local-stats-pixel fb-conv-api

14 padomi labākai dzīvei12

94 1

Tā kā līdz eksāmeniem ir palicis maz laika, tad nu es domāju, ka pāris padomu Jums noteikti noderētu. Uzreiz teikšu, ka es īpaši ar tām mācībām neiespringu, sekoju tiem punktiem (nu daudziem arī nesekoju), kurus tūlīt uzrakstīšu, un 12. klases eksāmenus noliku godam. Tikai viens no līmeņiem nebija A. (B).

Kā jau teicu, es ar tām mācībām pārāk neiespringu. 12. klasē es biežāk bastoju kā gāju uz skolu, mājās es nemācījos, bet skolā es ierados, lai labi pavadītu laiku ar draugiem. Protams, paldies varu teikt savam gaišajam prātam (cik narcistiski).

Bet man ir 14 padomi, kā veiksmīg sagatavoties un nokārtot eksāmenus, tādejādi padarot dzīvo nedaudz labāku.

1. Lai vai cik dīvaini tas neskanētu - nedomā tik daudz par kultūras vēsturi, ķīmiju vai krievu valodu (ja vien neliec kādā no šiem priekšmetiem eksāmenu), bet domā par matemātiku, angļu valodu vai latviešu valodu. Priekšmetiem, kuros tev noteikti jāliek eksāmeni. Pildot mājasdarbus, lielāku vērību pievērs tieši šiem priekšmetiem. Izvirzis prioritātes. Ja augstskola tev prasa labus līmeņus angļu valodā un matemātikā, tad vairāk koncentrējies uz tiem, bet mazāk uz latviešu valodu. Skaties, kas tev vairāk noderēs.

2. Ja tev pieklibo kāds no priekšmetiem, kurā liksi eksāmenu - meklē privātstundas, kursus vai labus draugus, kuri tev palīdzēs.

3. Pildi mājasdarbus un gatavojies kontroldarbiem kopā ar draugiem. Kolektīvi mācīties, ja vien Jums ir kaut nedaudz spēja koncentrēties, ir daudz produktīvāk.

4. Veido kārtīgus pierakstus. Nezīmē kladē dzimumlocekļus, seksīgo meiteni no priekšējā sola vai blakussēdētāja mammu. Visiem tā pat ir skaidri zināms, ka grāmatu tu neatvērsi, tāpēc savus pierakstus veido tā, lai pašam būtu vieglāk orientēties.

5. Vari bastot skolu un nepildīt mājasdarbus, bet līdz noteiktai robežai. Neej pārāk tālu. Basto tik ilgi, kamēr tev nezūd disciplīna.

6. Ja nu tev ir brīvs vakars, tad nespēlē CS, bet gan pārlasi to, ko šodien skolā mācījāties. Tā būs daudz vieglāk atcerēties. Izej cauri saviem dienas pierakstiem.

7. PLĀNO SAVU LAIKU! Jo tuvāk nāk eksāmeni, jo vairāk laika atvelti mācībām. Pildi iepriekšējo gadu eksāmenus, salīdzini savus risinājumus ar draugu risinājumiem. Pārrunājiet problēmas un nesaprotamās lietas.

8. Pirms kontroldarba/eksāmena nemācies pārāk daudz. Ja mācīsies trīs dienas no vietas, gudrāks nepaliks. Ok, augstskolā tev tā pat būs jāmācas eksāmenam trīs dienas no vietas, bet vidusskolā labāk pamācies mazāk nevis par daudz.

9. Kad mācies, centies izprast to, ko tu mācies. Centies izprasts, kā darbojas tava asinsrite. Nemācies kā robots. Tas tev palīdzēs arī kontroldarbos/eksāmenos. Ja tev prasa, kas ir pitagora teorēma, neraksti a^2 + b^2 = c^2. Paskaidro zinātniski, bet neaizmirsti arī ar saviem vārdiem.

10. Saglabā vēsu prātu, paliec par cilvēku. Ejot uz kontroldarbu, eksāmenu, neatstāj galvu mājās. Nenervozē.

11. Nešpiko! Vari mēģināt sagatavot špikeri, bet neizmanto. Būsi visu iemācījies, taisot to špikeri. Ja vidusskolā tev špikošanu vēl piedos, tad ļoti daudzās augstskolās tā būs tava pēdējā špikošana tajā skolā...

12. Neesi pārāk liels tusētājs, neesi pārāk liels zubris. Neiespringsti pārāk daudz, bet nekļūsti arī par bohēmistu. Čiliņā.

13. Kad būsi nolicis eksāmenus, vajadzēs izvēlēties arī augstskolu. Dieva dēļ, izvēlies kaut ko tādu, kas tevi tiešām interesē.

14. Nemācies priekš citiem. Nemācies, lai taviem vecākiem būtu prieks par atzīmēm. Mācies, lai tu pats saprastu, ko tu mācies. Ja tuvojas skola beigšana, tad nedomā par to, ka tavi draugi smiesies par to, ka mācies. Tādā gadījumā, tavi draugi ir stulbi (skan prasti), bet mācīties ir stilīgi. Meitenēm patīk gudri zēni, un zēniem patīk gudras meitenes.

94 1 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 12

0/2000

Jē mana dzīve kļuva labāka !!!!!!!!!!!!!

5 0 atbildēt

13. A ja nekas neinteresē?

3 0 atbildēt

O, to es mācētu, laigan domāju par tabletēm, lai nebūtu tik liela šmuce jāvāc citiem... Paldies

2 0 atbildēt

Visa dzīves jēga un mērķis laikam ir skola skola un vēlreiz skola, lai pēc tam varētu būt veiksmīgs patērētājs un pelēkās masas papildinātājs..!?. ;)

1 0 atbildēt

Man Neviens nepalīdzēja........;D

0 0 atbildēt

labi, ka man jau eksāmeni veiksmīgi nokārtoti emotion , vēl tikai prakse jāiziet un jāuzraksta tās atskaite + vēl studiju darbs

0 0 atbildēt

+ labs raksts!! 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Te van tadu kuri manī izraisīja ''o, izklausās orgināli and šit!'' , bet te visi ir no sērijas ''mamma man teica lai daru ta..."

0 6 atbildēt