local-stats-pixel

kad nekas nav par grūtu.6

42 0

sveicināti dārgie lasītāji, esmu atkal šo to sarīmējis,

nu lūdzu jūs vērtēt un komentēt, un droši varat būt bargi,

pamācīt, norādīt uz kļūdām un stila nepilnībām, kritika nāk tikai par labu

Reklāma
42 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://jaywords
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 6

0/2000

Jāatzīst - mani patīkami pārsteidz savi dzejoļi. Padoms gan viens - vienmēr atceries, ka atskaņas kalpo dzejniekam , nevis dzejnieks atskaņām.

 

Esi pelnījis lielu plusu! Ne visi spēj publicēt savus dzejoļus, īpaši jau no vīriešu kārtas! LAi izdodas! Tev ir ķēriens! :)emotion

2 0 atbildēt

Objektīvais viedoklis (cik nu iespējams) :

1) Tas, par ko visiem (gandrīz visiem) piesienos - gramatika. Pirms publicē, pārbaudi reizes desmit.

2) Kā jau te minēja - atskaņas izklausās uzspiestas, tā, "lai būtu atskaņas", nevis tāpēc, ka tā sanāk.

3) Tavā vecumā (ja var ticēt profilā rakstītajam) vajadzētu jau varēt arī iepīt iekšā arī kādu domu vairāk. Tā, lai ir ko padomāt, par ko aizdomāties. Savādāk tas izklausās kā primitīvs reps.

 

Subjektīvais viedoklis (gaumes lieta) :

1) Dzejoļi varēja būt īsāki, bet koncentrētāki. Tas ļoti piesaista lasītāju (vismaz mani), ja pieci vārdi izsaka domu, kas vienkāršā sarunā aizņemtu vairākus teikumus. Tāpēc jau dzeja ir dzeja, ka pāris rindiņās ir pateikts stāsts, bet, tajā pat laikā, saprotams dažādi un ar atstātu vietu lasītāja pārdomām par tēmu. Nav jēgas "rīmēt" piecpadsmit rindiņas, lai katrā no tām atkārtotu vienu un to pašu.

2) Dzejai nav obligāti jābūt atskaņām. Bet obligāti ir jābūt plūstošai. Un tas nebūt nenozīmē ritmu vai zilbju skaitu, vai ko tādu. Tas nozīmē, ka lasītājam to lasot ir jāapstājas tikai un vienīgi tajās vietās, kur autors to ir paredzējis. Nevis tur, kur mainās rindiņas, vai beidzās teikums. Ja tā nav, tad, vai nu ir grūti uztvert visu kopumā, vai nu sanāk tāda kā "skaldīšana".

2 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt