local-stats-pixel

Melnais delfīns18

79 2

Krievijas stingrākā režīma cietums ''Melnais delfīns''
šis cietums ir atvēris durvis cik zināms tikai vienai filmēšanas grupai lai tā dokumētētu turienas skarbos apstākļus.
Noskatoties šo stāstu manī rodas jo lielāka motivācia nepārkāpt likumu.
P.S. Kā rādās tu arī ir modē 3 svītru modeemotion









79 2 18 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 18

0/2000

Zini ,sitie iznaaks aaraa veel trakaaki ,bet taa jau vinju dziive, peec iespeejas aatraak nonaakt atpakalj savaas maajaas ( cietums jau cilveekus nepataisa labaakus ,gluzi otraadi  un tas nav no pieredzes :D )

1 0 atbildēt

"Nepaliec defensīvs, es lieliski zinu kāda ir viņu cietumu sistēma, un zinu, cik augsti ir viņu dzīvošanas standarti.. lai skandināvi tup zelta būrīšos, bet tāds absurds notiek ne tikai pie viņiem. Runa iet par to, ka cietumnieks paliek cietumnieks, un ja sistēma reiz ir tik mīksta, nav jau brīnums, ka pasaule aiziet dirsā."

Kurā vietā ir kkas rakstīts par humānismu? Tu norej cietumu sistēmu nevis humānismu kā tādu. Iemācies formulēt savu domu, jo piedod atvaino, es nespēju uztvert cilvēka domu gājienu, ja šis savas domas formulē pamatskolnieka līmenī. Neesmu gaišreģis.

3 2 atbildēt

Redzams, cik ļoti to neuztver nopietni (smīn)

0 0 atbildēt

"Jā, tu spried pēc mana rakstītā, bravo, tu neesi ar mani dzīvē runājis, ne tev spriest, man internets ir izklaide un šeit es gudroties nevēlos, man patīk, ka tev jau atkal nav taisnība. Dzīvo savos maldīgajos uzskatos laimīgs."

pēc šī

"ja gribi dzīvo konfliktā ar sevi"

"tu pats gan jau esi apbižots"

"hahaha, spoku austrumu gudri, 100% dzīvē kkādi tirliņi, tik zin tādu vietu kā spoki.lv, jo tur tak gudroties var uz pilnu klapi."

"man šodien laba diena, un man pajibaķ, ka tev ne, tāpēc labāk klusē"

skan mazākais...amizanti. Kādēļ pati sevi diskreditē? :D :D :D :D

0 0 atbildēt

Kompis nevelk onlaina skatiities :) bet pat to cietumu esmu visaadus briinumus redzeejis ,aa un maajas laikam man  vajadzeeja peedinjaas ielikt :)

0 0 atbildēt

Diezgan padrūms cietums , bet tādiem visiem cietumiem būtu jābūt, kā šim, jo pārkāpējiem nevar būt nekādu ekstru kā piemēram tajā tur Norvēģijā vai kur tur tas ūberkrutais cietums-viesnīca bija.

1 1 atbildēt

Ir arī tādi kuriem cietumā ie drošāk neka ārpus tā:D

0 0 atbildēt

"lai skandināvi tup zelta būrīšos, bet tāds absurds notiek ne tikai pie viņiem."

Tavuprāt, humānie cietumi ir absurds, kgan skaidri redzams, ka tie nes tikai labumu un ir pilnībā sevi attaisnojuši. To tu negribi atzīt, apzināti ignorējot skaitļus un prastu veselo saprātu.  Un tu vēl te kko saki par viedokļiem?

1 2 atbildēt

Tici man, manā dzīvē viss ir vislabākajā kārtībā un es protu to izbaudīt. Viena no šīm baudām ir pamuļķu nolikšana pie vietas. Tu neesi vienīgā, Tu neesi pirmā un Tu pavisam noteikti nebūsi pēdējā. Tavs infantīlisms mani uzjautrina. Tas arī viss. Vēlreiz atkārtošos, tiec vaļā no savas žults un mazvērtības kompleksa. Dzīve uzreiz šķitīs daudz krāšņāka un krāsaināka.

p.s. kopētāja.

1 2 atbildēt

Pasaule aiziet dirsā? Mīksta sistēma? Tu maz apzinies, ka Norvēģijā slepkavību skaits ir viszemākais visā pasaulē? Vai Tu maz apzinies, ka skandināviem kā tādiem ir viszemākie noziedzības rādītāji visā pasaulē? Pec statistikas datiem 2 gadu laikā vien 20% no iznākušajiem cietumniekiem atgriežas cietumos, kamēr Amerikā un Anglijā šis skaitlis ir ap 50-60%? Man pat bail iedomāties kāds tas procents ir postpadomijas telpā. Un tu saki, ka tie ir viņi, kas dara kko nepareizi?

rofl

1 2 atbildēt

Nejauc kontekstus. Nesalīdzini skandināvu cietumus pēc latviešu dzīves līmeņa standartiem. Viņiem ir pietiekami augsts dzīves līmenis, lai tajos cietumos dzīvošana šķistu "zem normas" līmeņa. Tas, ka tie cietumnieki dzīvo labāk salīdzinājumā ar lv iedzīvotājiem nevienu nepiš, mēs neesam skandināvi un tie nav mūsu cietumi.

0 1 atbildēt

Tieši tāpēc cietumiem jābūt humāniem un pēc iespējas pietuvinātiem reālajai dzīvei, lai cilvēks spētu ātri integrēties sabiedrībā. Nevis kkādam viduslaiku moku kambaram, pēc kura cilvēks iznāk jau apskaities uz visu pasauli ar pilnīgu pohujismu par to vai viņš atgriezīsies vai nē.

0 1 atbildēt

Kā rāda prakse  cilvēki atgriežas tajos cietumos, jo nespēj izdzīvot kopā ar civilizēto sabiedrību. Tādi cietumi nelabo, bet gan pazudina. Iznāk vairs ne zaglis vai laupītājs, bet slepkava un izvarotājs.  Ja tādiem cietumiem arī ir jāpastāv, tad tikai cilvēkiem, kuriem piespriests mūža ieslodzījums, cilvēkiem kuri vairs nekad nespers kāju ārpus tā trakonama.

Skandināvu cietumi ir tik humāni tāpēc, lai cilvēkus vēl vairāk nepataisītu par nelabojamiem zvēriem. Tās tik tiešām ir pāraudzināšanas iestādes. Viņiem, brīvības atņemšana kā tāda ir pietiekams sods par nodarīto.

1 2 atbildēt

protams ka vajag šķirot noziedzniekus, neliks tak kopā pedofīlu vai divkāršu slepkavnieku kanibālu ar čali kurš vnk sataisijis kkadus sudus. Ja tu neesi samaitats tad cietums tevi samaitās tiesām, cietums ir arstniecibas iestade un ir tak slimibas kuras var izarstet...

0 1 atbildēt

Āksta tēlošanai un mīmju lietošanai Tevi kkā maģiskā veidā būtu jāpadara augstākai nekā patiesībā esi? Tu tā vienmēr dari, kad tev aptrūkstās argumentācijas? Sāc piepūst sevi lielu un varenu, cerībā, ka pretinieks atkāpsies un pat piekāpsies? Šo triku piekopj dažas intelektuāli mazattīstītas dzīvnieku sugas, tu taču neesi viena no tām? Vai tomēr?

0 2 atbildēt
   

kas tas tāds bija? Are you twelve or something?

Es runāju ar Tevi tāpēc, ka sākumā nelikās, ka zem tās lielās bravūras slēpjas mazs apbižots bērns. Pietiek vien ar pāris rindkopām, lai beigās izkristalizētos, kas par skaļu, bet tomēr tik mazu cilvēciņu tu esi (:

0 2 atbildēt

Ja ņem valstis kā tādas, tad jā, krieviem tādi cietumi būtu tikai debesmanna, bet te atkal notiek kontekstu jaukšana, jo viņiem ir krietni zemāks dzīves līmenis. Runa iet par divu cietumu modeļu salīdzināšanu. Pat Krievija, ja vēlētos varētu īstenot Norvēģijas cietumu modeli atbilstoši savam dzīves līmenim, protams. Problēma ir tajā, ka ir iesakņojies tas domāšanas veids, ka cilvēkam ar brīvības atņemšanu vien nepietiek, to vēl ir jāmoka, jāliek dzīvot kā pēdējam dzīvniekam. Pats domāšanas veids ir ačgārns un anti-produktīvs, kas arī audzina tos nākamos recedīvistus un slepkavas. Zvērus.

0 4 atbildēt