local-stats-pixel fb-conv-api

10 labākās vietas atpūtai uz velosipēda...7

44 0

10 – Vācijas Alpu ceļš (Austrija – Vācija)

Vācijas Alpu ceļš ved caur gleznainām kalnu ainavām

Izmantojot šo slaveno ceļu, ikviens riteņbraucējs novērtēs gleznainos skatus, braucot pa Vācijas un Austrijas Alpiem. Lai arī maršruts ved kalnos, brauciens ir visai viegls un sastāv no lēzenām ielejām, kas tad arī ir visgrūtākie posmi.

Ceļojums, kas sākas Zalcburgā, ved gan pa velosipēdu takām, gan publiskajiem ceļiem un tā laikā jūs brauksiet garām skaistiem ezeriem, upēm un kalnu kūrortiem – līdz pat Minhenei!

Vislabāk šo vairāku dienu ekskursiju veikt laika posmā no maija līdz oktobrim, kad laika apstākļi ir visoptimālākie. Šajā maršrutā netiek rīkotas oficiālas ekskursijas, tomēr pat vientuļam ceļotājam orientēties palīdzēs labi izvietotās ceļa zīmes un atsaucīgie gājēji.

 

9 – Ziemeļu jūras ceļš (Francija – Holande)

Ja vēlaties vairāk laika vientulībai, atklājumiem un skatiem kā no pastkartēm, ceļojums no Francijas caur Beļģiju līdz Holandei jums būs pašā laikā.

Neraugoties uz to, ka nākas iebraukt trīs lieliskās valstīs un traukties gar jūras malu, šo maršrutu tūristi nav sevišķi iecienījuši un arī tūrisma firmas tikpat kā nepiedāvā ekskursijas pa to.

Tāpēc jūs varat izbaudīt mierīgas riteņbraukšanas priekšrocības Eiropas idilliskākajās ainavās, apskatot arī smilšu kāpas un piekrastes zonas.

Kopējais maršruta garums ir apmēram 400km, tomēr, ja nopirksiet labu karti un sekosiet norādēm, to ir iespējams saīsināt. Riteņbraucēju ceļi šeit nav iezīmēti, tāpēc vienmēr pie rokas turiet ceļvedi.

Ja sākat ceļojumu Boloņā, Francijā un pabeidzat Nīderlandes pilsētā Den Helder, tā ilgums būs no 6 līdz 10 dienām.

 

8 – Alto Minho ceļš (Portugāle)

Alto Minho velosipēdu maršruts

Pie Portugāles ziemeļu robežas ar Spāniju atrodas skaistais vīndaru reģions Alto Minho, kur cilvēki lieto uzturā lieliskus vīnus gluži kā ūdeni.

Apkārtne ir piemērota gan vīnogulāju audzēšanai, gan riteņbraukšanai, piedāvājot apskatīt 19. gadsimta stila ciematiņus, akmens mūriem rotātus lauku ceļus un sajust mieru un nesteidzīgo laika ritējumu. Tūrisms šeit nav īpaši attīstīts, tomēr pāris kompānijas piedāvā vienas vai divu nedēļu tūres apmēram 500 kilometrus garā maršrutā.

Ceļojuma patīkamākais mirklis ir ne tikai vieglā pārvietošanās, par ko rūpējas tukšās ielas un ceļi, bet skaisto muižu namu apskate. Vairāki to īpašnieki pat piedāvā apmešanās iespējas, ļaujot jums izjust patieso Portugāles dzīves veidu.

 

7 – Jukatānas pussala (Meksika)

Jukatānas pussalas velosipēdu maršruti ved gar Seno Maiju celtnēm

Slavenās un skaistās Meksikas papildus priekšrocība ir visdažādākie velosipēdu ceļojumi vairākas dienas gar Karību jūras krastiem. Pat nepieredzējuši braucēji šeit varēs lieliski atpūsties, braucot pa lēzenajiem ceļiem un novērtējot Meksikas pludmales visā to krāšņumā.

Jūs varat pludmalē uzsliet telti un nodarboties ar niršanu šajā 10 dienu tūrē, kuras ietvaros nāksies pieveikt 500km. Jāpiebilst, ka ceļojums sākas un arī noslēdzas slavenajā Cancun kūrortā.

Vislabāk šādu braucienu veikt janvārī, kad Meksikas saule nav tik karsta un līdz ar to jums būs vairāk spēka aplūkot senus objektus tālāk iekšzemē.

 

6 – Pireneji (Francija – Spānija)

Dodieties Tour de France dalībnieku pēdās pa Pireneju kalnu maršrutu

Nav šaubu, ka kalni (Pireneji) starp Franciju un Spāniju piedāvā labas riteņbraukšanas iespējas (patiesībā pat vienas no labākajām pasaulē), jo šeit taču notiek Tour de France velobrauciens.

Nebaidieties no grūtiem ceļiem, kuros sacenšas pasaules labākie sportisti, jo organizētajās ekskursijās tiek izstrādāti vieglāki maršruti, izvairoties no lieliem kāpumiem.

Vislabākie ceļojumi ilgst apmēram 2 nedēļas un ir līdz 1000 kilometrus gari. Iesakām jums braukt augustā vai septembrī. Labāk ir braukt kopā ar draugiem, jo komandas gars lieliski uzmundrina grūtākajās daļās. No Cathar līdz Basque jūs redzēsiet vienus no skaistākajiem Eiropas kalniem – Pirenejus.

 

5 – Īrijas rietumu piekraste

Īrijas ainavas valsts rietumu piekrastē

Sākot braucienu Emerald salas dienvidrietumu stūrī, jūs, pilnībā iztiekot bez auto, redzēsiet vienu no skaistākajiem un kompaktākajiem lauku reģioniem pasaulē.

Plašie pakalni un klinšainie Atlantijas okeāna krasti pavadīs jūs kopā ar mazajām pilsētām un lauku fermām. Noteikti ņemiet līdzi draugos, jo organizētas ekskursijas šeit tikpat kā netiek piedāvātas. Tomēr, tā kā piekrastes ceļi ir ļoti labi plānoti, problēmām ar orientēšanos nevajadzētu būt.

Ceļojumu sāciet no Shannon pilsētas, kas atrodas Kerry grāfistē Īrijas dienvidrietumos, turpinot braucienu gar piekrasti divas līdz trīs nedēļas, apskatot burvīgās īru mazpilsētas. Noteikti apmetieties kādā lauku viesnīciņā, lai izjustu īstu Īrijas auru un nogaršotu vietējos ēdienus un alu. Maršrutus varat izplānot dažādus – no 180 līdz pat 460 kilometriem garus

 

4 – Šveices Alpi

Viens no izaicinošākajiem maršrutiem ved cauri Šveices skaistajiem kalniem un ielejām. Lai arī ceļš var būt visai grūts, sāpošos muskuļus atsvērs fantastiskie apkārtnes skati. Organizētas tūres parasti sākas Appenzell pilsētā un turpinās pa kalniem, pēcāk šķērsojot Itālijas robežu, lai noslēgumā atkal atgrieztos sākumpunktā.

Divu nedēļu ilgais brauciens vislabāk veicams vasaras mēnešos, kad visas 48 Šveices 4000 metru virsotnes ir vislabāk saskatāmas. Lieliskā Šveices virtuve, kultūra un šokolāde jūs pavadīs cauri visam ceļojumam un tas būs ļoti patīkami pēc dienā veiktajiem 100 kilometriem.

Tie, kam patīk sevi pārbaudīt un izjust Alpu maģiju, šo maršrutu patiesi novērtēs (jo sevišķi Jūlijā un Augustā).

 

3 – Toskāna (Itālija)

Toskānas velosipēdu maršruts

Valstī, kur riteņbraukšana popularitātes ziņā var sacensties ar futbolu, protams, ir lieliski maršruti. Toskānas reģions lepojas ar skaistākajiem Itālijas dabasskatiem un objektiem, ieskaitot slaveno Pizas torni, pie kura tad arī varat uzsākt savu ceļojumu.

Iesakām piedalīties organizētā tūrē, kas ilgst 16 dienas un ir 1000 kilometrus gara, vedot cauri laukiem, skaistām pilsētiņām un vīnogulāju laukiem.

Pārsteidzoši, bet brauciens nebūs īpaši grūts – grūtāk būs pārvarēt kārdinājumu mieloties katrā lieliskajā ceļmalas restorāniņā. Ja tomēr esat izlēmis ceļot viens pats vai ar draugiem, vairāk uzmanības pievērsiet mākslai, arhitektūrai un kultūrai kopumā, kas šim reģionam ir patiešām aizraujoša. Iesakām doties ceļā septembrī un oktobrī, kad reģionā ir mazāk tūristu un laiks ir vēsāks.

 

2 – No krasta uz krastu (Kanāda)

Slavenais Cabot maršruts ir īpāsi iecienīts velobraucēju vidū

Lai arī brauciens cauri pasaules otrai lielākajai valstij šķiet neiespējams, tas ir izdarāms! Katru gadu šeit tiek rīkoti 7400 kilometrus gari braucieni, kas ilgst divus mēnešus. Lai arī jums noteikti nav tik daudz laika, lai to paveiktu, iesakām izvēlēties atsevišķas maršruta daļas.

Rekomendējam slaveno Cabot taku Nova Scotia Cape Breton augstienē, Cariboo taku Rockies klintājos, kā arī ceļu ap Lielajiem ezeriem austrumos.

Katra trase šajā milzīgajā valstī piedāvā organizētas tūres ar apmešanos un citām atrakcijām. Ceļojumi ir pieejami dažādi -sākot no lētajiem un beidzot ar luksusa braucieniem.

Pavasarī un vasarā katrs Kanādas reģions izskatās pilnīgi savādāk, tāpēc daudzi tūristi šeit ierodas atkārtoti, lai katru gadu redzētu citu apgabalu piekrastē vai kalnos.

 

1 – Ziemeļu un Dienvidu salas, Jaunzēlande

Neaizmirstamās Jaunzēlandes ainavas

Ja vēlaties veikt neaizmirstamāko ceļojumu jūsu mūžā, izvēlieties 20 dienas ilgo un apmēram 1200 kilometrus garo braucienu pa skaistākajām Jaunzēlandes vietām.

Jums jābūt visai labā fiziskajā formā, lai apceļotu ģeogrāfiski atšķirīgus apgabalus. Ja to spēsiet, redzēsiet kalnus, dzidrus ezerus, geizerus un mežus visai kompaktā apvidū.

Laika posms no novembra līdz aprīlim ir ideāls brīdis, lai apceļotu šo valsti ar divriteni. Noteikti paredziet laiku arī citām aktivitātēm, piemēram, laivu braucieniem upju krācēs un izjādēm ar zirgiem.

44 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

man tepat labi, pa savu chuhnju ar velosipeedu pavizinaaties.. :D

4 0 atbildēt

Jāķer ričuks pie rokas un jādodas ceļā, tik jāpagaida kamēr sniegs nokusīs :D :)

+ rakstam!

3 0 atbildēt

+ pa skaisto

1 0 atbildēt

Būtu jau forši.. Ja vien  būtu lieka naudiņa... :(

1 0 atbildēt

izklausās jauki :)

1 0 atbildēt

o, super, tikai jāņem un jābrauc +

1 0 atbildēt

Gribēju mīnusus likt, jo... nav ko kārdināt! Tagadējos apstākļos ar vilcienu uz Daugavpili aizbraukt jau naudas nav, kur nu vēl šādām, īstenībā ļoti superīgām, bet dārgām izklaidēm. 

0 1 atbildēt