi, bet saprotams, tagad valstī nav tā labakā situācija. Latvijā "paldies" jāsaka smalkajiem kungiem, īpašuma tirgotājiem bez nodokļiem, un iekarotājiem, kas neko arī nepanāca(izēmot, ka te ir krievi, kas ienīst Latviju, bet negrib braukt uz Krieviju)

5 2 atbildēt
« 1  2  3 »