local-stats-pixel fb-conv-api

2.klases matemātika ?133

513 2

Pēc rīta tasītes ar kafiju parasti ieslēdzu datoru un paskatos, kas jauns ir noticis. Lasot TVNET, ieraudzīju virsrakstu "Augstākā matemātika 2.klasē? " (Tautas Balss sižets). Sāku skatīties, biju tik ļoti ieinteresēts, kas tad tas ir par uzdevumu, jo visu sižeta sākumu sieviete tik aizrautīgi stāsta, ka ne viņa nespēj to atrisināt, ne vīrs, ome, opis, un citi radinieki.

Tad "Tautas balss" šo uzdevumu iedeva 6 studentiem, no kuriem tikai 4 atrisināja.

Aizrautīgs sižets, līdz brīdim kad redzēju uzdevumu.... es sāku histēriski smieties, piedodiet, līdz kādām galībām ir cilvēki un raidijums degradējies ? Kā var kautko tādu rādīt un pazemot sevi ?

2.klasē māca - + - * / ( pluss mīnuss reizināt dalīt) VISS.... un ja students var pateikt, ka tas uzdevums nesanāk - esmu šokā.

UZDEVUMS :

4 4 4 4 = 15 (salieciet zīmes, bez iekavām, lai sanāktu rezultāts, :EDIT: zīmei jābūt starp katru 4nieku)

Esam godīgi pamēģinam paši, tad skatāmies video.

Un kā TVNET, vai tā pati "Tautas Balss" var likt virsrakstu Augstākā matemātika ? Stulbumu kaungals, tas skanētu labāk...

Uzdevums gudram 2.klaes bērnam. Manos laikos grāmata " CIETAIS RIEKSTIņŠ" tagad, laikam ir doktorantūras aizstāvēšana.

VIDEO : http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/370262-augstaka_matematika_2klase/video

513 2 133 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.tvnet.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 133

0/2000

Tas, ka nevar atrisināt, nenozīmē, ka uzreiz jāsauc par augstāko matemātiku. Tai ir savs definējums, tā nebūt nav aritmētika.

Skatos, te daudz cilvēku, kas spēja atrisināt šo piemēru. Es pusminūti pasēdēju, pie rezultāta netiku, sāku lasīt komentārus. Skolas laikā olimpiādēs, it īpaši matemātikā, diplomus kaudzēm saņēmu, tagad "ierūsēja". Augstākā matemātika vismaz ir pirms gadiem 3-4 mācīta, tāpēc šķiet daudz vieglāka par šo piemēru. Tāpēc saprotu tos vecākus, vecvecākus, arī studentus, kas ar ko tādu sastapušies ļoti sen, un viņiem šķiet, ka bērniem tas ir par grūtu.

Varbūt ne pa tēmu, es studēju ķīmiju, apveru domu uzsākt studijas doktorantūrā, saistīt dzīvi ar pētījumiem/atklājumiem (ar ko gribu teikt, esmu diezgan pamatīgi iekāpusi šai nozarē) un... tad es saņemu lūgumu no mana brāļa piepalīdzēt viņam ar pāris vidusskolas uzdevumiem ķīmijā. Atklāti jāsaka, es diezgan reti spēju vispār uz tiem jautājumiem atbildēt, tukša bilde.

Par uzdevumiem bērniem jāsaka, tie nav domāti pieaugušajiem. Ir daudz tādu uzdevumu, uz kuriem pirmsskolas vecuma bērns neaizdomājoties atbildēs pareizi pāris sekunžu laikā, bet pieaugušais domās visu dienu, pie atbildes tā arī nenonākot.

Bet lai 2. klasē būtu augstākā matemātika, laikam vajadzēs runāt ar pasaules pārstāvjiem, lai terminus nomaina. Aritmētiku lai sauc par augstāko matemātiku, un īsto augstāko matemātiku lai sauc par ultra-suprioro matemātiku.

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Stulbums, ne stulbums, bet stāsta būtība ir jau par bērnu, kas mācas otrajā klase....pēc būtības viņam patstāvīgi jārisina šis uzdevums un mājas darbi kopumā katru dienu jāaizņem vidēji 15 min.!!! 

0 0 atbildēt

jbl man tas prasija biki vairaak kaa minūti :D

0 0 atbildēt

akmensgalvas

0 0 atbildēt

man pat minutes nevaidzeja :D pusminute max :P

0 0 atbildēt

nu,kad es vēl biju sīks, man reizināšanu mācija tikai 3.ajā klasē, bet,ja tagad jau 2.ajā šitāds mēsls jārisina,pzģ.

0 0 atbildēt

Tātad, to ko es rēķināju otrajā klasē, tā tagad ir augstākā izglītība, nu tad šurpu manu diplomu, jo sākot ar otro klasi staigāju pa matemātikas olimpiādēm un nav problēmu, bet tas ka vecāki nevarēja atrisināt tas nozīmē, ka neviens nav mācijies. LOL! tak mans brālis pagajušogad izrēķināja to uzdevumu pa 1-2 minūtēm. ;) pat 7-8 klases skolēni nezin darbību secību, tas nozīmē ka idiotu ir tik daudz!

0 0 atbildēt

es laikam ģibils esmu :D man likās ka ja rēķina 4x4-4:4 tad tiem sūdiem 4x4 un 4:4 jābūt iekavās :D man tiek piedots es na*uj uz matemātiku negāju :D

0 0 atbildēt

4x4-4:4=15

0 0 atbildēt

es ahujel no šī raksta :D tur toč neviens bērnībā nebij spēlējies ar cieto riekstu vācelīti, kur daži rieksti tiešām bij cieti :D tagad visiem dators, disenes, un nah tās smadzenes nav vajdzīgas

0 0 atbildēt

Ne jau tas ir traģiski, ka 2. klases skolnieks to nevar atrisināt, bet gan tas, ka bars pieaugušu cilvēku nesaprot kaut ko tādu, kas prasa tikai mazliet loģiskās domāšanas, piedevām vēl taisa nenormālo sižetu. Vienkārši raudāt gribas, nevar būt, ka tik daudzi cilvēki mums apkārt ir tik... stulbi?

0 0 atbildēt

Jau laikus izsaku līdzjūtību meitenei, par tik stulbu rodņu...

ja pareizi saprotu - 8-10 cilvēki 3-4h laikā nevar veikt 3 elementāras aritmētiskas darbības :D:D Tiešām no meža...

0 0 atbildēt

Labi, štrunts par tiem bērniem, kas varbūt nespēj šādu uzdevumu atrisināt - gan jau iemācīsies. Bet tie pieaugušie cilvēki, kas televīzijā deklarē visiem, ka uzdevums ir neatrisināms, pat iesaistot tētus, mammas un matemātikas doktorus... Es viņus nepazīstu, bet man ir kauns, ka ar tādiem vienā valstī jādzīvo. Nav brīnums, ka Latvija pa burbuli iet.

0 0 atbildēt

Ak dievs, šitie visi stulbie Latvijas ziņu raidījumi (izņ*t Bez tabū vai Panorāmu), visi ir tik DEBĪLI, ka ārprāts. Okē, varbūt priekš 2. klases ir nedaudz par grūtu, kaut gan nē, nav nekas neizdomājams, lai mācās ar tādiem, pēc tam daudz labāk loģika strādās un būs vieglāk. bet nu šitas piemērs vispār, kauns gan senčiem, gan raidījuma vadītājiem, vienkārši pFFfFfF

0 0 atbildēt

5 sekundes lai izrēķinātu, pirmais jāizdomā kā dabūt nepāra sakitli un viss.  emotion

0 0 atbildēt

Esmu mācījies augstāko matemātiku, bet man nesanācā :D Laikam arī šis tas piemirsies.

0 0 atbildēt

:D

0 0 atbildēt

4*4-4/4 tas ir viegli es varu teikt to ka vinji tautas balsii nav tikushi taalaak par 2 klasi :D

0 0 atbildēt

nice! laikam jāņem pamatskolas grāmatas un jāpārrēķina :D

0 0 atbildēt
« 2  3  4  5  6 »